Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ηρθε ο χειμώνας με καταιγίδες, μποφόρ και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

 - που θα χτυπήσει το «κύμα» κακοκαιρίας μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ένα… γερό φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας πλήττει από την Παρασκευή την Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες. Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι το ίδιο όλο το Σαββατοκύριακο ενώ βελτίωση αναμένεται από Δευτέρα με άνοδο της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σ΄ όλη τη χώρα , περίπου 8 με 10 βαθμούς ενώ στα ανατολικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, 8 με 9 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα χτυπήσει τις εξής περιοχές:

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου

Βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις και στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, η οποία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς σε Μακεδονία και Θράκη, από από 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από 11 έως 23 βαθμούς σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, από 18 έως 24 σε Κυκλάδες και Κρήτη, και από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Για την Αττική το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές ενώ το βράδυ αναμένεται ξασθένηση των φαινόμενων. Η θερμοκρασία από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

Με άνοδο της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει η εβδομάδα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι βοριάδες θα πέσουν στα 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...