Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Πρόεδρος Πούτιν: Η Κίνα θα τερματίσει την κυριαρχία των ΗΠΑ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην ετήσια συνέντευξη Τύπου για το τέλος του έτους την Πέμπτη, ο Πούτιν επισήμανε ότι "σήμερα, η οικονομία της Κίνας είναι ήδη μεγαλύτερη από την οικονομία της Αμερικής από την άποψη της ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης".

Σύμφωνα με τον ίδιο, "μέχρι το 2035-2050, θα την έχει ξεπεράσει και η Κίνα θα γίνει η κορυφαία οικονομία στον κόσμο σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις".

Ωστόσο, συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, η Δύση εργάζεται για να υπονομεύσει το πολυπληθέστερο έθνος του κόσμου και να στραγγαλίσει την ανάπτυξή του. Το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 στο Πεκίνο, δήθεν λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η Κίνα "δεν μπορεί να σηκώσει το κεφάλι της" πάνω από τους ανταγωνιστές της, πρόσθεσε.

Ο Πούτιν κατήγγειλε την απόφαση ως "απαράδεκτη και λανθασμένη" και ως "προσπάθεια να περιοριστεί η ανάπτυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας". Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την απόφαση λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια της τενίστριας Πενγκ Σουάι, η οποία εξαφανίστηκε από τη δημοσιότητα για αρκετές εβδομάδες αφού κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαόλι για σεξουαλική επίθεση. Η Ένωση Γυναικείου Τένις ανέστειλε όλα τα τουρνουά στο κράτος της Ανατολικής Ασίας ως απάντηση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είχαν συνομιλίες μέσω βιντεοκλήσης εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ των δύο εθνών και της Δύσης. Στον απόηχο των συζητήσεων, το Κρεμλίνο αποκάλυψε ότι το ζεύγος συμφώνησε να αναπτύξει ένα κοινό χρηματοπιστωτικό σύστημα για να μειώσει την εξάρτηση από τις πλατφόρμες που κυριαρχούνται από τις ΗΠΑ. Η κίνηση αυτή φαίνεται να αποτελεί απάντηση σε μια σειρά προειδοποιήσεων ότι τα δυτικά έθνη θα μπορούσαν να πιέσουν να αποσυνδέσουν τη Ρωσία από το χρηματοπιστωτικό σύστημα SWIFT με έδρα τις Βρυξέλλες ως μορφή κυρώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Κίνα είναι ο νούμερο ένα εταίρος της χώρας του, προσθέτοντας ότι "έχουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αυτό μας βοηθά να οικοδομήσουμε και καλούς επιχειρηματικούς δεσμούς".

"Συνεργαζόμαστε στον τομέα της ασφάλειας. Ο κινεζικός στρατός είναι εξοπλισμένος σε σημαντικό βαθμό με τα πιο προηγμένα οπλικά συστήματα στον κόσμο. Αναπτύσσουμε μάλιστα από κοινού ορισμένα όπλα υψηλής τεχνολογίας", πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...