Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Ο Όσιος Παφνούτιος του Μπορόφσκ είπε κάποτε στους υποτακτικούς του, ότι η ψυχή ενός ανθρώπου όπως και τα κρυφά έργα του μπορούν να γίνουν γνωστά από το βλέμμα του

Ο Όσιος Παφνούτιος του Μπορόφσκ είπε κάποτε στους υποτακτικούς του, ότι η ψυχή ενός ανθρώπου όπως και τα κρυφά έργα του μπορούν να γίνουν γνωστά από το βλέμμα του. Αυτό τούς φάνηκε απίστευτο, μέχρι πού ό άγιος άνθρωπος του Θεού το επαλήθευση, σε περισσότερες από μία περιστάσεις.

Ο Παφνούτιος δεν προέβλεπε μόνο τη, ζωή των άλλων, προείδε επίσης και τη δική του. Μία εβδομάδα πριν την εκδημία του και ενώ βρισκόταν σε καλή κατάσταση υγείας, προανήγγειλε πώς την επόμενη Πέμπτη θά αναχωρούσε απ’ αυτό τον κόσμο. Όταν ξημέρωσε εκείνη ή ημέρα, ό όσιος αναβόησε περιχαρής: «Ιδού, ή ημέρα Κυρίου, χαίρετε λαοί και άγαλλιάσθε! Ιδού, ή προσδοκώμενη ημέρα έφθασε!».

Δείτε αδελφοί, πώς προϋπάντησε τον θάνατο ένας άνθρωπος πού σε όλη τη ζωή του αναλογιζόταν τον χωρισμό του από τον κόσμο και καταλλήλως προετοιμαζόταν γιά τη συνάντησή του με τον Θεό!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...