Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Kάτοικοι Σεβεροντονέτσκ: «Είμαστε καλά – Επιτέλους οι στρατιώτες μας (Ρώσοι) είναι εδώ»

8.000 Ουκρανοί διέφυγαν στο Λίζιτσανσκ
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ρωσόφωνων κατοίκων του Σεβεροντονέτσκ οι οποίοι δηλώνουν ότι «επιτέλους οι άνθρωποι μας είναι εδώ και όλα θα είναι καλά» δείχνοντας πως είναι ευχαριστημένοι για την αλλαγή καθεστώτος στην πόλη τους.

Μία βασική παράμετρο την οποία σκοπίμως αγνοούν τα δυτικά ΜΜΕ είναι πως ο πληθυσμός του Ντόνμπας σε ποσοστό περίπου 80% είναι ρωσικής συνείδησης και για αυτόν δεν υπάρχει κατάληψη εδαφών από τη Ρωσική Ομοσπονδία αλλά απελευθέρωσή τους.

«Είμαστε ζωντανοί και όλα είναι καλά, τα παιδιά μας είναι επιτέλους εδώ και όλα θα είναι εντάξει τώρα».

Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούσαν τα σπίτια των κατοίκων για να στήνουν οχυρές θέσεις μέσα σε αυτά ή έκρυβαν ακόμα και άρματα μάχης μέσα σε κήπους και αυλές.

Την ίδια στιγμή όπως δείχνει χάρτης του Σεβεροντονέτσκ οι Ρώσοι έχουν μπει από όλες τις κατευθύνσεις και οι δυνάμεις τους έχουν συναντηθεί στο κέντρο της πόλης.

Αυτή την στιγμή ακούγονται μόνο σποραδικά πυρά.

Εν τέλει οι αναφορές που μιλούσαν για νέα «Μαριούπολη» και πολύμηνη αντίσταση διαψεύστηκαν, ίσως γιατί το ηθικό των Ουκρανών είναι χαμηλό και γιατί οι καλύτερες μονάδες του ουκρανικού Στρατού χάθηκαν στην… Μαριούπολη.

Οι Ουκρανοί έκαναν χρήση του δυτικού διαδρόμου που άφησαν επίτηδες ανοιχτό οι Ρώσοι για να αποχωρήσουν στην πόλη Λίζιτσανσκ.

Περίπου 8.000 διέφυγαν προς τα εκεί.



πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...