Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ο πρώτος που ζητά συγγνώμη είναι ο πιο γενναίος. Ο πρώτος που συγχωρεί είναι ο πιο δυνατός. Ο πρώτος που ξεχνάει είναι ο πιο ευτυχισμένος

Είπε γέρων.Να είσαι τόσο Χριστιανός που όταν τα πόδια σου ακουμπούν το πάτωμα το πρωί, ο διάβολος στενάζει, "Ω, όχι! Είναι ήδη ξύπνιος!"

Αναφέρει προσκυνητής: - «Το μέλλον είναι αστερόσκονη, γιατί μπορείς να το ονειρευτείς. Το παρόν είναι πηλός, γιατί μπορείς να τον διαμορφώσεις. Αλλά το παρελθόν είναι πέτρα, γιατί δεν μπορείς να το αλλάξεις ποτέ».

Κάποτε, όταν η Αγάπη του Χριστού μας εγγίζει, αισθανόμαστε την αιωνιότητα! Αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό με τη λογική. Ο Θεός ενεργεί με το δικό Του τρόπο που ξεφεύγει τη λογική. Δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά λογικοί στη Xριστιανική ζωή.
Όσιος Σωφρόνιος Σαχάρωφ

Αχ αδερφοί και να ξέραμε πόσο αθόρυβα ενεργεί η Χάρις Του Θεού σε κάθε βήμα μας... Ίσως να το θεωρούμε κάτι ως σύμπτωση ή να λέμε ότι δεν ήταν τελικά τόσο δύσκολο όμως ακόμα και στο πιο απλό ο Θεός ενεργεί προς όφελος της ψυχής μας.... Μέχρι και στο πιο απλό...
- Ανάξιος -

Αν ένας νέος μάθει σήμερα από τον πατέρα του να απέχει από το κρέας και τα γλυκά, αύριο θα μάθει να απέχει από τα ναρκωτικά, τον καπνό, το αλκοόλ. Το μάθημα της αποχής, των απαγορεύσεων που σώζουν το σώμα και την ψυχή τη δεδομένη στιγμή, βοηθά τον άνθρωπο να νικήσει πολλούς πειρασμούς, πάνω από πολλά δεινά.
Λέτε σήμερα: «Λοιπόν, το παιδί πάει σχολείο, δεν το νηστεύω, για να μάθει τα μαθήματα!». Είναι λάθος, μαθαίνεις τα μαθήματα και αν τρως φρούτα, λαχανικά, ψωμί… Το μυαλό είναι πιο ελεύθερο, το σώμα είναι πιο ελεύθερο, μπορεί να κάνει περισσότερη προσπάθεια.
Πατέρας Iustin Pârvu

Αναφέρει προσκυνητής: - «Κανείς δεν είναι τόσο φτωχός που να μην μπορεί να δώσει έναν καλό λόγο, μια καλή πράξη ή ένα χαμόγελο. Και κανείς δεν είναι αρκετά πλούσιος για να μην τα χρειάζεται».

Είπε μοναχή: - «Με το πέρασμα του χρόνου συνειδητοποιούμε ότι αυτό που έχει σημασία στη ζωή δεν είναι ούτε τα χρήματα ούτε ο πλούτος. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι οι άνθρωποι που μένουν μαζί μας σε όλες τις δοκιμασίες της ζωής, οι άνθρωποι που εμφανίζονται στο δρόμο μας ως δώρα από τον Θεό».

Είπε γέρων: - «Ο πρώτος που ζητά συγγνώμη είναι ο πιο γενναίος. Ο πρώτος που συγχωρεί είναι ο πιο δυνατός. Ο πρώτος που ξεχνάει είναι ο πιο ευτυχισμένος».

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ.- «Γιατί κλείνουμε τα μάτια μας όταν προσευχόμαστε, όταν κλαίμε, όταν φιλιόμαστε, όταν ονειρευόμαστε; Γιατί τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν τα βλέπεις, αλλά τα ζεις από την καρδιά, με την καρδιά».

 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...