Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Καμιά ελπίδα για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα

Οι ναύαρχοι των ΗΠΑ έχουν λόγο να ανησυχούν για το πυρηνικό υποβρύχιο Yasen-M - Πιο θανατηφόρο με πυραύλους Ζιρκόν
Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε μια θαλάσσια περιοχή κλεισίματος (PRIP), για εκτόξευση πυραύλων μεταξύ 26 και 31 Μαΐου 2022. Το κλείσιμο 500 NM, που εκδόθηκε ως Arkhangelsk PRIP 22/22 & Murmansk PRIP 151/22, περιλαμβάνει την κεντρική Λευκή Θάλασσα και εκτείνεται πέρα ​​από την χερσόνησο Murman, σε μια περιοχή 250 NM βόρεια του νησιού Kildin στη βόρεια Θάλασσα Μπάρεντς.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό το PRIP θα συμπληρωθεί από μια NOTAM, για το χερσαίο τμήμα της χερσονήσου Μούρμαν, ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν ήταν διαθέσιμες.Ιστορικά, PRIP αυτού του είδους έχουν χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία εκτοξεύσεων πυραύλων μεγάλης εμβέλειας, από πολεμικά πλοία και υποβρύχια, αλλά πιο πρόσφατα αυτή η διάταξη χρησιμοποιήθηκε για την υποστήριξη δοκιμαστικών βολών του υπερηχητικού πυραύλου 3M22 (NATO: SS-N-33) Zircon.

Υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα αυτό το κλείσιμο, να χρησιμοποιηθεί από μια νέα κατασκευή (NEWCON) Project 885M Yasen-M class SSGN, είτε το K-573 "Novosibirsk" που εδρεύει προσωρινά στο Gadzhievo ή/και το NEWCON K-571 "Krasnoyarsk" με έδρα το Severodvinsk, το οποίο είναι το νεότερο Pr.885M που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο ναυπηγείο SEVMASH. Κάθε πλατφόρμα είναι ισχυρή υποψήφια, αλλά το K-573 θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό το PRIP ως «επίδειξη» πυροδότησης, προτού πραγματοποιήσει μια αναμενόμενη μεταφορά μεταξύ του στόλου για να ενταχθεί στον Στόλο του Ειρηνικού αργότερα το 2022.Οι ναύαρχοι των ΗΠΑ έχουν λόγο να ανησυχούν για το πυρηνικό υποβρύχιο Yasen-M

Πριν από αρκετούς μήνες, ο ανώτατος αξιωματικός των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο υποναύαρχος Ντέιβ Τζόνσον, παρατήρησε: «Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πραγματικά τρομερούς αντιπάλους. Κάποιος πρέπει να κοιτάξει τη ρωσική έκδοση ενός υποβρυχίου πυρηνικής καθοδήγησης πυραύλων, του Severodvinsk (πρώτο σκάφος της κλάσης Yasen) (SSGN)».

Το Yasen-M έχει σχεδιαστεί για να προάγει σημαντικά την αρχική τάξη Yasen, με βάση τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τη μακροχρόνια διαδικασία ανάπτυξης, κατασκευής και δοκιμών. Σύμφωνα με αναφορές, το σχέδιο Yasen-M είναι πιο αθόρυβο από το κορυφαίο υποβρύχιο της κατηγορίας Yasen. Επιπλέον, είναι κατασκευασμένο με χρήση χάλυβα χαμηλού μαγνήτη για την ελαχιστοποίηση του μαγνητικού του σήματος, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο τον εντοπισμό του. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα σοβιετικά σκάφη, η κλάση Yasen είναι πλοία πολλαπλών αποστολών συγκρίσιμα με τα αμερικανικά σκάφη Seawolf ή Virginia.

Τα σκάφη κλάσης Yasen-M έχουν μήκος 120 μέτρα και βάρος 13.800 τόνους βυθισμένα. Είναι σε θέση να βουτήξουν σε βάθος 600 μέτρων. Κάθε πλοίο αυτής της κατηγορίας, είναι σε θέση να λειτουργεί αυτόνομα για έως και 100 ημέρες. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ρωσικά υποβρύχια, τα οποία διέθεταν διπλό κύτος, αυτό το υποβρύχιο έχει μόνο ένα κύτος.

Τορπίλη

Οι τορπιλοσωλήνες έχουν γωνία λόγω του τεράστιου μεγέθους αυτής της σφαιρικής διάταξης. Με άλλα λόγια, σε αντίθεση με την προηγούμενη κατηγορία Akula, οι εξωτερικές πόρτες σωλήνων τορπιλών μετακινούνται πίσω. Ο σχεδιασμός του Krasnoyarsk επιτρέπει δέκα τορπιλοσωλήνες των 650 mm. Οι σωλήνες είναι ικανοί να μεταφέρουν 30 (10 x 3) τορπίλες βαρέων βαρών. Αυτά είναι ικανά να μεταφέρουν τορπίλες τύπου 65. Σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και σε μεγάλους εμπορικούς στόχους, όπως υπερτάνκερ και σύγχρονα εχθρικά υποβρύχια. Οι τορπίλες έχουν εμβέλεια 100 χιλιομέτρων (62 μίλια). Είναι οπλισμένες με κεφαλή 550 κιλών (1212 λιβρών). Η μοναδική πρόσκρουση αυτής της τορπίλης μπορεί να βυθίσει ένα γιγάντιο θωρηκτό.

Πιο θανατηφόρο με Ζιργκόν

Στην τρέχουσα κατάστασή του, το Κρασνογιάρσκ αποτελεί ισχυρή απειλή για κάθε αντίπαλο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το τέλος καθώς πηγές αναφέρουν ότι το υποβρύχιο θα είναι εξοπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, ενισχύοντας τη θνησιμότητα τους. Ο πύραυλος ταξιδεύει με ταχύτητα περίπου 9 Mach και μπορεί να πετάξει σε χαμηλά ύψη, καθιστώντας τον σχεδόν ασταμάτητο.

Το Zircon είναι επίσης βαρύ και γρήγορο μαζί με την εκρηκτική κεφαλή, θα έχει πολλή Κινητική Ενέργεια και ένα μόνο χτύπημα από αυτόν, μπορεί να καταστρέψει ακόμη και ένα αμερικανικό υπερφορέα (αεροπλανοφόρο). Ένα άλλο κρίσιμο συστατικό του πυραύλου, είναι ότι η πίεση του αέρα μπροστά του δημιουργεί ένα σύννεφο πλάσματος που απορροφά τις ακτίνες του ραντάρ, καθιστώντας ουσιαστικά τον πύραυλο μη ανιχνεύσιμο. Έτσι, είναι προφανές ότι οι εχθροί της Ρωσίας, ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν λόγους να ανησυχούν για το Κρασνογιάρσκ.

πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΟΥΤΕ ... ΟΥΤΕ... ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.
    ΤΑ 60 ΠΡΏΤΑ ΔΕΥΤΕΡΌΛΕΠΤΑ ΕΊΝΑΙ ΑΡΚΕΤΆ...
    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ...ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...