Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ:EIΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ 3ΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


ο θαρραλέος επίσκοπος είναι αυτός με το μαύρο καλυμαύχι δίπλα από τον Κύριλλο.
ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΙΘΗΝΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Η εκκλησία δεν είναι ένας συντηρητικός οργανισμός συντηρητικοί είναι οι άνθρωποί της.Χωρίς παρρησία δεν θα υπήρχε μαρτύριο δεν θα υπήρχε εκκλησία. Η αμφισβήτηση κι η εναντίωση των μαρτύρων στο πανίσχυρο ρωμαικό κατεστημένο θεμέλιωσε την εκκλησία.Η εκκλησία είναι “στρατευόμενη” στην επίγεια διάστασή της σε καλεί να αντιπαλαίψεις κι όχι να υποταχθείς παραδομένος στις αρχές και τις εξουσίες του σκότους.Σε καλεί σε μεταμόρφωση και μη συσχετισμό με τον αιώνα ετούτο.Ο επίσκοπος Αμβρόσιος των Μεδιολάνων όρθωσε ανάστημα στον παντοδύναμο πλανητάρχη Θεοδόσιο καταλογίζοντάς του την αιματηρή καταστολή στον ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης και του αρνήθηκε την είσοδο στο ναό.Η εκκλησία που είναι υποταγμένη στην πολιτική είναι διακωμώδηση κι εμπαιγμός Χριστού που είναι η κεφαλή της εκκλησίας.Η διαπλεκόμενη και συγκυβερνώσα εκκλησία είναι ακυβέρνητη Πολιτεία, μια απλή συνιστώσα.Η εκκλησία φέρνει την ειρήνη μην κάνοντας διακρίσεις. Δεν είναι κομματαρχείο των ημέτερων.« Κύριε σώσον τους ευσεβείς και τους ασεβείς» τόλμησε να προφέρει ο μέγας Παίσιος ο έλλην.  Το δικό της πολίτευμα είναι ουράνιο κι ο χριστιανός ορίζεται ως ουρανοπολίτης. Δηλ .λεύτερος από γήινα δεσμά κι εξαρτήσεις πάσης φύσεως κομματικές,ιδεολογικές, εθνοφυλετικές. « Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη » ο Χριστός δεν κάνει διακρίσεις . Κάνει την ιστορική υπέρβαση που μας καλεί να κάνουμε κι εμείς μιλάει με μια Σαμαρείτισα a priori αντίπαλο κλπ.Ένας τέτοιος παπάς βγαλμένος από τις « Αδερφοφάδες » του Καζατζάκη καλεί όχι σε πόλεμο αλλά φίλιωμα κι ειρήνη και τέλος της αιματοχυσίας στην Ουκρανία. Δεν διστάζει να καταγγείλει τους άρχοντες του κόσμου τούτου.Απευθύνεται στους αντιπάλους.Κάνει την μεγίστη διάκριση πολιτών κι αρχόντων και υποκινητών υπερδυνάμεων.
O επίσκοπος Λογγίνος του Bančenskij και βικάριος της επισκοπής του Tchernivtsi (της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δικαιοδοσίας Πατριαρχείου Μόσχας) ο επονομαζόμενος και πατέρας των 400 ορφανών πρόφερε έναν αυστηρότατο λόγο κατά του πολέμου της Ουκρανίας και των κυβερνώντων αυτής της χώρας τους οποίους αποκάλεσε « καταραμένους» και « υπηρέτες του Σατανά »( κυριολεκτικά αφού Satan σημαίνει αντίπαλος στην εβραική) :O επίσκοπος κάλεσε τους πιστούς Ουκρανούς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο