Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκλονίζει παλι ο Λιβανεζος “Λεωνιδας” της Ορθοδοξίας: Τουρκοκινητοι οι ισλαμοφασιστες, ανείπωτες οι θηριωδίες.


Συγκίνησε με την κίνησή του να ασπαστεί την Ελληνική σημαία και συγκλόνισε με τις αναφορές του στις τραγικές και απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή. Ο λόγος για τον πρόεδρο των Ελληνορθοδόξων του Λιβάνου, Ροντρίγκ (Δημήτριο) Ελ Χούρι ο οποίος στα πλαίσια ολιγοήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα παραχώρησε εκτενή και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη «Δημοκρατία».
Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο απέναντι στους χριστιανούς με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός κράτους χαλιφάτου, για ομοιώματα του Σατανά (!) που τοποθετούνται έξω από τα σπίτια των χριστιανών,για τον σκοτεινό ρόλο της Τουρκίας και τον νέο «Μπιν Λάντεν» Ταγίπ Ερντογάν, ενώ προέβη σε πάρα πολλές αποκαλύψεις.

-Κύριε Χούρι συγκλονίσατε σε πρόσφατη εκδήλωση για το « τάμα του έθνους» με όσα αναφέρατε για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε πολλές πόλεις της Μέσης Ανατολής εξαιτίας της βιαιότητας των τζιχαντιστών. Πού οφείλεται ο πρωτόγνωρος φανατισμός τους;
-Έχω εργαστεί για τη μεταφορά της αλήθειας, με κάθε ειλικρίνεια, από «μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων». Ναι, υπάρχουν χωριά αποκλεισμένα και Χριστιανοί που σταυρώνονται και αποκεφαλίζονται. Υπάρχουν εκκλησίες που καίγονται και μετατρέπονται σε τζαμιά και μια μαζική μετατόπιση των Χριστιανών. Γράφουν το γράμμα «Ν» στα σπίτια τους στο Ιράκ, όπως έκανε η εγκληματικότητα του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου.
Τα αίτια της τρομοκρατίας και του ισλαμικού εξτρεμισμού είναι πολυάριθμα. Πρώτον, χωρίς αμφιβολία, «Το δόγμα» αυτών των τρομοκρατών, μεταδίδεται μέσω «κληρικών», οι οποίοι διδάσκουν τους νέους ότι «η ισλαμική θρησκεία» δεν ολοκληρώνεται πλήρως χωρίς την καθιέρωση του «Ισλαμικού Χαλιφάτου», αναγκάζοντας τους «άπιστους» να αποτίσουν φόρο τιμής ή το Ισλάμ ή τον θάνατο. Τότε ο Θεός θα είναι ευχαριστημένος μαζί τους, όπως ισχυρίζονται. Αυτοί πιστεύουν ότι αυτό που κάνουν είναι «αρεστό στον Θεό». Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουν ωφεληθεί από τις τρέχουσες πολιτικές συνθήκες της περιοχής να εντείνουν την προπαγάνδα τους.
Ωστόσο, αυτοί ήταν πάντα παρόντες σε όλη την ιστορία. Μερικές φορές ήταν ισχυροί και μερικές φορές αδύναμοι, ανάλογα με τις περιστάσεις. Υπήρχαν στην εποχή των Αββασιδών, για παράδειγμα, και είχαν μελετητές, όπως ο Ιμπν Taymiyah. Μερικές φορές, στη Δαμασκό, όπου κυβερνούσαν «κλείδωναν τις πόρτες στους χριστιανούς» τη νύχτα και στη συνέχεια επέστρεφαν να τις ανοίξουν όποτε τους άρεσε.
Κάποιος χαλίφης, μάλιστα, είχε διατάξει να τοποθετηθεί ένα άγαλμα του Σατανά στα σπίτια των χριστιανών, για να τους ξεχωρίσουν. Οι σφαγές των Αρμενίων και των Ελλήνων στις αρχές του εικοστού αιώνα, οφειλόταν στη ανακήρυξη του «Σουλτάνου» για το «Τζιχάντ». Η Τουρκία σήμερα, τους υποστηρίζει με πολύ θράσος, και η Δύση κάνει πως δεν τους βλέπει, μέχρι τώρα. Έχει αποκαλυφθεί ότι τα όπλα τους είναι ως επί το πλείστον τουρκικά, η εκπαίδευσή τους «τουρκική»,Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες συμμετέχουν με αυτούς, ακόμη και μετά την απελευθερωμένη της πόλης «ΚΑΣΑΜΠ» από αυτούς, για παράδειγμα, ανακαλύφθηκαν τουρκικά ασθενοφόρα και εμπορεύματα.
Απόδειξη τους ότι πήραν τον έλεγχο των περιοχών που συνορεύουν με την Τουρκία πρώτα. Η Τουρκία, για παράδειγμα, ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την κυβέρνηση των «Αδελφών Μουσουλμάνων» στην Αίγυπτο και είναι η μόνη μέχρι σήμερα που δεν έχει αναγνωρίσει την «πτώση τους» παρά το γεγονός ότι είχαν κάψει περισσότερο από 84 Κοπτικές εκκλησίες σε πράξεις βίας. Ο Ερντογάν, μέχρι σήμερα, αρνήθηκε να συμμετάσχει στον παγκόσμιο συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας. Δρα σαν έναν νέο «Μπιν Λάντεν». Η προσπάθεια να παραδοθεί η «Μέση Ανατολή» στην Τουρκία ως εναλλακτική για το ζήτημα της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ταράξει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον κόσμο. Και αν η Δύση θέλει να πολεμήσει εναντίον της ρωσικής επιρροής στην περιοχή, δεν θα πρέπει να είναι με αυτόν τον τρόπο… γιατί αν ενδυναμώσει εκείνους θα υπάρχει κίνδυνος να εκτεθεί κάθε μέρα σε 11 Σεπτεμβρίου αργότερα.

