Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ο εχθρός έχει γιγαντωθεί εξαιτίας των αμαρτιών μας

σχόλια από το forum του Έκτακτου Παραρτήματος

Ανώνυμος: ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ ΧΑΙΡΕΤΕ .
ΧΑΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ .
ΜΕΤΑΝΟΙΑ , ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ , ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ .

ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ , ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΜΟΝΟΥΣ . Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ . ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ , ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ...

Ανώνυμος: ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ , ΜΕΘ ΄ ΗΜΩΝ Ο ΘΕΟΣ !
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΘΑ
ΣΩΘΟΥΜΕ ! Ο ΕΧΘΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΜΑΣ .
ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ!
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ .
Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ .
ΑΣ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ, ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΝΑ ΜΑΣ
ΕΛΕΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ !
Κ Α Λ Η Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η .


 σχόλιο Βαγόρας : Είναι γνωστό ότι αρκετοί αγιορείτες γέροντες τη δεκαετία του 90 παρότρυναν αρκετούς Κύπριους μοναχούς και ιερομόναχους να έρθουν στη Κύπρο και να φτιάξουν πνευματικές βάσεις.
Και πράγματι σήμερα έχουμε αρκετές πνευματικές βάσεις, με αγιορείτικο πνεύμα.
Δυο από τους πρωταγωνιστές της υπακοής είναι ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι.
Είναι γνωστό επίσης ότι ο Χριστός δίνει διαφορετικά χαρίσματα στο κάθε πνευματικό αγωνιστή Του. Το γέροντα Αθανάσιο το γνωρίζω και προσωπικά και έτσι μαρτυρώ ότι είναι αγωνιστής με πολύ πνευματικότητα, ασκητικός, ακτήμων, με καθημερινό αυστηρό πρόγραμμα αγιορείτικου πνεύματος. Έχει φέρει άλλο αέρα στη Λεμεσό. Ανακαίνισε τις περισσότερες εκκλησίες, έκτισε αρκετές άλλες, οργάνωσε όλα τα μοναστήρια υπό τη δικαιοδοσία του, ίδρυσε την Αγία Σκέπη για απεξάρτηση και βοήθεια των ναρκομανών και πλήθος άλλων ιδρυμάτων. Υπάρχουν χιλιάδες ομιλίες του, όλες γεμάτες με πνευματικότητα.
Ο Μητροπολίτης Νεόφυτος, πνευματικός αγωνιστής και αυτός έχει οργανώσει πάρα πολύ τη περιοχής της μητρόπολής του. Έκτισε, ανακαίνισε και οργάνωσε μοναστήρια και κάνει μεγάλο πνευματικό έργο στη μητρόπολή του. Τα τελευταία χρόνια στις ομιλίες του αναφέρεται στα προφητικά και μελλούμενα γεγονότα. Το κάνει πιστεύω με πολύ σωστό τρόπο χωρίς να αλλοιώνει αυτά που του έχουν πει οι άγιοι πατέρες και γέροντες που γνώρισε στη ζωή του. Χρειάζεται και μια τέτοια φωνή.



σχόλιο Γ.Θ : Προδομένοι από τους άρχοντες της πολιτικής, προδομένοι από τους εκκλησιαστικούς ηγέτες, προδομένοι και από τους ψευτοσυμμάχους μας ανεβαίνουμε τον Γολγοθά όπως ανέβηκε κάποτε και ο προδομένος Ιησούς μας. Θα σταυρωθούμε όπως Εκείνος... μόνο που εκείνος ήταν αθώος σε αντίθεση με εμάς...

σχόλιο Ανεμάρια : Όταν θα αρχίσουν τα δύσκολα τότε όσοι πιστεύουν και ακολουθούν και στην πράξη το Ευαγγέλιο, θα αντέξουν.
Τις ημερομηνίες που λένε κάποιοι webμοναχοί μην τις ακούτε ρε παιδιά. 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...