Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Δεκάλογος του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου που είναι σε εξέλιξη

 

Στην “ΕΛΕΝΗ”, ο Ευριπίδης αναφέρει σε ένα σημείο ότι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε γιατί “οι θεοί” ήθελαν τη μείωση του πληθυσμού.

Στους στ. 62-68 την τραγική θέση της Ελένης τονίζουν οι κατάρες των Ελλήνων και η πεποίθησή τους ότι η Ελένη είναι άπιστη σύζυγος και αιτία του Τρωικού πολέμου. Όλα όμως είναι ψεύτικα: Είναι πιστή σαν την Πηνελόπη, ο πόλεμος έγινε γιατί το ήθελαν οι θεοί (Δίας και Ήρα, ο Δίας για να μειώσει τον πληθυσμό και να τιμήσει τον Αχιλλέα, η Ήρα για να εκδικηθεί τον Πάρη) και όχι η ίδια.

Aυτό διδασκόμαστε στα σχολεία. Αυτό όμως που δεν διδασκόμαστε στα σχολεία, είναι το γεγονός ότι όλοι οι πόλεμοι, όλης της Ανθρώπινης Ιστορίας, έγιναν για μείωση πληθυσμού.

Η εξουσία είχε και έχει πάντα αυτό το άγχος: Πως να ελέγχει τα πλήθη. Κι αν αυτό ήταν άγχος την αρχαία εποχή που οι πληθυσμοί ήταν τρεις και ο κούκος, φαντασθείτε τι άγχος είναι για το 1% του σημερινού πληθυσμού που θέλει να ελέγχει το 99% το οποίο ωστόσο πλέον αποτελείται από μερικά δισεκατομμύρια.

Οι Α’ & Β’ Παγκόσμιοι Πόλεμοι δεν διέφεραν σε τίποτα από αυτόν τον σκοπό. Οι αφορμές δημιουργούνταν μεταξύ κρατών για να ανάψει η σπίθα και να ξεσπάσουν οι πόλεμοι. Αυτοί που το αποφάσιζαν, όχι μόνο δεν θα διακινδύνευαν τις δικές τους ζωές σε μάχες, αλλά θα έβγαιναν στο τέλος και κερδισμένοι οικονομικά, ισχυρότεροι πολιτικά και με περισσότερη εξουσία στους εναπομείναντες.

Ωστόσο η λογική του πολέμου έχει αλλάξει, γιατί η ίδια η παγκόσμια ελίτ σκέφτεται πλέον αλλιώς. Έχει βάλει ένα στοίχημα εδώ και πολύ καιρό με τον εαυτό της, να διεξάγει τον Γ’ Π.Π. με τέτοιο τρόπο που, να είναι πόλεμος, αλλά να μην φαίνεται ως τέτοιος.

Το στοίχημα μπήκε σχεδόν αμέσως με τη λήξη του Β’ Π.Π., και οι τακτικές του άρχισαν να διαφαίνονται ήδη από την δεκαετία ’70, μόνο που τότε, πολλοί άκουγαν πολλά, αλλά λίγα καταλάβαιναν.

Κι αυτός είναι…

Ο Δεκάλογος του Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου


1. Έλεγχος των Γεννήσεων – Οικογενειακός προγραμματισμός

Την δεκαετία του ’50, ο Κινέζος ηγέτης Μάο τσε Τουνγκ θα καθιερώσει την πολιτική του ενός μόνο παιδιού. Μια πολιτική που αν επιχειρείτο να εφαρμοστεί στον Δυτικό “Δημοκρατικό” κόσμο, οι αντιδράσεις θα ήταν εξαιρετικά έντονες.

Ως εκ τούτου, δράση ανέλαβαν πολλές ΜΚΟ για να διδάξουν τον Οικογενειακό Προγραμματισμό, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Στις ΗΠΑ, το 1970, θα περάσει και ο πρώτος νόμος περί Οικ. Προγραμματισμού, μετά από απαίτηση του τότε προέδρου Νίξον. Με αυτόν τον νόμο ισχυροποιήθηκαν τα ‘εθελοντικά’ προγράμματα του οικογενειακού προγραμματισμού.

