Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πόλεμος! Αμερικανοί και άραβες βομβαρδίζουν θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία

- Η επίθεση κατά των τζιχαντιστών γίνεται με πυραύλους τύπου “τόμαχοκ” από αμερικανικά πλοία
- Αντιδρά η Συρία στα πλήγματα των Αμερικανών στο έδαφός της
- Στις επιθέσεις παίρνουν μέρος και δυνάμεις αραβικών κρατών
Τουλάχιστον 20 στόχοι των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος επλήγησαν από αμερικανικούς πυραύλους τύπου Τόμαχοκ τους οποίους οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εκτόξευσαν από πολεμικά πλοία όπως ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.


Η πηγή που μίλησε ζητώντας να τηρηθεί ο όρος της ανωνυμίας διευκρίνισε ότι οι πύραυλοι Τόμαχοκ εκτοξεύτηκαν από τουλάχιστον ένα πολεμικό πλοίο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις αεροπορικές επιθέσεις κατά των θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους τις αμερικανικές δυνάμεις ενίσχυσαν και αραβικά κράτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ αμερικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς στις επιθέσεις στο πλευρό των αμερικανών συμμετείχαν δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και το Μπαχρέιν.

Εν τω μεταξύ η πιθανότητα οι αμερικανικές δυνάμεις να επεκτείνουν τις επιθέσεις τους κατά των ισλαμιστών και στη Συρία εκτός από το Ιράκ είχε βρει την αντίδραση της Ρωσίας αλλά και του Ιράν. Αλλά και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ είχε αναφέρει ότι οποιαδήποτε αεροπορική επέμβαση εντός του συριακού εδάφους θα εκληφθεί από το καθεστώς του, ως επιθετική πράξη κατά της Συρίας.

Πριν από την ανακοίνωση του Πενταγώνου, για τις εναέριες επιδρομές στη Συρία κατά των τζιχαντιστών ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν ότι οι πιθανές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους «δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς την συγκατάθεση της κυβέρνησης της Συρίας» όπως ανακοίνωσε ώρες νωρίτερα η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Από την πλευρά της η Γαλλία συντάχθηκε στο πλευρό των αμερικανών συμμετέχοντας από την περασμένη Παρασκευή σε αεροπορικές επιδρομές του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αλλά ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατέστησε σαφές ότι η χώρα του θα περιοριστεί σε επιθέσεις σε περιοχές στο εσωτερικό του Ιράκ, αποκλείοντας συμμετοχή γαλλικών αεροσκαφών σε επιδρομές και στο συριακό έδαφος.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...