Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Έρχεται η αστυνομική ταυτότητα στο κινητό

Όταν ο διαγωνισμός των νέων ταυτοτήτων ολοκληρωθεί τότε... η αστυνομική ταυτότητα των πολιτών θα περάσει πλήρως και στο κινητό τους,  ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην εφημερίδα ” ΤΑ ΝΕΑ”.

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης ” το επόμενο βήμα είναι να αξιοποιήσουμε περαιτέρω το wallet στα κινητά τηλέφωνα, κάτι που ήδη κάνουμε για τα τα ψηφιακά πιστοποιητικά covid-19 και έχει διευκολύνει πολύ τον πολίτη. Εκεί θα πρέπει να προστεθούν υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης, βιβλιάριο υγείας και ταυτότητα κάτι που ήδη αναπτύσσουμε μαζί με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όμως αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Η ταυτοποίηση, η ταυτότητά μας ουσιαστικά, θα πρέπει να περάσει στα κινητά μας τηλέφωνα. Αυτό συμβαίνει ήδη για τα πιο πολλά, ακόμα και για τη μεταφορά χρημάτων. Και συμβαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια από ό,τι συνέβαινε στην κατάσταση που προσπαθούμε σήμερα να υπερβούμε, της υπερβολικής γραφειοκρατίας και της διαρκούς χρήσης πιστοποιητικών στο χαρτί. Και φυσικά όταν ο διαγωνισμός των νέων ταυτοτήτων ολοκληρωθεί, θα μπορούμε να λέμε ότι η ταυτότητά μας θα έχει περάσει πλήρως και στο κινητό μας”.

Έρχεται ηλεκτρονικό βιβλιάριο για όλα τα παιδιά

Ο κ. Πιερρρακάκης τόνισε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 όλα τα παιδιά θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας, ενώ τον Ιανουάριο, ” ξεκινάμε τη χορήγηση 656.500 ψηφιακών υπογραφών σε επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσίους υπαλλήλους, σε πολίτες που θα το ζητήσουν”.

Όσον αφορά στον τομέα της ταυτοποίησης ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι ” ακολουθούμε μια στρατηγική ψηφιοποίησης της ταυτοποίησης, δηλαδή της παροχής υπηρεσιών με πολύ αυξημένο επίπεδο ασφαλείας από το σπίτι μας ή από τη δουλειά μας, από το κινητό, τον υπολογιστή ή το τάμπλετ. Ξεκινήσαμε το Μάρτιο του 2020 με την ψηφιοποίηση της εξουσιοδότησης και της υπεύθυνης δήλωσης, ίσως δυο πιο συχνές υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, που είχαν τη διάσταση του γνησίου της υπογραφής στον πυρήνα τους. Συνεχίσαμε πριν από λίγες εβδομάδες με το γνήσιο της υπογραφής σε οποιοδήποτε έγγραφο, καθώς και στα ιδιωτικά συμφωνητικά . Η πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές γίνεται με πρόσθετες μέριμνες ασφαλείας”.

Τι να περιμένει ο δικηγορικός κλάδος

Τέλος, μιλώντας για τον χώρο της δικαιοσύνης επεσήμανε ότι “στο Σχέδιο Ελλάδα 2.0 υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που αφορά έργα για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης μέσω της ψηφιοποίησης τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει να δημοπρατούνται και αισιοδοξούμε ότι θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των δικαστηρίων στον βαθμό που μπορούν”.

Πηγή: enikonomia.gr

3 σχόλια:

 1. Και από το κινητό στο δεξί χέρι η στο μέτωπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί μας προξενούν εντύπωση όλα αυτά;;;;
  Όταν το ιερατείο ασχολείται με τα εμβόλια και τον κορωνοϊο τότε οι ΄΄άλλοι΄΄ κάνουν ανενόχλητοι την δουλειά τους....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όταν θα απαντήσει η εκκλησία αν ζούμε στον καιρό του αντιχρίστου και αναμένουμε το χάραγμα ή στην πρόβα για την οποία μίλησε ο Άγιος Παΐσιος...και δεν αποφύγει να δώσει σαφή απάντηση, τότε ναι σε αυτή την ερώτηση του "ενός εκατομμυρίου", θα ξέρουμε γιατί πολεμάμε.
  Μέχρι τότε, ο αγώνας δεν είναι θρησκευτικός ή και θρησκευτικός, πάρα μόνο αγώνας για την ελευθερία.
  Επίσης, είναι ένας αγώνας που ελπίζουμε στη βοήθεια του Θεού ως μη εμβολιασμένοι για όλους τους αδελφούς μας, εμβολιασμένος και μή, αφού ως μη εμβολιασμένοι, μη έχοντας ούτε τα αντισώματα των εμβολίων, είμαστε σε χειρότερη θέση.
  Αλλά εδώ στη Λάρισα έβαλαν ηλεκτρονικούς μετρητές πιστών για τη χωρητικότητα των ναών και σε άλλον στην Αθήνα είδα ταμπέλα Covid-free στο χώρο των καφέδων..τι να λέμε λοιπόν, πως θυμίζουν πάρκινγκ ή καφετέριες; Θου Κύριε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...