Ωστόσο, τι γίνεται με τους πολίτες που δεν είναι ‘εθελοντές’; Την απάντηση έδωσε ένα φοβερό σύγγραμμα, το Ecoscience, του John Holdren. Ένα βιβλίο 700 σελίδων το οποίο θα ζήλευε και ο ίδιος ο Χίτλερ. Σε αυτό ο συγγραφέας προτείνει από υποχρεωτική στείρωση, μέχρι και στείρωση μέσω τροφής και νερού. Οι προτάσεις αναλυτικά είναι τόσο απεχθείς, αλλά παρότι ξεσήκωσαν έντονες αντιδράσεις, ο John Holdren εμφανίστηκε μερικές δεκαετίες μετά, ως ο “Τσάρος της Επιστήμης” και ως το δεξί χέρι του προέδρου Ομπάμα για όλη την περίοδο διακυβέρνησης του. Ο δε Ροκφέλερ, τον αποκαλούσε “ο άνθρωπος που περπατάει πάνω στο νερό”.

2. Στείρωση και μείωση πληθυσμού μέσω τροφών, νερού και άλλων απαραίτητων αγαθών

Η βιομηχανία τροφίμων τείνει να είναι σήμερα μια κανονική πολεμική μηχανή. Οι επεξεργασμένες τροφές είναι γεμάτες χημικά, τα οποία πολλές φορές είναι και εντελώς ανούσια για την παρασκευή των προϊόντων τους. Είναι λες και επιδοτούνται για να τα φουλάρουν με ακατάλληλες ουσίες. Όλες ωστόσο εγκρίνονται από τους οργανισμούς υγείας, το λόμπι δουλεύει τέλεια, πολλά συστατικά -όπως το φοινικέλαιο- κατατάσσονται στα ‘πιθανά καρκινογόνα’, αλλά παραμένουν για έτη φωτός εκεί.

Τα μεταλλαγμένα ενοχοποιούνται για στειρότητα, τόσο στα ζώα που τα καταναλώνουν, όσο και στον άνθρωπο. Τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν φρούτα και λαχανικά, ενώ το φθόριο και το χλώριο στο νερό, ό,τι χειρότερο για κάθε ζωντανό οργανισμό. Η λύση του εμφιαλωμένου αποδεικνύεται καταστροφική λόγω των κατάλοιπων του πλαστικού που από το νερό, περνάει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Στο εμπόλεμο σκηνικό, προστίθεται και η ρύπανση της ατμόσφαιρας. Οι βιομηχανίες μοιάζουν να αρνούνται να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον για να μην χάσουν από κέρδη, όμως η ελίτ νοιάζεται πιο πολύ να παίζουν ρόλο “ξεπαστρώματος”, παρά για το χρήμα.

3. Οικονομικός πόλεμος

Η παγκόσμια ελίτ έχει τα τελευταία χρόνια τραβήξει χειρόφρενο στην ανάπτυξη. Μαζεύει η ίδια τα κέρδη της με ξέφρενο ρυθμό και δεν δίνει τίποτα πίσω. Οικονομικοί παράδεισοι της προσφέρουν ασυλία στους φόρους, ενώ η επιτάχυνση της αυτοματοποίησης και η επέλαση των ρομπότ, έχουν ως σκοπό να ενισχύσουν τους λίγους που τα παράγουν για να δημιουργήσουν νέες στρατιές εκατομμυρίων ανέργων ανά τον κόσμο.

Οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγγεδών αναμένεται το πολύ σε μια δεκαετία με αυτή την τακτική, καθώς με την “4η Βιομηχανική Επανάσταση”, όπως την ονομάζουν, οι άνεργοι θα φθάνουν σε νούμερα ασύλληπτα. Φτωχοί και άνεργοι, δεν γεννούν παιδιά. Επιλέγουν οικειοθελώς τον “οικογενειακό προγραμματισμό”.

