Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς αντιτίθενται στις αντιρωσικές κυρώσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση


Δημοσκόπηση: περισσότερο από το 50% των Αμερικανών δεν υποστηρίζει κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε βάρος της αμερικανικής οικονομίας
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 24 Μαΐου - RIA Novosti.

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες των ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την επιβολή αντιρωσικών κυρώσεων εάν προκαλέσουν ζημιά στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Associated Press (AP) και το think tank NORC.

Η μελέτη έδειξε ότι μόνο το 45 τοις εκατό των Αμερικανών είναι υπέρ της επιβολής των πιο αποτελεσματικών περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πιθανές οικονομικές συνέπειες. Την ίδια στιγμή, το 51 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι κυρώσεις δεν πρέπει να βλάψουν την οικονομική ευημερία των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών .

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί συμφωνούν με την ήττα της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο, λίγο μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία , τα στατιστικά αντιστράφηκαν. Μια τέτοια αλλαγή καταδεικνύει μια σημαντική αλλαγή στην κοινή γνώμη, όταν η κατάσταση της εθνικής οικονομίας υπερισχύει των κυρώσεων.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 12 έως τις 16 Μαΐου. Την παρακολούθησαν 1172 ενήλικες Αμερικανοί. Το σφάλμα της μελέτης δεν υπερβαίνει το 0,4 τοις εκατό.

Οι δυτικές χώρες ενίσχυσαν την πίεση των κυρώσεων στη Μόσχα μετά την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης για την αποναζιοποίηση και την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Τα περιοριστικά μέτρα επηρέασαν πρωτίστως τον τραπεζικό τομέα και την πώληση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Αυτή η διαταραχή στις αλυσίδες εφοδιασμού έχει ήδη οδηγήσει σε οικονομικά προβλήματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι οποίες αντιμετωπίζουν ραγδαία άνοδο των τιμών των καυσίμων και των τροφίμων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, μέχρι το τέλος Μαρτίου, το κόστος τους αυξήθηκε κατά 8,5 τοις εκατό σε ετήσια βάση. Η ανάπτυξη ήταν η υψηλότερη από τον Δεκέμβριο του 1981. 

ria-ru

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...