Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα σε ότι αφορά τον στρατηγικό στόχο της Ρωσίας στην ουκρανική σύρραξη

Έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα σε ότι αφορά τον στρατηγικό στόχο της Ρωσίας στην ουκρανική σύρραξη.
Ο χερσαίος διάδρομος που θα ενώνει την ηπειρωτική Ρωσία με την Κριμαία είναι γεγονός(ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ βλ.χάρτη) όπως γεγονός είναι και η Αζοφική Θάλασσα πως γίνεται καθαρά ρωσική με τους πλούσιους φυσικούς της πόρους σε υδρογονάνθρακες να καταλήγουν σε ρωσικά χέρια.
Το ρούβλι ενισχύεται φτάνοντας σε πρωτοφανή επίπεδα δύναμης,τα αποθεματικά της Ρωσίας σπάνε κάθε ρεκόρ,το ευρώ καταρρέει και ο χειμώνας που θα έλθει θα αφήσει εποχή,θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ στις Βρυξέλλες.
Παθητική ρωσική άμυνα στο Χάρκοβο,το ίδιο και σε Ζαροπίγιε,Νικολάγιεφ,εκκαθαρίσεις στο Ντονμπάς και όλα αυτά με μια δύναμη που δεν ξεπερνά αυτή την στιγμή τους 100.000 άνδρες.
Εδαφικά τουλάχιστον άλλες "τρεις Κριμαίες" εισέρχονται στον ρωσικό εθνικό κορμό,με πλούσιο υπέδαφος σε ορυκτά,οι πλέον εύφορες περιοχές σε σιτάρι.
Στην Κριμαία η ρωσική κυβέρνηση ξεκίνησε να φυτεύει παντού ρύζι,αυτάρκης η Μόσχα σε όλα,με την στρατηγική συνεργασία της με χώρες της Ασίας,του Περσικού Κόλπου,της Μέσης Ανατολής να φτάνει σε ιστορικά επίπεδα.
Το αν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες μετά το τέλος στο Ντονμπάς και μπει και η Οδησσός στο παιχνίδι θα εξαρτηθεί από την διάθεση των Ουκρανών να συνεχίσουν τον πόλεμο και των δυτικών να τον επιχορηγούν.
Δυο λόγια και για τους Σουηδούς και Φινλανδούς.
Επι δεκαετίες,τουλάχιστον τις 3 τελευταίες οι δυο αυτές χώρες έχουν μετατραπεί σε νατοϊκές προκεχωρημένες βάσεις.
Στην Σουηδία βρίσκεται η μεγαλύτερη βάση υποκλοπών της CIA σε ευρωπαϊκό έδαφος ενώ και οι δυο τους πρωτοστατούν στις αμερικανικές ντιμοκρατικές εξορμήσεις ανά την υφήλιο.
Έχουν σαφή αντιρωσικό προσανατολισμό ενώ ταυτόχρονα επικαλούνται το καθεστώς "ουδετερότητας" που τυπικά τις διέπει για να μην δεχθούν ρωσικά πυρηνικά στο κεφάλι τους.
Αυτό το παιχνίδι με την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ τελειώνει,θα αποτελούν σε περίπτωση αμερικανορωσικής σύγκρουσης πρώτες επιλογές ρωσικών πυρηνικών τακτικών πυραύλων,όπως στρώνει κάποιος έτσι και κοιμάται.

Νικηφόρος Φωκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...