Όσο για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, αντί για πολλές λέξεις, δυο μόνο αρκούν: Οικογένεια Rothschilds. Εξαιρούνται Ιράν, Συρία και κατά πάσα πιθανότητα Β. Κορέα.

4. Απελευθέρωση των “φύλων”

Το gay friendly animation που“έκαψε καρδιές”

Πρώτα “απελευθερώθηκε” η γυναίκα. Ήταν η εποχή που η Βιομηχανική Επανάσταση ήθελε φθηνά χέρια. Μετά οι σπουδές και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου στη Δύση, εκπαίδευσαν την γυναίκα να προτιμάει την καριέρα και να αφήνει το ρόλο της μητέρας -αν και εφόσον- για την τελευταία στιγμή του βιολογικού της ρολογιού. Εθελοντικά, σε μέσο όρο ήταν τα δυο παιδιά, που αργότερα θα γίνουν και 1 ή 1,5 σε μέσο όρο.

Στη συνέχεια ακολούθησε και η απελευθέρωση των ‘άλλων’ φύλων. Η απελευθέρωση μοιάζει περισσότερο με προπαγάνδα, παρά με αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους. Η βιομηχανία θεάματος έπαιξε και συνεχίζει να παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε αυτό. Σπάνια θα δεις ταινία του Netflix, που να μην υπάρχουν πλέον ήρωες, ακόμα και σκηνές με ομοφυλόφιλους. Η νέα αυτή αυξανόμενη κατηγορία δεν γεννά παιδιά, εκτός κι αν πάρει την βοήθεια της επιστήμης, κάτι που κοστίζει. Διεκδικεί το δικαίωμα στην υιοθεσία.

 5. Καταναλωτισμός και λιτότητα

Τις δεκαετίες πριν ξεσπάσει η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, το Αμερικάνικο Όνειρο και ο καταναλωτισμός ήταν μια συνεχής εκπαίδευση, όχι μόνο για τους εύπορους, αλλά και για τα λαϊκά στρώματα, και κύρια την μεσαία τάξη. Οι γενιές που γαλουχήθηκαν σε αυτό το μοντέλο, αλλά και τα παιδιά τους, τώρα βλέπουν την λιτότητα, αλλά συνεχίζουν να πολιορκούνται καθημερινά με καταναλωτικά προϊόντα. Είναι εντελώς διαφορετικό να βιώνεις την φτώχεια ως σύνολο κι αλλιώς ως υποσύνολο.

Για παράδειγμα, το περιοδικό How To Spend It που εκδίδουν οι Financial Times, απευθύνεται στους έχοντες και κατέχοντες. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 1967, το ένθετο απευθυνόταν στους αναγνώστες λίγο ευφημιστικά, ως “οδηγός για καλή διαβίωση”, και πρόβαλε ένα καλό σύστημα θέρμανσης, μια νέα καφετιέρα, ή μια συνταγή για φασιανό.

Σήμερα, οι προτάσεις του εμπεριέχουν πολυτελή αυτοκίνητα, ιδιωτικά αεροπλάνα, γιοτ, πανάκριβα ρούχα, αξεσουάρ και γκάτζετ, εξωτικούς προορισμούς, ρεστοράν για ακριβά πορτοφόλια, ακόμα και σπίτια ή βίλες σε χώρες που οι κάτοικοι τα βγάζουν στο σφυρί. Πρόσβαση στο σάιτ έχουν όλοι, πρόσβαση στα αγαθά ελάχιστοι. Κι αυτό είναι αρκετό για να οξύνει τις ανισότητες και να προκαλέσει την αίσθηση του ανικανοποίητου στο εκπαιδευμένο στην κατανάλωση κοινό, που καλείται να μάθει αλλιώς τώρα, στην λιτότητα. Αυτή η ψυχολογία, μπορεί να προκαλέσει από κατάθλιψη μέχρι οργή, να διαβρώσει χαρακτήρες, να τους κάνει πιο ευάλωτους.

