Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Nτόμινο: Ουκρανικές δυνάμεις αποχωρούν εν μέσω πυρών - Έπεσε η Toshkovka μαζί με "αλυσίδα" περιοχών - Δεκάδες νεκροί & αιχμάλωτοι

Ντόμινο εξελίξεων σηματοδοτεί στο Ντονμπάς η κατάληψη του τελευταίου ουκρανικού προπυργίου πριν το Lisichansk, της πόλης Toshkovka, μαζί με την απώλεια του οδικού άξονα Bakhmut-Lysschans’k.

Πλέον τις επόμενες ώρες θα ξεδιπλωθεί νέα ρωσική αντεπίθεση προς τρεις άξονες:

  • Artemivsk/Bakhmut
  • Soledar
  • Berestove

Oι Ρώσοι βρίσκονται πολύ κοντά στο να “καθαρίσουν” ένα μεγάλο τμήμα του Ντονμπάς.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν διασπαστεί και απομονωθεί σε πολλά επιμέρους σημεία. Και το κυριότερο είναι ότι πλέον δεν διαθέτουν υψηλό φρόνημα.

Συγκλονιστικές στιγμές καταγράφθηκαν στην πόλη Liman όπου οι Ρώσοι σφυροκόπησαν με πυροβολικό D-30 και MLRS TOS-1As τις ουκρανικές άμυνες.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:06
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:12

Έπεσε και το προπύργιο της Toshkovka

Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν και ελέγχουν πλήρως την Toshkovka, το τελευταίο ουκρανικό προπύργιο πριν το Lisichansk.

Είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο πως μόλις κατέλαβαν οι Ρώσοι την πόλη Nizhnee θα ξεκινούσαν επίθεση προς την Toshkovka με τελικό προορισμό Lisichansk και Severodonetsk.

Ο ρωσικός Στρατός κατάφερε να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την πόλη μετά από σκληρές μάχες που κράτησαν αρκετές ημέρες αναγκάζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις να οπισθοχωρήσουν στο Hirske.

Πλέον ο δρόμος για το Lisichansk είναι ανοιχτός για τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες κινούνται ήδη προς αυτή τη κατεύθυνση.

Εκτός από το Lisichansk, η πτώση της Toshkovka επηρεάζει και άλλες δύο περιοχές.

Οι περιοχές Zolote-Gorskoye βρίσκονται τελείως απομονωμένες και μαζί τους αρκετές χιλιάδες Ουκρανοί.

Δείτε βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:35

Τέλος ο αυτοκινητόδρομος Bakhmut – Lisichansk – Κατέλαβαν “αλυσίδα” περιοχών

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν τις ουκρανικές γραμμές άμυνας στην ευρύτερη περιοχή της Soledad και έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τον αυτοκινητόδρομο Bakhmut-Lisichansk.

Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν τις περιοχές Bilohorivka, Nahirne, Lypove και Vasilevka. Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες και υποχώρησαν.

Μετά την απώλεια του αυτοκινητοδρόμου Bakhmut-Lysschans’k, οι ουκρανικές δυνάμεις στο Severodonetsk μπορούν να ανεφοδιασθούν ή να διαφύγουν μόνο μέσω της πόλης Seversk.

Αυτό στη θεωρία, γιατί στην πράξη η πόλη βρίσκεται εντός εμβέλειας ρωσικού πυροβολικού.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:50

Συγκλονιστικές στιγμές στην Liman – 600 αιχμάλωτοι

Στην Liman καταγράφονται συγκλονιστικές στιγμές. Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν κύματα βομβαρδισμών εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων που είχαν απομείνει σε ένα μικρό σημείο στα νότια της πόλης.

Ουκρανοί στρατιώτες της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας προσπαθούν να διαφύγουν με κάθε τρόπο εν μέσω σφοδρής ρωσικής επίθεσης. Αρκετά μέλη της εν λόγω Ταξιαρχίας έχουν αιχμαλωτισθεί.

Καθώς οπισθοχωρούν βρίσκουν ένα ουκρανικό BTR-80 το οποίο σταματά και τους μαζεύει. Υπάρχουν και άλλα βίντεο ενδεικτικά της κατάστασης στην Liman.

Oι Ρώσοι ελέγχουν το 90% της πόλης. Η πλειοψηφία των ουκρανικών δυνάμεων οπισθοχώρησε εκτός πόλης προς Shchurovo.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι προσεγγίζουν τους 600…

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:18
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:12

 Image

Image

Image

Image

Image

Image

https://warnews247.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...