Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Λεμεσού Αθανάσιος για το Άγιο Φως και... για το αν θα γίνει Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Πώς επέλεξε από 14 ετών τον δρόμο του Θεού, παρά το ότι οι γονείς του ήταν αρνητικοί προς την εκκλησία και τους ιερωμένους,
τι λέει για τον προσηλυτισμό και τα όσα του έχουν καταλογίσει, για τα πολυτελή μητροπολιτικά αυτοκίνητα αλλά και τα συσσίτια αγάπης αποκαλύπτοντας μάλιστα για πρώτη φορά πόσα χρήματα δαπανούνται κάθε μήνα από την Μητρόπολή του. Ο Λεμεσού Αθανάσιος μιλά ακόμη για τη σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου μετά και τις παλιότερες κατηγορίες εναντίον του για ομοφυλοφιλία, ενώ με κατηγορηματικό τρόπο απαντά στο αν έχει βλέψεις για Αρχιεπίσοπος κάνοντας λόγο για τυχοδιωκτισμό και πτώση! Ο Μητροπολίτης Λεμεσού σχολιάζει τη φερόμενη αποκάλυψη από τον σκευοφύλακα του Πανάγιου Τάφου πως ο ίδιος ανάβει με αναπτήρα το Άγιο Φως και επικαλείται μαρτυρία του Αγίου Παϊσιου, ενώ δεν κρύβει τον θυμό του για τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων.

2 σχόλια:

  1. Μην ξεχνάμε εκτός από αυτά που αναφέρει ο επίσκοπος το ότι όταν πάρει κάποιος το ΑΓΙΟ ΦΩΣ στην αρχή ,γρήγορα σχετικά μετά την έξοδο του Πατριάρχη από τον Πανάγιο Τάφο δεν ΚΑΙΓΕΤΑΙ κάποιος ακόμα και αν το ακουμπήσει στα μαλλιά του η στα γένια του και μετά από μερικά λεπτά αρχίζει και καίει κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια προσωπική μου εμπειρία καθώς επίσης και των 3 παιδιών που έγινε το 2020 στο σπίτι μου.Το πρώτο Πάσχα στην ζωή μου που θα το κάναμε σπίτι παρακολουθώντας την λειτουργία από την τηλεόραση. Δεν έχω πάει ποτέ στα Ιεροσόλυμα, αλλά αυτό το Πάσχα ήρθαν τα Ιεροσόλυμα στο σπίτι μου. Τι εννοώ. Περίπου στις 11το βράδυ βλέπω την γειτόνισσα την κ. Τούλα με την λαμπάδα αναμμένη να φωνάζει την άλλη γειτόνισσα την κ.Κλαιρη. Έλα να πάρεις το Άγιον φώς. Πήρα και εγώ την λαμπάδα μου και βγήκα στον δρόμο και την φώναξα. Ποιος σου το έδωσε? Ένας στρατηγός από την Λάρισα,το έφερε από την Αθήνα. Άναψα και εγώ την λαμπάδα αλλα σκαιφτομουν ότι πτήσεις λόγου κοβιντ δεν έγιναν από Ιεροσόλυμα άρα ο Στρατηγός λέει ψέματα. Μέσα μου όμως είπα: Χριστέ μου αν ο Στρατηγός λέει αλήθεια το φώς της λαμπάδας δεν θα με κάψει. Πράγματι βάζω το χέρι πάνω από την φλόγα και ενοιωθα μια θερμή όπως το χλιαρό νερό,δεν καιγωσουν. Κατόπιν το είπα στα παιδιά μου,δοκιμάσανε και αυτά και μου λένε μπαμπά δεν καίγεσαι είναι λίγο ζεστό αλλά δεν σε καίει. Τι είναι αυτό? Είναι το φώς της Αναστάσεως το Χριστού τους λέω γι'αυτό δεν καίει. Μετά όμως 15-20 λεπτά η φλόγα παίρνει τις φυσικές ιδιότητες και καίει. Ο γιός μου το ξέχασε αυτό και κατά τις 12 τα μεσάνυχτα έβαλε το χεράκι του πάνω από την φλόγα και ακούστηκε το ουρλιαχτο του μπαμπά κάηκα. Τι σού είπα. Το ξέχασα μου λέει. Την επόμενη έμαθα πως ο Στρατηγός το είχε πάρει από το μετόχι που έχει το Πατρ.Ιεροσ. στην Αθήνα. Καλή Ανάσταση από Καρδίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...