6. Μεταναστευτικές ροές

Όλος ο πλανήτης μοιάζει λες και κάποιος έχει πάρει μια κουτάλα και τον ανακατεύει. Όλοι θέλουν να φύγουν και να πάνε κάπου αλλού, όπου το χορτάρι θα είναι πιο πράσινο.

Κάθε φορά που η παγκόσμια οικονομία κάνει κοιλιά, παρουσιάζονται τέτοιες ροές. Το ίδιο και μετά από πολέμους. Όμως τώρα, υποτίθεται ότι και τα δυο έχουν σταθεροποιηθεί, αλλά οι ροές ολοένα κι αυξάνουν.

Από τη μια δημιουργούνται εστίες πολέμου ή φτώχειας σε πολλά σημεία της Γης, από την άλλη μια τάση να μην μείνει ο κόσμος στον χώρο του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του οίκου του, γιατί κάποιοι του υπόσχονται ότι σε μια άλλη χώρα θα τα βρουν καλύτερα.

Η νέα φιλοσοφία και αντιμετώπιση μικραίνει τον πλανήτη και τις αποστάσεις. Η Παγκοσμιοποίηση που άγγιξε και την πληροφόρηση, φέρνει εικόνες γαιών επαγγελίας πολλά υποσχόμενων μπροστά σε αυτό που βιώνει ο καθένας στον τόπο του. Ο Έλληνας θέλει να αποκτήσει ξανά ένα καλύτερο πορτοφόλι, ο Αφρικάνος βαρέθηκε να περιμένει πότε θα βρέξει, ο Σύρος που δεν είναι με τον Άσαντ κουράστηκε να ακούει μπαμ και μπουμ και προτιμάει να βρει την τύχη του αλλού, ο εγκληματίας αμερικάνος την κοπανάει στο Μεξικό όταν ο Μεξικάνος περνάει τα σύρματα για τις ΗΠΑ.

Βόμβες μεταναστευτικές που εκτοξεύονται η μια προς την άλλη, χωρίς τελειωμό. Κάποιες χώρες δέχονται περισσότερα πυρά, κάποιες βάζουν ασπίδες, στην τελική, αυτοί που είναι τα θύματα είναι οι ίδιοι οι μετανάστες.

Οι μετανάστες αυτοί καταγράφονται κάθε φορά στον πληθυσμό της νέας χώρας απ’ όπου κι αν περάσουν, χωρίς να σβηστούν από τις προηγούμενες λίστες. Με τον τρόπο αυτό, παρουσιάζεται ένας πλασματικός αριθμός αύξησης πληθυσμού. Είναι δε μια άλλη λύση φθηνού εργατικού δυναμικού, αντί των ρομπότ.

7. Καιρικός Πόλεμος

Ο Πόλεμος του Καιρού, ή αλλιώς Οπλοποίηση του Καιρού, είναι ίσως το πλέον βαρύ πυροβολικό που χρησιμοποιείται στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο που είναι ήδη σε εξέλιξη. Ήδη αμέσως μετά τη λήξη του Β’ Π.Π. και επειδή τα πυρηνικά αποδείχθηκαν αποτελεσματικά στο να σκοτώνουν, αλλά αναποτελεσματικά σε ότι αφορά το περιβάλλον, αφού η ζημιά τους παραμένει για τουλάχιστον ένα αιώνα, οι μεγάλες δυνάμεις, δηλαδή η ελίτ, έστρεψε την προσοχή της στην Οπλοποίηση του Περιβάλλοντος.

Η σπορά νεφών με ιωδιούχο άργυρο για την Τροποποίηση Καιρού, χρησιμοποιήθηκε επίσημα ως όπλο στον πόλεμο του Βιετνάμ. Οι βομβαρδισμοί των ωκεανών για τη δημιουργία τσουνάμι, δεν απέδωσαν υψηλά μέτρα και η μέθοδος εγκαταλείφθηκε.

