Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Οι G-7 πρώτα διέλυσαν τις οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία και τώρα τους παρακαλούν να επιτρέψουν την διακίνηση σιταριού!

«Να άρετε τις κυρώσεις» απαντά η Μόσχα
Φαντασιώνονται οι… ισχυροί των G-7 ή μάλλον προσπαθούν να κατευνάσουν την οργή των κοινωνιών τους που ζουν με το φάσμα της επισιτιστικής κρίσης να πλανάται, και μιλούν για συνομιλίες με την Ρωσία και Ουκρανία για να βρουν τρόπους να εξαχθούν τα σιτηρά.

Αλλά όπως σας αναφέραμε σχετικά με το ζήτημα ο Ρώσος πρόεδρος είναι κάθετος: “Καμία εξαγωγή όσο διαρκούν οι κυρώσεις”.

Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να παραδοθεί ούτε ένας κόκκος στάρι ούτε μία χούφτα λίπασμα στην Δύση εάν πρώτα δεν αρθούν οι αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε, μιλώντας τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντάγκι, ότι είναι έτοιμος να συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση της διεθνούς επισιτιστικής κρίσης, μόνον όμως αν η Δύση άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οι διεθνείς εταίροι της Βρετανίας, όμως, αναφέρουν ότι εργάζονται εντατικά για να βρουν τρόπους, ώστε να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία και να αποτραπεί μία παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Αυτό διεμήνυσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός που έχει συχνή επικοινωνία με τον Ζελένσκι από την έναρξη της ρωσικής επέμβαση, είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν την σπουδαιότητα της διατήρησης της ενότητας της διεθνούς κοινότητας, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο ίδιος, τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τους εταίρους του στην G7 ασκώντας πιέσεις για ταχεία πρόοδο», σύμφωνα με ένα γραπτό αντίγραφο της τηλεφωνικής συνομιλίας, σχετικά με την εξαγωγή σιτηρών.

Οι ηγέτες συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα, αλλά και για την ανάγκη χαλάρωσης από τη Ρωσία του ναυτικού αποκλεισμού, ώστε να επιτραπεί η ασφαλής διέλευση των πλοίων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα στους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, ότι η Ρωσία επιθυμεί να συζητήσει τρόπους, ώστε να καταστεί δυνατό για την Ουκρανία να εξάγει σιτηρά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο με απαραίτητη προϋπόθεση την άρση των κυρώσεων.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...