Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ρωσικό τελεσίγραφο: «Εάν η Φιλανδία και η Σουηδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ η απάντηση θα είναι δυναμική»

Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ''ουαί στα Έθνη του Βορρά γίνονται όλα στάχτη''

Εάν η Φιλανδία και η Σουηδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι δυναμική, όπως διεμήνυσε η Μαρία Ζαχάροβα.

«Είναι προφανές ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ… θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες που θα απαιτούσαν επαρκή απάντηση από τη ρωσική πλευρά», επεσήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προσθέτοντας:

«Η πολιτική της μη συμμετοχής σε καμία συμμαχία, που παραδοσιακά ακολουθείται από τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι, θεωρείται από τη Μόσχα ως «σημαντικός παράγοντας για τη διασφάλιση της σταθερότητας στη βόρεια Ευρώπη.

Οι επίμονες προσπάθειες του ΝΑΤΟ να σύρει αυτές τις χώρες στην τροχιά των συμφερόντων και των οπορτουνιστικών πολιτικών του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τη Ρωσία».

Θυμίζουμε πως η μοναδική από τις σκανδιναβικές χώρες που έχει ενταχθεί στην βορειοατλαντική συμμαχία είναι η Νορβηγία (εξαιρείται λόγω γεωγραφικής θέσης η Δανία).

Πολλές φορές εξάλλου η ηγεσία του ΝΑΤΟ έχει πλησιάσει την Στοκχόλμη και το Ελσίνκι προτείνοντας να συνεχιστούν οι άρτιες σχέσεις των δύο χωρών με τη συμμαχία υπό το πρίσμα μίας ένταξης που θα «πλήγωνε» αρκετά τη Ρωσία. 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...