Τότε ήταν Ρωσία πρώτη που ανέπτυξε όπλα βασισμένα στην τεχνολογία Τέσλα, υποτίθεται για αμυντικούς σκοπούς και δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας. Η ατμόσφαιρα χρειαζόταν να είναι ιονισμένη και έτσι, αεροπλάνα περνούσαν κάθε τόσο και έριχναν βαρέα μέταλλα για αυτό το σκοπό.

Φυσικά οι Αμερικάνοι δεν μπορούσαν να μείνουν άπραγοι και κόπιαραν τη πρακτική στο έπακρον. Έτσι ξεκίνησαν οι ψεκασμοί και στις νατοϊκές χώρες, κι έτσι δημιουργήθηκε και ο θερμαντήρας της ιονόσφαιρας στην Αλάσκα, το περίφημο HAARP. Φυσικά κι άλλες χώρες μετά μπήκαν στο κόλπο, με την Νορβηγία να κυριαρχεί στον Ευρωπαϊκό Βορρά με το δικό της θερμαντήρα, το EISCAT, το οποίο μάλιστα θα το κάνει 3D, απλώνοντάς το και σε άλλες χώρες γειτονικές.

Τη σήμερον, είναι πλέον αδύνατον να πεις με βεβαιότητα ποιο ακραίο φαινόμενο έτυχε, ή πέτυχε. Ή ποιο ήταν απλό φαινόμενο και μεγεθύνθηκε σε ακραίο. Η τεχνολογία υπάρχει, είναι γεγονός αναμφισβήτητο, κι αυτό που την κάνει ακόμα πιο καταστροφική είναι ακριβώς το γεγονός ότι είναι μη εντοπίσημη. Κατατάσσεται στα σιωπηλά ενεργειακά όπλα, όπως και πολλά άλλα μη (υποτίθεται) φονικά, τα οποία πολλάκις στοχοποιούν και απλούς πολίτες.

Ο Καιρικός Πόλεμος αυτός ενάντια στους λαούς, αφαιρεί ζωές, καταστρέφει οικονομίες και καλλιέργειες, ακριβαίνει την τροφή. Τον κρύβουν καλά σε κοινή θέα, ονομάζοντας τον Κλιματική Αλλαγή.

8. Ασύρματη Τεχνολογία ως ενεργειακό όπλο

Η τρέλα της εποχής θέλει καινοτόμες ιδέες για ασύρματη τεχνολογία. Οτιδήποτε έχει μπροστά του τη λέξη “smart”, σημαίνει δυο πράγματα: Έλεγχος των ανθρώπων και κίνδυνος για την υγεία.

Οι διαβεβαιώσεις ότι η μη ιονίζουσα ακτινοβολία δεν είναι επιβλαβής, θυμίζουν εκείνες τις παλιές για το κάπνισμα, το DTT και πολλές άλλες που μετά αποδείχθηκαν ολέθριες.

Ωστόσο θα αργήσει πολύ να συμβεί το ίδιο και για την χρήση της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας για έναν απλό λόγο: πίσω από την εταιρική της άνθιση κρύβονται, όχι και με τόσο μεγάλη επιτυχία, στρατιωτικά συμφέροντα.

Αν ο δορυφόρος σου παρέχει ένα GPS για να μην χάνεσαι εσύ στο δρόμο, το ίδιο εργαλείο εξασφαλίζει στα μέσα επιβολής του νόμου να μην χάσουν εσένα από στον δρόμο. Ό,τι γίνεται ασύρματα μπορεί να καταγραφεί, να χακαριστεί ή να γίνει κερκόπορτα παραβίασης της ιδιωτικότητας μας.

