Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Έκοψε» το φυσικό αέριο στην Ουκρανία η Ουγγαρία


Την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία διέκοψε ο διαχειριστής των ουγγρικών αγωγών φυσικού αερίου FGSZ, δηλώνοντας ότι η διακοπή θα είναι επ' αόριστον.

Η Ουκρανία λαμβάνει ποσότητες φυσικού αερίου από την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία, από τη στιγμή που η Ρωσία διέκοψε τις παροχές αερίου προς το Κίεβο τον Ιούνιο λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
Η κρατική ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου, Naftogaz, επιβεβαίωσε την διακοπή και αποκάλεσε την ουγγρική κίνηση «αναπάντεχη και ανεξήγητη».
FGSZ τόνισε ότι διέκοψε την παροχή προς την Ουκρανία για να αυξήσει το διαθέσιμο αέριο για το εσωτερικό της Ουγγαρίας.
Με τον χειμώνα να πλησιάζει, εκφράζονται φόβοι ότι η Ουκρανία θα αδυνατεί να παράσχει θέρμανση σε πολλές κατοικίες, καθώς και ενέργεια σε ενεργοβόρες βιομηχανίες χωρίς το ρωσικό αέριο.
Εντός της ημέρας οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας και της Ουκρανίας συναντώνται στο Βερολίνο με την μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να υπάρξει διέξοδος από την «ενεργειακή» διαμάχη.
Η διακοπή από πλευράς Ουγγαρίας έρχεται πάντως τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση του επικεφαλής του ρωσικού κρατικού κολοσσού Gazprom με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος έχει επικρίνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θεωρείται θαυμαστής του πολιτικού μοντέλου του Βλάντιμιρ Πούτιν.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...