Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ρώσος βουλευτής της Δούμας ζητά πίσω έδαφος που ανήκε στην πολιτεία της Καλιφόρνια

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Κρατικής Δούμας,  Mikhail Degtyarev ένα μέρος του εδάφους της πολιτείας της Καλιφόρνιας, μπορεί να επιστρέψει στην Ρωσία.!!

Η συμφωνία για την πώληση της πρώην ρωσικής έκτασης του οικισμού του Fort Ross και των γύρω περιοχών, ανάγεται στον XlX αιώνα, και σύμφωνα με την ισχύουσα  πολιτική, είναι παράνομη. Ο ρώσος βουλευτής  απέστειλε γραπτό  αίτημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών, με αίτημα να εξετασθεί  το θέμα, σύμφωνα με την μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα  «Izvestia».
Το Fort Ross   ιδρύθηκε από μια  ρωσο-αμερικανική εμπορική εταιρεία το 1812, και είχε σκοπό να βοηθήσει στην  αλιεία και την παραγωγή γούνας. Λίγα χρόνια αργότερα, το ρωσικό τμήμα της γης του Fort Ross πωλήθηκε στον  ελβετό υπήκοο John Sutter για 42.800 ασημένια ρούβλια. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το καθορισμένο ποσό δεν κατεβλήθη ποτέ από τον αγοραστή. Έτσι, όλες οι μεταγενέστερες συμβολαιογραφικές πράξεις, οι οποίες το οδήγησαν στην δικαιοδοσία των  Ηνωμένων Πολιτειών, μπορεί να θεωρηθούν ως παράνομες .!!
« Εμείς απλά θέλουμε  να αποζημιωθούμε για την γη , κάτι  που απορρέει και από το νόμο» δήλωσε ο  Degtyarev. Το Fort Ross έχει σχέση ιδιοκτησίας της ρωσικής ομοσπονδίας, και η αξία  του δεν είναι καθόλου  αμελητέα, αλλά  τα σχετικά  στοιχεία καλύπτονται προς το παρόν από πυκνό σκοτάδι. Σε περίπτωση που η έρευνα αποκαλύψει  παραβίαση του κανόνα του δικαίου, τότε θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο, προκειμένου να επιστραφεί η γη στους  δικαιούχους .
Ο Διδάκτωρ της Ιστορίας Sergei Volkov δήλωσε στην  εφημερίδα «Izvestia», ότι η ιστορία της Ρωσίας έχει σχέση με την πώλησης μέρους της γης της πολιτείας της  Καλιφόρνια, κάτι που και  εξακολουθεί να γίνεται θέμα συζήτησης.
« Από την  γραπτή επικοινωνία μεταξύ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και των  υπερπόντιων κτήσεων ήταν εξαιρετικά δύσκολο, και αυτός ήταν ο λόγος για την μεταγενέστερη πώληση του εδάφους»,  είπε ο ίδιος. « Αλλά πώς να πραγματοποιηθούν  συναλλαγές, όταν τα έγγραφα που σώζονται δεν διευκρινίζουν  το αν  έχουν καταβληθεί όλα τα χρήματα, κάτι που είναι παντελώς άγνωστο.
Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για το συγκεκριμένο θέμα δηλώθηκε  ότι,  το αίτημα θα επανεξεταστεί εντός 30 ημερών.
Εν τω μεταξύ, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι πιθανόν  στο μέλλον να υπάρξει   αναθεώρηση της πώλησης του εδάφους της Αλάσκας, στις ΗΠΑ .

με πληροφορίες από ifenews.ru
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...