H 5G αναμένεται να ρίξει την τελική ταφόπλακα στην εξέλιξη της μέχρι τώρα ασύρματης τεχνολογίας, επισφραγίζοντας μια πορεία χρόνων, που σιγά σιγά έπλεξε τον ασύρματο ιστό της, πιάνοντας μέσα τους πρόθυμους χρήστες, όπως ακριβώς πιάνει η αράχνη τα θύματα της.

Ο Jerry Flynn, πρώην πλοίαρχος στο Τμήμα Τεχνολογίας Επικοινωνιών Ηλεκτρονικής του Βασιλικού Καναδικού Ναυτικού, τονίζει ότι η 5G δεν έχει καμία σχέση με τις επικοινωνίες, όπως παρουσιάζεται, αλλά είναι καθαρά αμυντικό σύστημα το οποίο δίνει τον απόλυτο έλεγχο στις ΗΠΑ όλων των χωρών που θα την εφαρμόσουν. Τα δε επίπεδα ακτινοβολίας στις πόλεις, θα είναι φονικά για τους κατοίκους, με συνέπειες άμεσες ή μακροπρόθεσμες. Καρκίνος και στειρότητα.

9. Σύστημα Υγείας

Είναι πλέον έτσι δομημένο, που αμφιβάλει κανείς αν τελικά σώζει ζωές ή τις στέλνει στον άλλο κόσμο.

Εκτός από το οικονομικό θέμα, το οποίο σε περίπτωση σοβαρών ασθενειών είναι άπιαστο για το ευρύ κοινό, αμφισβητείται πλέον και κατά πόσο υπηρετεί τους ασθενείς ή δημιουργεί περισσότερους.

Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις τείνουν να γίνουν “must”, ένα άλλο επίσης “έτυχε, ή πέτυχε;”

Εκτός από τις φαρμακοβιομηχανίες που αποδεικνύονται να είναι ανεξάρτητο καθεστώς και ένα κράτος από μόνες τους, να ελέγχουν επιστήμονες, οργανισμούς και ασφαλιστικές, το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για την βιομηχανία ιατρικών συσκευών. Και όλο μαζί σύσσωμο το ιατροφαρμακευτικό σύστημα, μοιάζει να βλέπει τον ασθενή ως πορτοφόλι ή ως πειραματόζωο.

Πως μπορεί κανείς να ερμηνεύσει ότι μπορεί να έχει άδεια κυκλοφορίας ένα χάπι για την κατάθλιψη το οποίο ως παρενέργεια προκαλεί… κατάθλιψη; Κι ας μην πιάσουμε την πονεμένη ιστορία των εμβολίων, γιατί το άρθρο δεν θα τελειώσει ποτέ.

Ωστόσο σε μια περίπτωση πανδημίας, ένα εμβόλιο θα σώσει την Ανθρωπότητα. Αυτό που θα κατασκευαστεί πολύ βιαστικά για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος, αλλά ίσως στη βιασύνη πάνω, παρουσιάσει κι αυτό μια παρενέργεια: θα προκαλέσει στείρωση, αν όχι στον εμβολιασμένο, στους απογόνους του.

Το σενάριο αυτής της “συνωμοσίας” έχει παιχτεί ήδη στους κινηματογράφους και στην τηλεόραση, με το UTOPIA ειδικά να σπάει ταμεία. Είναι μια κορυφαία σύλληψη ξεπαστρέματος σχεδόν όλου του πληθυσμού του πλανήτη, όπου κανείς δεν πεθαίνει αφού στην ουσία η πανδημία είναι μια κατασκευασμένη ιστορία, αλλά ουδείς μετά γεννά απογόνους. Πλην των εκλεκτών της ελίτ, βεβαίως βεβαίως.

Και ο κος Σύριγγας, ο Μπιλ Γέιτς, μας έχει ήδη υποσχεθεί ότι δεν θα του ξεφύγει να δημιουργήσει ένα τέτοιο εμβόλιο αν και όταν χρειαστεί.

