Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Ρουά ματ έκαναν στους Μητροπολίτες της Ελλάδος ο πατρ. Βαρθολομαίος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Ρουά ματ έκαναν στους Μητροπολίτες της Ελλάδος ο πατρ. Βαρθολομαίος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα των σκοπιανών σχισματικών. Ο Μητσοτάκης πρόσφατα συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τον πρόεδρο της Σερβίας, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας και με τον σκοπιανό πρωθυπουργό που παριστάνει τον Μακεδόνα, και εννοείται πως συζητήθηκε και το θέμα της αναγνώρισης των σχισματικών, το οποίο όπως είδαμε ξετυλίχθηκε λίγες ημέρες αργότερα. Έχοντας μάθει από τα λάθη στην Ουκρανία, και γνωρίζοντας ότι στο θέμα αυτό θα υπάρξουν σοβαρές αντιρρήσεις, ο πατρ. Βαρθολομαίος και ο Μητσοτάκης φρόντισαν αυτήν την φορά να «δέσουνε» καλύτερα την υπόθεση και να μην αφήσουν εκκρεμότητες.

Με έντονο το στοιχείο του αιφνιδιασμού, το οποίο λειτουργεί καταλυτικά στο να επιφέρει μία ψυχολογία ηττοπάθειας, οι Ελλαδίτες Μητροπολίτες βρέθηκαν κυριολεκτικά με την καυτή πατάτα στο χέρι.

Τί θα κάνουνε τώρα οι Μητροπολίτες που έλεγαν σε όλα «ΝΑΙ»; Αυτοί που έμαθαν να σκύβουνε συνέχεια το κεφάλι στον άρχοντα και στον Τούρκο αφθέντη, πώς θα πούνε τώρα ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ», την ώρα μάλιστα που έχουν συμφωνήσει και οι Σέρβοι;

Η Εκκλησία της Σερβίας όμως δεν είναι η μόνη άμεσα ενδιαφερόμενη στο θέμα της αναγνώρισης των σκοπιανών σχισματικών. Δεν ισχύει αυτό που ενδεχομένως κάποιοι κύκλοι να προσπαθούν να περάσουν, ότι επειδή οι Σέρβοι είπαν «ΝΑΙ» το θέμα έληξε. Μαζί με το στοιχείο του αιφνιδιασμού είναι και αυτός ένας τρόπος να κάνουν τους Μητροπολίτες να παραιτηθούν. Ότι τώρα που συμφώνησαν και οι Σέρβοι όλα τέλειωσαν.

Όχι, δεν τέλειωσαν. Τώρα άρχισαν.

Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι πολύ πιο άμεσα ενδιαφερόμενη. Οι σχισματικοί βρίσκονται σε ένα ψευδοκράτος που διεκδικεί μέρος της Ελληνικής μας ιστορίας και ταυτότητας. Δεν ιδρύονται Εκκλησίες σε ψευδοκράτη.

Δε νοείται η Εκκλησία που εύχεται «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου» να γίνεται η ίδια η πέτρα του σκανδάλου και να συμβάλλει στην αδικία και στην δημιουργία συνθηκών που θα διαιωνίζουν το διαίρει και βασίλευε.

Ο Χριστός ιδρύει τις Εκκλησίες Του, όχι το ΝΑΤΟ.

Ο Χριστός φέρνει ειρήνη, όχι το ΝΑΤΟ.

Το έκαναν όμως στην Ουκρανία. Γίναν η αιχμή του δόρατος που άναψε το φυτίλι του πολέμου και επειδή δεν μετανόησαν θα το νοιώσουν τώρα στο πετσί τους. Τα εγκληματικά λάθη όμως της ιεραρχίας τα πληρώνουμε κι εμείς. Τί φταίμε εμείς να βλέπουμε την Πατρίδα μας να ακρωτηριάζεται εξαιτίας μιας διαπλεκόμενης ιεραρχίας που συγκυβερνά με τους πολιτικούς;

Η Εκκλησία της Σερβίας αναγνωρίζει τον σχισματικό Σκοπιανό ως «Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας και Μακεδονίας» και την ψευτοεκκλησία του «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδας». Τί θα κάνετε τώρα δεσποτάδες μου;

Θα ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου;

Θα αναγνωρίσετε αυτό το κραυγαλέο ψεύδος, εσείς που υποτίθεται ότι κηρύττετε τον Λόγο της Αληθείας;

Μετά τον αβάπτιστο φιλο-ουνίτη στην Ουκρανία, θα αναγνωρίσετε και Σκοπιανό «Αρχιεπίσκοπο Μακεδονίας»;;;

Θα ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου;

Θα αναγνωρίσετε αυτό το κραυγαλέο ψεύδος, εσείς που υποτίθεται ότι κηρύττετε τον Λόγο της Αληθείας;

Μετά τον αβάπτιστο φιλο-ουνίτη στην Ουκρανία, θα αναγνωρίσετε και Σκοπιανό «Αρχιεπίσκοπο Μακεδονίας»;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...