Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

To FBI περιμένει αντίποινα από τους Ισλαμιστές

Ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πληροφοριών- FBI,  δήλωσε, ότι οι ισλαμιστές ετοιμάζουν αντίποινα στον αμερικανικό ή ευρωπαϊκό χώρο για τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, είπε ο James Comey, «ότι θέλουν να προβούν σε αντίποινα για τις δράσεις των Αμερικανών και των Συμμάχων τους», είπε και πρόσθεσε: «είμαι σίγουρος ότι επιθυμούν να βρουν έναν τρόπο για να χτυπήσουν εδώ».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, την Πέμπτη, είπε χαρακτηριστικά:
«Υπάρχει αμφιβολία, εάν έχουν τη δυνατότητα, την οποία δεν πιστεύω ότι έχουν, να διεξάγουν κάποια εξελιγμένη ταυτόχρονη επίθεση, όπως θα ήθελαν», είπε ο Comey.
Δεν εξήγησε τι είδους επιθέσεις οι Αμερικανοί φοβούνται, αλλά τόνισε  ότι ο στόχος τους θα είναι ‘να βρουν τρόπους για να σκοτώσουν ή να κακοποιήσουν αθώους Αμερικανούς».
Ο ίδιος εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για τα άτομα που προσλαμβάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για να πάνε να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές με την τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ ή τη Συρία.
«Ανησυχώ ότι το Ισλαμικό Κράτος θα παρακινήσει για ριζοσπαστικοποίηση (οπαδών του Ισλάμ) στις ΗΠΑ», είπε.
Ερωτηθείς σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον της ομάδας Χορασάν, η οποία πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, ο επικεφαλής του FBI, είπε ότι «λειτουργεί με την παραδοχή ότι είναι ακόμη άθικτη».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν, πόσο η ομάδα αυτή χτυπήθηκε ή εάν η ηγέτης της σκοτώθηκε στην επίθεση αυτήν την εβδομάδα στη Συρία.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, είπαν ότι η ομάδα είχε προετοιμάσει τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ.
«Αυτή η ομάδα είναι στην κορυφή της λίστας μου και, εκ των πραγμάτων, με ανησυχεί», δήλωσε ο Comey.
«Είναι μια ομάδα από πολύ κακούς και έμπειρους τρομοκράτες, για τους οποίους δεν έχουμε πλήρη εικόνα».
«Αυτοί δουλεύουν προς την κατεύθυνση μιας επίθεσης. Δύσκολο να πω εάν αυτή θα είναι αύριο, ή μετά από τρεις εβδομάδες ή σε τρεις μήνες», είπε.
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...