Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Σφίγγουν τα πράγματα! Η Ρωσία ανακοίνωσε χρήση ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό για την προστασία των πολιτών της

Αυτό που έρχεται να ταράξει τα «νερά», είναι η δήλωση του αντιπρόεδρου του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας Konstantin Kosachev, που ανέφερε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να χρησιμοποιήσει ένοπλες δυνάμεις στο εξωτερικό για να προστατεύσει τους πολίτες της σε περίπτωση επίθεσης.

«Μετά την τραγωδία του Τσινβάλι, τον Νοέμβριο του 2009, η Ρωσία έκανε σοβαρές τροποποιήσεις στον ισχύοντα ομοσπονδιακό νόμο Περί Άμυνας», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορούν γρήγορα να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό, είναι «η προστασία των Ρώσων πολιτών εκτός της επικράτειάς της σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης εναντίον τους».

Σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε στο TASS πως οι αναμενόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες μετά τις συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων της Μόσχας και της Ουάσιγκτον στη Γενεύη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η ρωσική διυπουργική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις στη Γενεύη με τις ΗΠΑ. "Εάν βρούμε κοινό έδαφος [στις Βρυξέλλες], θα εκπροσωπηθούμε από τη διυπουργική αντιπροσωπεία με την ισχυρή συνιστώσα μας από το υπουργείο Άμυνας. Αντίστοιχα, αναμένουμε ότι το ΝΑΤΟ, και οι ΗΠΑ, θα εξασφαλίσουν επαρκή εκπροσώπηση των στρατιωτικών τους υπηρεσιών", τόνισε.

Όπως ανέφερε ο Ryabkov, οι ρωσο-αμερικανικές διαβουλεύσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...