θάνατο γιατί κάτι τέτοιο αντιτίθεται στην ορθόδοξη πίστη. Ο επίσκοπος Λογγίνος σας καλεί σε εγρήγορση,να είστε ενωμένοι και να μην στέλνετε τα παιδιά σας στον θάνατο. Η ορθόδοξη πίστη μας δεν μας επιτρέπει να σκοτώνουμε τον άλλον. Θέλουν να δολοφονήσουν το λαό μας που ζούσε συν Θεώ και εν ειρήνη για το συμφέρον των δικών τους πολιτικών σκοπιμοτήτων και για χάρη αυτών που νοιάζονται ιδιοτελώς για τις επιχειρήσεις τους και για να διατηρήσουν την εξουσία. Αγαπητοί μου,δεν εξουσιοδοτηθήκατε να σκοτώνετε. Ο Θεός δίνει τη ζωή και αυτός την παίρνει. Οι ουκρανοί κυβερνώντες δήλωσαν ότι η ορθόδοξη πίστη είναι ο πιο μεγάλος εχθρός της Ουκρανίας ». ….
Νομίζετε ότι νομιμοποιείστε να παίρνετε τα όπλα και να πυροβολείτε τα δημιουργήματα του Θεού ; Αυτοί έχουν όπως κι εσείς μια μητέρα, μια σύζυγο, ένα παιδί.Γιατί οφείλετε να τους σκοτώσετε ; To μυστικό είναι πια προφανές: αυτοί μιλούν για μερικές εκατοντάδες αλλά είναι δεκάδες χιλιάδες . Δεν σας δίνω ευλογία να πολεμήσετε.Σας εμψυχώνω για την ειρήνη.
Σκοτώθηκαν περίπου 10.000 στρατιώτες..Δεν κάνω πολιτική αλλά με πόνο σας το λέω δεν πρόκειται για έναν πόλεμο αλλά για έναν εμφύλιο. Καθώς οι κολασμένοι έχουν την προστασία των ΗΠΑ θέλουν να δουν θαμμένους τους ορθοδόξους και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γλεντοκοπάνε τρώνε και πίνουν και γιορτάζουν με αυτό το αιματοκύλισμα της αγίας γης.
Οι ΗΠΑ και η Δύση πληρώνουν αφειδώς για την αιματοχυσία.Το αίμα έχει ξεραθεί στα χέρια και τα ρούχα τους . Όλα αυτά είναι έργο της καταραμένης Ευρώπης για την οποία οι άγιοι Πατέρες είπαν : « μην λατρέψετε το θηρίο ” και των αμερικανών που όπου παρεμβαίνουν σπέρνουν τον όλεθρο και χύνουν αίμα. Τώρα κάθονται πίσω και καιροφυλακτώντας απολαμβάνουν την έκχυση αίματος των χριστιανών μας.
Αδερφοί μου,όλοι το αισθανόμαστε ότι είμαστε στα πρόθυρα ενός 3ου παγκοσμίου πολέμου. Γι αυτό σας κραυγάζω μετανοήστε ! Ευχαριστώ όλους από την Bucovine, όλους αυτούς τους κατοίκους που όρθωσαν ανάστημα και είπαν με μια φωνή: δεν δίνουμε τα παιδιά μας στο θάνατο !

Τους σημερινούς κυβερνώντες δεν τους θυμάμαι ποτέ σε μια θεία λειτουργία,αυτοί οι κολασμένοι,οι αλητήριοι που δεν έχουν φόβο Θεού που στρογγυλοκάθονται στις τρυφυλές τους καρέκλες και εκδίδουν διατάγματα θανάτου. Δεν υπάρχει παρά μόνο μια προσευχή : Κύριες, αν μπορείτε φωτίστε τους γιατί αυτοί έχουν ζόφο και κόλαση. Η μόνη τους ανάγκη είναι να χύνουν αίμα και σ΄αυτό βρίσκουν ευχαρίστηση. Σατανιστές ! Υπηρέτες του διαβόλου. Αν αυτοί δεν σταματήσουν θα τους σταματήσει ο Θεός αλλά τότε θα γίνει μια βαθύτατη θλίψη. (taday.ru 29.09.14)

dimpenews.com
http://dimpenews.com/2014/09/29

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...