Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σάλος από τη δήλωση του Αμερικανού αξιωματούχου για τον αντιρωσικό ρόλο της Κύπρου στην Ε.Ε.

σχόλιο Γ.Θ : Και μετά φταίει η Ρωσία που δεν δάνεισε την Κύπρο, όταν την έβαλαν στο στόχαστρο οι σιωνιστές της Ε.Ε. 
Στο άρμα της αμερικής η Κύπρος. Στο άρμα της αμερικής, που είναι αιτία και ο σχεδιαστής του Αττίλα.
Καλή Μετάνοια, Κύπρο.



Ενημερώθηκε η Μόσχα για τον «βράχο»
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος ΑναστασιάδηςΗ κυπριακή κυβέρνηση αποφεύγει να προβεί σε δήλωση για την αποκάλυψη του αντιρωσικού ρόλου της εντός της Ε.Ε.
Σαφώς ενοχλημένη παρουσιάζεται η ρωσική διπλωματική αποστολή στη Λευκωσία, από την αποκαλυφθείσα, από αμερικανικής πλευράς, αναφορά, ότι η Κύπρος «είναι βράχος στην Ε.Ε.» υπέρ των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Παρόλο τούτο, όμως, πηγή της Ρωσικής Πρεσβείας δήλωσε στη «Σημερινή», όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Αμερικανού αξιωματούχου, ότι η Πρεσβεία δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση. Πάντως, η Πρεσβεία έχει ενημερώσει τη Μόσχα για τη δήλωση. «Η Μόσχα έχει ενημερωθεί για τη δήλωση», δήλωσε ενδεικτικά η ρωσική πηγή.
Από πλευράς της, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να τηρεί σιγή έναντι της αμερικανικής δήλωσης, επιβεβαιώνοντας έτσι όσα δήλωσε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο σάλος που έχει δημιουργηθεί συμπίπτει με τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη και πολιτικοί παρατηρητές αναφέρουν ότι ο κ. Λαβρόφ δεν αποκλείεται να θέσει το όλο θέμα της κυπριακής στάσης έναντι της Ρωσίας, με αφορμή και τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι οι ρωσοκυπριακές σχέσεις δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδό τους καθώς, μόλις πρόσφατα, είχε προκληθεί το πρώτο πλήγμα, με αφορμή το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη και την αυστηρή δήλωση της Ρωσικής Πρεσβείας, η οποία διερωτάτο, κατά πόσο ήταν τυχαίο ότι στενός συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσπάθησε τότε, με δήλωσή του, να καλύψει τον συνεργάτη του, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία της ρωσικής πλευράς.

Πάντως, η αποκάλυψη του Αμερικανού αξιωματούχου για τον αντιρωσικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυβέρνηση προκάλεσε την αντίδραση δύο πολιτικών κομμάτων. Με αφορμή τη χθεσινή μας είδηση, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αντί να παρουσιάζεται σαν βράχος απέναντι στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, πλήττοντας έτσι τα εθνικά μας συμφέροντα, να αποφασίσει να γίνει βράχος απέναντι στην Τουρκία».

«Ψεύδεται η Κυβέρνηση;»
Το Κίνημα Οικολόγων, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει δυσαρέσκεια για τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας και τονίζει ότι «η αναφορά Αμερικανού αξιωματούχου, ότι η Κύπρος ήταν βράχος εντός της Ε.Ε. στη συνέχιση της υποστήριξης του κόστους, που έπρεπε να επιβάλουμε να πληρώσει η Ρωσία, και ειδικά των κυρώσεων, αφήνει άφωνο τον κάθε πολίτη της χώρας μας».

Η ανακοίνωση εκφράζει λύπη, επειδή η Κυβέρνηση δεν διέψευσε την αμερικανική δήλωση, και προσθέτει: «Όμως για μήνες δίνει την εικόνα ότι δεν ακολουθεί πιστά την πολιτική των Αμερικανών για να μην πληγούν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ποιο από τα δύο ισχύει; Μήπως η Κυβέρνηση ψεύδεται στον κυπριακό λαό;».
Τέλος, η ανακοίνωση των Οικολόγων καλεί την Κυβέρνηση «να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στο θέμα αυτό και να μη συνεχίσει τα επικίνδυνα αυτά παιγνίδια».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...