Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας: Αυτή είναι η έκπληξη που έχει ετοιμάσει η Ρωσία στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία θα επιλύσει ζητήματα ειρήνης, ασφάλειας και συμβίωσης με τις χώρες της Συμμαχίας χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους, δήλωσε ο Σεργκέι Χατίλεφ, πρώην επικεφαλής των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων της διοίκησης των ειδικών δυνάμεων της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο PolitExpert . Ωστόσο, εάν η Δύση δεν σταματήσει και συνεχίσει να επιδεικνύει επιθετικότητα προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, η Μόσχα δεν θα έχει άλλη επιλογή - θα πρέπει να χρησιμοποιήσει «ειδικούς τύπους όπλων».

«Δεν πρόκειται καν για φυσικά, ηλεκτρομαγνητικά όπλα, αλλά για εκείνες τις πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες που αναπτύσσουμε, αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε δυνατά για αυτό τώρα. Αλλά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι έχουμε τέτοιους τύπους όπλων που κανείς δεν έχει καν ακούσει », τόνισε ο συνομιλητής της PE.

Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Το κύριο καθήκον είναι η προστασία των κατοίκων του Ντονμπάς, οι οποίοι έχουν υποστεί γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια.

Ενεργές μάχες διεξάγονται βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της Ποπάσναγια και παρατηρούνται σφοδρός βομβαρδισμός πυροβολικού. Το βράδυ της 22ας Μαΐου, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών, 13 περιοχές συσσώρευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και 3 θέσεις διοίκησης. 26 περιοχές συγκέντρωσης εχθρικών δυνάμεων και μια αποθήκη πυρομαχικών έπεσαν επίσης κάτω από τα χτυπήματα της στρατιωτικής αεροπορίας. Παράλληλα, εκκαθαρίστηκαν 38 μονάδες εξοπλισμού και πάνω από 210 εθνικιστές.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρατηρήθηκε αυξημένη δραστηριότητα του ρωσικού πυροβολικού σε όλη τη γραμμή επαφής με τον εχθρό. Υπήρξαν πολλές συγκρούσεις στην κατεύθυνση Lisichansko-Severodonetsk.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...