Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΛΑΓΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ “ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΩ ΤΗ ΣΥΡΙΑ” ΣΤΟ “ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΩ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ”

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΕΝΗΜΕΡΗ Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Η σθεναρή αντίσταση των Συρίων, η ασφυκτική πίεση μερίδας έως και της αμερικανικής κοινής γνώμης, η επέκταση του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Λίβανο  και η προοδευτική αποκάλυψη των εγκλημάτων των Τζιχαντιστών εξανάγκασαν σε αλλαγή στρατηγικού δόγματος ως και τις ΗΠΑ. 

Ένα χρόνο πριν, στο παρά 5′ κυριολεκτικά αποφεύχθηκε η κήρυξη πολέμου κατά της Συρίας.Τον Σεπτέμβρη του 14 βομβαρδίζουν στη Συρία αλλά όχι το “καθεστώς” όπως το αποκαλούσαν τότε, αλλά τον κύριο αντίπαλό του το “Ισλαμικό Κράτος”.

To Αμερικανικό Πεντάγωνο και οι σύμμαχοί του επιχείρησαν για πρώτη φορά την προηγούμενη νύχτα αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε συριακό έδαφος. Την απόφαση πήρε ο αρχηγός του ΓΕΣ Lloyd Austin.
KNKNKKNKNK

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο αμερικανικός στρατός και οι δυνάμεις των συμμάχων του πραγματοποιούν μια στρατιωτική επιχείρηση κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με καταδιωκτικά , βομβαρδιστικά και πυραύλους Tomahawk” ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου John Kirby.
« Καθώς η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη δεν είμαστε για την ώρα σε θέση να διοχετεύσουμε περισσότερες λεπτομέρειες”, ανακοίνωσε. Σύμφωνα με το New York Times, στόχος των επιδρομών αυτών αποτέλεσαν τόσο η πόλη της Ράκκα που θεωρείται η έδρα της ISIS όσο και θέσεις των ισλαμιστών στα συροιρακινά σύνορα. ΜΚΟ αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκαν περίπου 20 τέτοια χτυπήματα στη Ράκκα και κοντά στις περιοχές   Tabqa, Aïn Issa , Tall Abyad, προκαλώντας το θάνατο τζιχαντιστών.

Το New York Times κάνει λόγο για τη συμμετοχή αρκετών συμμάχων από τον αραβικό κόσμο και το τηλεοπτικό κανάλι ABC διευκρινίζει ότι στις επιθέσεις αυτές έλαβαν μέρος Μπαχρέιν, Κατάρ, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Εμιράτα.

1411390129000-is092214xx001 

Η συριακή κυβέρνηση δια του Υπουργού της των Εξωτερικών ανέφερε ότι “οι αμερικανοί πληροφόρησαν τον εκπρόσωπο της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη ότι τα χτυπήματα θα παραγματοποιηθούν κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ράκκα (βόρεια)”. Ο πρέσβης Αλ Τζαφαρί στον ΟΗΕ το ανακοίνωσε και προσωπικά (sana tv)

Αυτή η εξέλιξη επέρχεται ως συνέχεια των δηλώσεων του Barack Obama στις 10 Σεπτεμβρίου που ανέφερε ότι διατηρεί το δικαίωμα να χτυπήσει το Ισλαμικό Κράτος και επί συραικού εδάφους. “Ο στόχος μας είναι σαφής: θα αποδυναμώσουμε και θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος”. Στη συνέχεια διαμορφώθηκε η συμμαχία με μια δεκάδα αραβικών χωρών. Η Γαλλία την περασμένη εβδομάδα βομβάρδισε θέσεις του Ι.Κ. στο Ιράκ.(bfmtv)

Η επίθεση εκδηλώθηκε τόσο από αέρος όσο κι από πυραύλους που εκτόξευσε ναυτική δύναμη. Αεροσκάφη αραβικών χωρών συμμετείχαν. Αεροσκάφη Rockwell B-1, καταδιωκτικά F-16 και F-18 και κατασκοπευτικά et MQ-1 Predator συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Όπως αποκαλύπτει η USA TODAY εδώ κι εβδομάδες μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη επιθεωρούσαν συριακό έδαφος για να συλλέξουν πληροφορίες για πιθανούς στόχους του Ισλαμικού Κράτους.Το ότι η συριακή κυβέρνηση δεν αντέδρασε υποδηλώνει συναίνεση των επιχειρήσεων και μυστική ενδεχομένως διπλωματία προς το γενικότερο συμφέρον. Ο συριακός στρατός διαθέτει σοφιστικέ αντιπυραυλικά συστήματα που έχουν ανπτυχθεί κυρίως γύρω από τη Δαμασκό και κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Το αμερικανικό ΓΕΣ αναφέρει ότι από τον Αύγουστο οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν καταφέρει 190 αεροπορικά χτυπήματα σε θέσεις ισλαμιστών στο Ιράκ.

Την τελευταία εβδομάδα σε μια κίνηση τηρουμένων των ισορροπιών το Κογκρέσο ενέκρινε την χρηματοδότηση με 500 εκατομύρια για την σταρτολόγηση και εκπάιδευση μιας δύναμης των μετριπαθών νόπως τους θεωρεί η δύση επονομαζόμενων ανταρτών.Θα εκπαιδευθούν στη Σαουδική Αραβία με στόχο την αναχαίτιση του Ισλαμικού Κράτους και κατά της συραικής κυβέρνησης.
Τα δύο τρίτα των συνολικά 30.000 τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους είναι στη Συρία οι άλλοι στο Ιράκ. 

O βομβαρδισμός της ISIS δεν βοηθάει την συριακή αντιπολίτευση αφού το μόνο μέτωπο που έχει ανοίξει το ένοπλο σκέλος της με τους τζιχαντιστές είναι στο Χαλέπι. Ουσιαστικά ενισχύει τις θέσεις του συριακού στρατού που μάχονται ολομέτωπα την ΙSIS στη Χομς (Umm Sharshouh), στην περιφέρεια Δαμασκού (Qalamoun και Yarmouk), στη Χασάκεια, στη Χάμα (Salamiyyah) στο Χαλέπι αλλά και σε όλο το συριακό έδαφος όπου υπάρχουν θέσεις των τρομοκρατών. (syrian perspective)

http://dimpenews.com/2014/09/23/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...