-Συγκινήσατε όλους τους Έλληνες με την κίνησή σας, να ασπασθείτε την ελληνική σημαία. Έχουμε δει όμως στο παρελθόν πολλούς έλληνες όχι μόνο να μην αντιλαμβάνονται τη σημασία της αλλά να τη βεβηλώνουν και να την καίνε. Τι θα λέγατε σε αυτούς τους ανθρώπους;

Η σημαία είναι το σύμβολο της αξιοπρέπειας του έθνους. Είναι μια συμβολική μορφή της κάθε προγονικής θυσίας για το αίμα των χιλιάδων, για τα δάκρυά τους, για τους αγώνες τους. Αυτή η σημαία αντιπροσωπεύει το ιερότερο των ιερών μας. Είναι ο «σταυρός που σήκωσαν οι αγωνιστές, για να παραμείνει σε αυτή τη γη. Ένας Χριστιανικός λαός που ζει με αξιοπρέπεια και δεν πληρώνει φόρο τιμής.» Αντιπροσωπεύει την «ελευθερία» κατά της «δουλεία». Αντιπροσωπεύει το «Όχι» κατά του ρατσισμού. Εκπροσωπεί ό,τι έχει απομείνει από ένα μεγάλο πολιτισμό που έχτισε διαδοχικά ο «Μέγας Αλέξανδρος και ο Μέγας Κωνσταντίνος και ο Μέγας Ιουστινιανός και ο Χρυσόστομος της Αντιοχείας και ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός και Ρωμανός ο Μελωδός κι ο Παλαιών πατρός Γερμανός και ο Κολοκοτρώνης και ο Υψηλάντης.
Είναι όλοι αυτοί που κάνουν το «εμείς». Το όνομα μας και ο πολιτιστικός κώδικας μας ανάμεσα στα έθνη. Μας ρωτάτε γιατί ασπαζόμαστε τη σημαία; Αυτοί, οι οποίοι καίνε τις σημαίες τους, είναι σαν να καίνε «τις οικογένειές τους», τα ιερά τους και τους προγόνους τους σαν να καίνε τον ίδιο τον εαυτό τους, την ταυτότητά τους καίνε την «αξιοπρέπειά τους». Γι “αυτό εμείς προειδοποιούμε από αυτό το «εξτρεμιστικό υλικό» που δεν είναι λιγότερο επικίνδυνο, στο να αγγίξει τα ιερά, από τον ισλαμικό εξτρεμισμό.
 
Του Αντώνη Μακατούνη- πηγή(από το ένθετο της Δημοκρατίας για την Ορθοδοξία) 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...