Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα κρίση – Β.Πούτιν προς ΕΕ: «Ή ακυρώστε την συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία ή…»

Βαριά «προειδοποίηση» του Β.Πούτιν με επιστολή-μήνυμα στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με την οποία προειδοποιεί την ΕΕ να ακυρώσει την συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία διότι αλλιώς...
θα απαντήσει με «άμεσα και αρμόζοντα αντίμετρα».

Φυσικά ως αντίμετρα δεν ενοεί πλέον οικονομικές κυρώσεις αλλά και την απόσχιση και των υπόλοιπων ρωσόφωνων περιοχών όπως του Χάρκοβο (ιστορικά ρωσικό, με συντριπτική πλειοψηφία ρωσόφωνων αλλά και έτοιμες ομάδες αντίστασης, οι οποίες δεν ανέλαβαν δράση λόγω της εκεχειρίας), της Οδησσού, και της περιφέρειας της Χερσώνας.
Μια απόσχιση που θα προέλθει λόγω εξέγερσης και των υπόλοιπων ρωσικών πληθυσμών που δεν τους αρέσει το μελλον τους να συνδεθεί με μια αμερικανοκρατούμενη ΕΕ.
Θυμίζουμε ότι Ουκρανία και ΕΕ είχαν δεσμευθεί για αναβολή της συμφωνίας μέχρι τις αρχές του 2016. Και ενούμε το εμπορικό κομματι της συμφωνίας αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για την Ρωσία και τους ρωσόφωνους.
Η εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι ο κ. Μπαρόζο έλαβε την επιστολή, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ «δεν επιδιώκει καμιά αλλαγή στη συμφωνία», αλλά και πως η Ουκρανία είναι ελεύθερη και κυρίαρχη για να κάνει επιλογές που να ανταποκρίνονται στα συμφέροντά της στις εξωτερικές σχέσεις της. Βέβαια δεν τα έλεγε αυτά όταν η νόμιμη κυβέρνηση του Β.Γιανούκοβιτς δεν υπέγραφε την συμφωνία. Μόλις βρεθηκαν πολιτικοί πιστά όργανα των Αμερικανών και της ΕΕ που έδιωξαν πραξικοπηματικά τον νόμιμο πρόεδρο Β.Γιανούκοβιτς , τότε η χώρα βαφτίστηκε αμέσως «ανεξάρτητη» και στο «σωστό» δρόμο.
Ακόμη η Πία Αρενκίλντε-Χάνσεν τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση, αυτή η συμφωνία είναι «διμερής» και οποιαδήποτε τροποποίηση δεν θα μπορούσε να επέλθει παρά μόνον ως αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών που την υπογράφουν, ενώ υπογράμμισε ότι ο Μπαρόζο θα αποφασίσει «ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να απαντήσει».
Ο Ρώσος ηγέτης ζητάει να ακυρωθεί η συμφωνία και απειλεί με «άμεσα και αρμόζοντα αντίμετρα», αν η ΕΕ και η Ουκρανία επιμείνουν στην εφαρμογή της εμπορικής και οικονομικής πτυχής της.
Σημειώνεται ότι η αναβολή της έναρξης της ισχύος της συμφωνίας είχε ανακοινωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, έπειτα από μια συνάντηση ανάμεσα στον επίτροπο Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ και τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομίας της Ουκρανίας και της Ρωσίας στις Βρυξέλλες. Στην πραγματικότητα ήταν μια κίνηση για να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός, στην Νέα Ρωσία.
Μετά την ήττα του ουκρανικού Στρατού, αλλά και τα πλήγματα που δέχθηκε η ΕΕ από το ρωσικό εμπάργκο (στη Γαλλία, οι αγρότες «αποκεφαλίζουν» το ομοίωμα του Φ.Ολάντ για τις ζημιές που τους προκάλεσε με την δουλική υποταγή του στην Ουάσιγκτον), το Κίεβο ιδιαίτερα τώρα που αρχίζει ο χειμώνας δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία εάν ξεκινήσει β” γύρος συγκρούσεων αυτή τη φορά στις αμέσως επόμενες ρωσικές φυλετικά περιοχές. 


http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/09/blog-post_568.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...