Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Όλη η ηγεσία της ρωσικής ομοσπονδίας θαυμάζουν τον περικαλλή ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στο παλάτι της Αικατερίνης στην Αγία Πετρούπολη


Όλη η ηγεσία της ρωσικής ομοσπονδίας θαυμάζουν τον περικαλλή ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στο παλάτι της Αικατερίνης στην Αγία Πετρούπολη.
Είχε καταστραφεί από τους κομμουνιστές και αναστηλώθηκε πλήρως..η επίσκεψη έλαβε χώρα σήμερα..τα χρήματα δόθηκαν από τον προϋπολογισμό της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Γκάζπρομ και δωρεά του Ρώσου προέδρου.

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ.
Κάνε τα λόγια του Κυρίου μας πράξη .....
και ζήσε τον παράδεισο από τώρα , έως τους αιώνες.
Δεν υπάρχει άλλος Παράδεισος ....
παρά μόνο η ενσάρκωση του Θείου Λόγου

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΗ. Είναι εκκωφαντικά οδυνηρό να ζεις για την καθημερινότητα ..... είναι ευλογημένο και ορθό να ζεις για την αιωνιότητα....

ΕΊΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Να έχετε μιά εικόνα του Χριστού ή της Παναγίας σε μιά γωνιά του σπιτιού. Κοντοσταθείτε έστω λίγα δευτερόλεπτα πριν πάτε για ύπνο το βράδυ, ή πριν φύγετε το πρωί, κάντε το Σταυρό σας με μία μικρή προσευχή, έστω ένα «Κύριε δόξα Σοι». Να σας βλέπει να το κάνετε.
Σήμερα όλοι πάσχουμε από άμετρο εγωϊσμό. Και αυτό δεν είναι ελευθερία. Ελευθερία σημαίνει ότι μαθαίνεις να έχεις απαιτήσεις μόνο από τον εαυτό σου, όχι από την ζωή ή από τους άλλους, και ξέρεις να δίνεις. Ελευθερία σημαίνει θυσία εν ονόματι της αγάπης!
(Αντρέϊ Ταρκόφσκι)



Είναι ο Ρώσος κοσμοναύτης Yuri Lockaκov..στην φώτο κρατάει στον διεθνή διαστημικό Σταθμό την Ιερά εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (αν δεν κάνω λάθος)..με πόσα πτυχία,ξένες γλώσσες,εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις καυχιέται για την Ορθόδοξη Πίστη του..

Η πιο τραγική κατάσταση στο σπίτι είναι όταν όλοι κάθονται μπροστά στην τηλεόραση και κανείς δεν μιλάει ο ένας στον άλλο. Ο χρόνος τελειώνει και οι άνθρωποι δεν επικοινωνούν.
Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανασίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...