Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Η βλασφημία σας δείχνει υπόβαθρο απανθρωπίας μα και αγραμματοσύνη

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ
προς E.A.Mossialos

"Κύριε"Μόσιαλε,παίζετε "εν ου παικτοίς".Η Παναγία είναι η ολοζώντανη μητέρα του Χριστού μα και των ορθοδόξων εδώ και 2000 χρόνια γιατί ως καθαρότατο σκεύος εκλογής επισκιάστηκε από την Χάρη του Θεού με τρόπο υπέρλογο για την γέννηση του νέου Αδάμ (του Θεανθρώπου Χριστού) και όπως κάθε μάνα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά της κάθε στιγμή .

Το ότι ο τρόπος σύλληψης και γέννησης του Χριστού είναι υπέρλογα δεν σημαίνει ότι είναι και παράλογα. Υπέρλογα φαίνονται και τα ευρήματα της κβαντικής φυσικής ,αφού ξεπερνούν τα δεδομένα των αισθήσεων και την "κοινή"λογική.Ο κβαντικός δυισμός της ύλης ,π.χ., όπου ένα σωματίδιο την μια στιγμή συμπεριφέρεται ως κύμα ενέργειας και την άλλη ως ύλη , υπερβαίνει την λογική μας, όμως έτσι είναι η ύλη και μόνο με προχωρημένα μαθηματικά μπορεί ο νους του ανθρώπου να το προσεγγίσει.

Κατ' αναλογία στην υπέρλογη σφαίρα της ανώτατης μορφής ένωσης του ανθρώπου με τον Θεό , η Παρθένος τίκτει τον Υπερούσιο , γίνεται Μητέρα του Θεού και παραμένει Παρθένος και ο Θεός γίνεται άνθρωπος ,παραμένοντας Θεός .Βέβαια αυτά τα παράδοξα γεγονότα μόνο με κάθαρση των αισθήσεων μέσω της προσευχής και της νηστείας βιώνονται διαχρονικά στο περιβάλλον του ορθόδοξου χριστιανισμού αφού οι αισθήσεις μας και η κοινή λογική, στην οποία θέλετε να εγκλωβίσετε την ύπαρξη και την προοπτική του ανθρώπου ,είναι πολύ πεπερασμένες και μας παρέχουν ψευδή δεδομένα για την πραγματική γνώση του κόσμου,όλοι οι προσωκρατικοί κάνουν λόγο για τα ψευδή δεδομένα των ανθρωπίνων αισθήσεων.(βλ:Στα ίχνη του Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.-Θεοδοσίου-Δανέζης)

Διαβάζουμε π.χ. στην υμνολογία των Χριστουγέννων για τον "αχώρητο παντί, πώς εν αγκάλαις της μητρός;",δηλ. αυτός που δεν χωράει πουθενά ,πώς γίνεται να χώρεσε στην αγκαλιά της μητέρας ;

Από τους πλέον ποιητικους και θεολογικούς στίχους που όμως συνταιριάζει με την ορολογία της κβαντικής φυσικής όταν περιγράφει τους όρους ύπαρξης της δομής της ύλης. Δηλ.η κβαντική φυσική μιλάει για σωματίδια που ενώ βρίσκονται σε τεράστιες μεταξύ τους αποστάσεις , αποτελούν ενιαίο σύνολο με α- τοπική ολιστική διασύνδεση, όπως κι ο προηγούμενος θεολογικός στίχος μιλάει γι' αυτήν την α-τοπικότητα του Θεανθρώπου. Ότι τα κβάντα ενέργειας δεν υπάρχουν στον χώρο , αλλά δημιουργούν χώρο . Διαβάζουμε για "δυνάμει σωματίδια "που δεν μπορούν ποτέ να ανιχνευτούν άμεσα, αλλά που η ύπαρξή τους έχει μετρήσιμες επιπτώσεις σε άλλα σωματίδια .

Δηλ. στην κβαντική φυσική γίνεται λόγος για α-τοπική απόσταση, για ανυπαρξία που υπάρχει και μετριέται ως επίπτωση , για κύμα που δεν είναι κύμα αλλά σωματίδιο ,για σωματίδιο που δεν είναι σωματίδιο αλλά κύμα , για τα πολλά που είναι ένα , για το ένα που είναι πολλά.

Αδικείτε πρωτίστως τον εαυτό σας παραμένοντας στον μυωπικό διαλεκτικό υλισμό του 19ου αι. ,αλλά και όλη την ανθρωπότητα γιατί την περιορίζετε μόνο σε 3 διαστάσεις ,αγνοώντας την φυσική του 20ου και του 21ου αι ,που κραυγάζει για το ότι τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι τετραδιάστατα και άρα δεν υπάρχει θάνατος αλλά μόνο αλλαγή επιπέδων ύπαρξης (βιοκεντρισμός).

Όλα αυτά τα μυστήρια της ύπαρξης και της ζωής ,οι πρόγονοί μας τα προσέγγιζαν μέσω της βιωματικής πίστης στον Τριαδικό Θεό και στην μητέρα του Θεού Λόγου ,και μεγαλουργούσαν για 20 αιώνες μέχρι που τους κυρίευσε αυτή η μίζερη υλιστική φιλοσοφία ,κυρίως μετα τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, και τους ισοπέδωσε .

Σε αυτήν την χώρα π[ου οι π-ω-λητικοί αντιμετωπίζουν ως οικόπεδό τους και το λαό ως μπάζα, έρχεστε όλοι εσείς οι ψευτοδιανοούμενοι , ειδικοί ως μπουλντόζες -οδοστρωτήρες να τον "μαζέψετε"και να τον βάλετε στην χωματερή των εφιαλτικών βιο-επιστημών , μετασχηματίζοντας την άλλοτε ελευθερη χώρα μας σε ανοιχτό υγειονομικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Τελικά όντως " χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται "

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...