Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος θα επηρεάσουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους καθώς η ενεργειακή κρίση επιδεινώνεται
Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο θα είναι πολύ στενά καθώς αρχίζει το καλοκαίρι.

Θα υπάρχει λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια παγκοσμίως για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για περισσότερη ενέργεια, απειλώντας περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους με κυλιόμενες διακοπές ρεύματος. Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα, όπως ελλείψεις καυσίμων, ξηρασίες, καύσωνες, διαταραχές στα εμπορεύματα και εκτίναξη των τιμών λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και την αποτυχημένη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια που αποσύρει πάρα πολλές μονάδες παραγωγής ορυκτών καυσίμων.

Με όλα αυτά μαζί, μια τέλεια καταιγίδα μπλακ άουτ απειλεί μεγάλο μέρος του Βόρειου Ημισφαιρίου τους επόμενους μήνες.

Η κρίση ενέργειας θα επηρεάσει επίσης μεγάλο μέρος των κορυφαίων οικονομιών του κόσμου: Η Ασία, η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι όλες περιοχές που προκαλούν ανησυχία, καθώς δεν υπάρχει αρκετή ενέργεια για να καλύψει τις αναμενόμενες ανάγκες ψύξης, καθώς τα νοικοκυριά ανεβάζουν τον κλιματισμό για να ξεφύγουν από τη ζέστη.

Στις ΗΠΑ, έξι εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στο Τέξας έχουν ήδη παρουσιάσει βλάβη νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Ο καύσωνας στην Ασία έχει ήδη προκαλέσει καθημερινά πολύωρες διακοπές ρεύματος, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπους στο Πακιστάν, τη Μιανμάρ, τη Σρι Λάνκα και την Ινδία.

Η Νότια και η Νοτιοανατολική Ασία βιώνουν βίαια κύματα καύσωνα που ανάγκασαν τους ανθρώπους να βάλουν τα κλιματιστικά στο φουλ. Το Πακιστάν, η Σρι Λάνκα και η Μιανμάρ, όπου ζουν συνολικά 300 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν υποστεί πανεθνικές διακοπές ρεύματος. Δεκαέξι από τα 28 κρατίδια της Ινδίας, η οποία αριθμεί συνολικά πάνω από 700 εκατομμύρια ανθρώπους, έχουν επίσης παλέψει με διακοπές ρεύματος από δύο έως 10 ώρες την ημέρα. (Σχετικό: Στις ΗΠΑ, έξι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής στο Τέξας έχουν ήδη αποτύχει νωρίτερα μέσα στον μήνα).

Η Ευρώπη, εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε επισφαλή θέση. Εάν η Μόσχα διακόψει τη μεταφορά φυσικού αερίου στην περιοχή, οι χώρες μπορεί να βρεθούν σε κυλιόμενες διακοπές. Αν και οι πιθανότητες να προβεί η Ρωσία σε μια τέτοια τολμηρή κίνηση είναι απίθανες, οι αναλυτές γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξοι καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Οι προειδοποιήσεις για διακοπές ρεύματος συνεχίζονται καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να ετοιμάζονται για το καλοκαίρι τους στο βόρειο ημισφαίριο. Ένας αναλυτής της Eurasia Group, ο Henning Gloystein, δήλωσε ότι αν οι μεγάλες διακοπές ρεύματος εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι, θα μπορούσε να προκληθεί κάποιας μορφής ανθρωπιστική κρίση όσον αφορά την έλλειψη τροφίμων και ενέργειας.

Η Wood Mackenzie Ltd επεσήμανε ότι καθώς τα δίκτυα μεταβαίνουν στην πράσινη ενέργεια, η έλλειψη αποθήκευσης μπαταριών για ηλιακή ή αιολική ενέργεια θα δημιουργήσει αστάθεια και μεγαλύτερη πίεση στα δίκτυα. "Θα αντιμετωπίζετε ένα φόβο για την παροχή κάθε φορά που θα υπάρχουν σύννεφα ή καταιγίδες ή ξηρασία ανέμων για μια εβδομάδα. Αναμένουμε πραγματικά ότι αυτά τα προβλήματα θα επιδεινωθούν τα επόμενα πέντε χρόνια", δήλωσε ο Whitworth.

Εάν τα δίκτυα καταπονηθούν πολύ και καταρρεύσουν το καλοκαίρι, τότε θα υπάρξουν πιθανά προβλήματα για το χειμώνα.

Περιορισμένες οι προμήθειες φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, οι προμήθειες φυσικού αερίου περιορίζονται στις ΗΠΑ, ενώ οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν στα ύψη. Τουλάχιστον δώδεκα πολιτείες, από την Καλιφόρνια έως τις Μεγάλες Λίμνες, κινδυνεύουν επίσης με διακοπές ρεύματος.

Το ηλεκτρικό ρεύμα σε μεγάλο μέρος της χώρας και σε τμήματα του Καναδά θα είναι τεντωμένο και οι καταναλωτές αναμένεται να κληθούν να συμβάλουν στη διατήρηση των δικτύων σε σταθερή κατάσταση, περιορίζοντας τη δική τους ηλεκτρική κατανάλωση.

Στην Καλιφόρνια, οι προμήθειες φυσικού αερίου είναι ακόμη πιο περιορισμένες λόγω της ρήξης ενός αγωγού πέρυσι που περιόρισε τις εισαγωγές. Με τη συνεχιζόμενη ξηρασία, οι προμήθειες υδροηλεκτρικής ενέργειας έχουν επίσης περιοριστεί. Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Συστήματος της Καλιφόρνιας δήλωσε ότι η πολιτεία μπορεί να κινδυνεύει από διακοπές ρεύματος για τα επόμενα καλοκαίρια λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Οι καταναλωτές του Midcontinent Independent System Operator (MISO) σε 11 πολιτείες κινδυνεύουν επίσης με διακοπές. Ο MISO εξυπηρετεί περίπου 42 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει ήδη προβλέψει "ανεπαρκή" παραγωγή ενέργειας για να καλύψει τις περιόδους υψηλής ζήτησης, ιδίως στις μεσοδυτικές πολιτείες.

Το δίκτυο του Τέξας κινδυνεύει επίσης με ελλείψεις, παρά την προσπάθεια της πολιτείας να το βελτιώσει μετά τη χειμερινή καταιγίδα του Φεβρουαρίου του 2021 που άφησε εκατομμύρια ανθρώπους στο σκοτάδι για μέρες. Η γήρανση των υποδομών και οι καθυστερήσεις στη συντήρηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας προστέθηκαν επίσης στα προβλήματα των πιο δύσκολων καιρικών συνθηκών. (Σχετικά: Ένας γνώστης της γεωλογίας εξηγεί γιατί η παγκόσμια ενεργειακή κρίση θα γίνει πολύ, πολύ χειρότερη).

"Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν περισσότερες διακοπές παγκοσμίως από οποιοδήποτε άλλο βιομηχανικό έθνος. Περίπου το 70 τοις εκατό του δικτύου μας πλησιάζει στο τέλος της ζωής του", δήλωσε ο Teri Viswanath, επικεφαλής οικονομολόγος για την ενέργεια, την ενέργεια και το νερό στην CoBank ACB.

Εν τω μεταξύ, ορισμένες χώρες στην Ευρώπη έχουν λάβει εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ανατολική Ευρώπη, ωστόσο, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσει τις πιο συχνές διακοπές ρεύματος, καθώς έθνη όπως η Ελλάδα, η Λετονία και η Ουγγαρία χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία.

naturalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...