Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πούτιν έτοιμος να «παραλύσει» τις ΗΠΑ: Συναγερμός για τα νέα ρωσικά ηλεκτρομαγνητικά όπλα – Έκθεση-κόλαφος από το Κογκρέσο

Τα νέα οπλικά συστήματα του Πούτιν έχουν προκαλέσει συναγερμό κυριολεκτικά στον Λευκό Οίκο,
μετά από την δημοσιοποίηση ειδικής έκθεσης του αμερικανικού Κογκρέσου, η οποία έδειξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απροστάτευτες από το «άτυπο πυρηνικό όπλο» της Ρωσίας.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2018 το αμερικανικό Πεντάγωνο κατηγόρησε την Ρωσία ότι έχει δοκιμάσει επιτυχώς ένα τρομερό ηλεκτρομαγνητικό όπλο, το οποίο έμμεσα είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος στην Λέσχη Βαλντάι.

Αμερικανοί ειδικοί φοβούνται ότι το όπλο αυτό λειτουργώντας ως μια «πυρηνική βόμβα», η οποία θα εκρηγνύονταν για παράδειγμα 30 χιλιόμετρα πάνω από τη Βόρεια Αμερική, θα είχε την δυνατότητα να καταστρέψει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα στις ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ευάλωτες σε αυτό το συγκεκριμένο είδος πολέμου, επειδή έχουν συνηθίσει να βασίζονται σε αυτοματοποιημένα συστήματα και στην τεχνολογία των πληροφοριών.

Η αμερικανική κοινωνία είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά και ως εκ τούτου είναι πιο ευάλωτη.

Η έρευνα του Κογκρέσου από ειδικούς επιστήμονες κατέδειξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ουσιαστικά απροστάτευτες από το «άτυπο πυρηνικό όπλο» το οποίο κατασκεύασε η Ρωσία.

Πρόκειται για ένα πραγματικά επαναστατικό τρόπο πολέμου, καθώς αναλυτές που συμμετέχουν στην έρευνα στο αμερικανικό κοινοβούλιο, το αναφέρουν ως «νέο όπλο», που «απενεργοποιεί όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αντιπάλου από τεράστιες αποστάσεις».

Αμερικανικό ΜΜΕ ισχυρίζεται ότι στην ίδια έρευνα, το Κογκρέσο των ΗΠΑ αναφέρει ότι και άλλη χώρα φέρεται να διαθέτει παρόμοια όπλα, τα οποία ονομάζει ως «ισχυρές άτυπες πυρηνικές βόμβες ηλεκτρομαγνητικών παλμών», δείχνοντας ουσιαστικά την Κίνα η οποία έχει στο οπλοστάσιο της απίστευτες δυνατότητες σε περίπτωση πιθανής σύρραξης με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτές οι «βόμβες» εφόσον εκραγούν σε μεγάλο υψόμετρο δεν συνιστούν «άμεσο κίνδυνο για τους ανθρώπους», αλλά οτιδήποτε έχει σχέση με ηλεκτρονικά συστήματα, παύει να λειτουργεί, ενώ προκαλούνται μακροχρόνια προβλήματα και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτού τους είδους h «ηλεκτρομαγνητική επίθεση» θα έθετε ολόκληρη την υποδομή ενός σύγχρονου κράτους άχρηστη και θα οδηγούσε σε συνθηκολόγηση την κυβέρνηση του κράτους αυτού.

Η ρίψη τέτοιων «βομβών» υλοποιείται σε μεγάλο ύψος από την επιφάνεια της Γης, διότι η δράση τους θα ήταν ισχυρό σοκ για τον ανυποψίαστο πληθυσμό, καθώς θα «σκέπαζε» ολόκληρη την επικράτεια της Βόρειας Αμερικής από ύψος 30 χιλιομέτρων, απελευθερώνοντας δυνητικά καταστροφικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Άλλωστε αυτές οι βόμβες δεν χρειάζεται να χτυπήσουν κάποιο συγκεκριμένο στόχο…

Η έκθεση επισημαίνει συγκεκριμένα ότι τέτοιες «βόμβες» θα κάνουν την εμφάνιση τους σε μελλοντικές πολεμικές επιχειρήσεις, αλλάζοντας τον τρόπο πολέμου που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...