10. Info War και ο πόλεμος του μυαλού

Στο δέκα το καλό, ο Γ’ Π.Π. γίνεται μέσα στο μυαλό μας. Οι ειδήσεις είναι άκρως τοξικές, παραπλανητικές και γεμίζουν φόβο. Τα ΜΜΕ που ελέγχονται κατά κύριο λόγο από την ελίτ, χειραγωγούν συνειδήσεις. Η εναλλακτική ενημέρωση πάσχει κι αυτή από ερασιτεχνισμό, κερδοσκοπία και ελεγχόμενη καθοδήγηση. Ευτυχώς όχι στο σύνολό της, αλλά ο πολίτης του κόσμου καλείται να ξεχωρίσει τα διαμάντια από τους άνθρακες.

Η εμπιστοσύνη κλονίζεται ακόμα και για θέματα που μέχρι πρότινος θεωρούντο ως δεδομένα. Ο Αθεϊσμός προβάλλεται ως εξορθολογισμός μιας εντελώς ωστόσο παράλογης θεωρίας για τα σημερινά δεδομένα, όταν πλέον οι ίδιοι οι επιστήμονες, ασχολούνται με την ίδια την αντιύλη, δηλαδή το Πνεύμα.

Η επιστημονική κοινότητα παρουσιάζεται εντελώς διχασμένη και μας πολυβολεί με αντιφατικές πληροφορίες. Την μια μέρα ο Χόκινγκ λέει πάτε στον Άρη για να σωθεί η Ανθρωπότητα, λίγους μήνες μετά, λένε ο Άρης είναι εντελώς ακατάλληλος για αποίκηση – λες και δεν το ξέραμε.

Ο καφές κάνει καλό, ο καφές βλάπτει. Το κρασί κάνει καλό, το κρασί βλάπτει. Ο ήλιος είναι απαραίτητος, ο ήλιος είναι καρκινογόνος.

Τα πολιτικά κόμματα δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να φανούν όσο το δυνατόν πιο αναξιόπιστα. Μοιάζουν τις περισσότερες φορές σαν να το κάνουν επίτηδες και είναι απορίας άξιο ότι κάποιοι ακόμα βρίσκουν λόγο και όρεξη να τα ακολουθούν. Ωστόσο άλλη επιλογή δεν διαφαίνεται από την ανάληψη εξουσίας των καθαρά τεχνοκρατών που θα δουλεύουν απευθείας για τις επιχειρήσεις και ο πολίτης θα στέκεται σούζα στις αποφάσεις. Είμαστε πολύ κοντά σε αυτό και σε μια απόλυτη ηλεκτρονική διακυβέρνηση που θα συναλλασσόμαστε πλέον με ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης κι όποιος βγάλει άκρη, θα είναι ισάξιο του να κερδίζει το λόττο!

Η δημιουργία ανασφάλειας και αδιεξόδου, έχει κάνει τους πολίτες του κόσμου να μην ξέρουν πως να το διαχειριστούν όλο αυτό, δημιουργώντας μια αμηχανία που αγγίζει τα όρια απάθειας.

Με αυτόν τον Δεκάλογο αλλά και πολλές υποπαραγράφους, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και κορύφωση ο Γ’ Π.Π., αυτός που έχει δημιουργήσει ήδη δημογραφικό πρόβλημα μειώνοντας τους πληθυσμούς, ακόμα και στις μουσουλμανικές χώρες.

Ωστόσο βομβαρδιζόμαστε κάθε τόσο με το γνωστό παραμύθι ενός πυρηνικού πολέμου ή με την καταστροφή μιας κλιματικής αλλαγής.

Είναι ταχυδακτυλουργικό το κόλπο. Απόσπαση προσοχής. Γιατί αν ο κόσμος καταλάβει τους μηχανισμούς της κοινωνικής του χειραγώγησης, ίσως από μόνος του, και χωρίς μεγάλους ηγέτες ή καθοδηγητές αρχίσει να κάνει αυτό που χρειάζεται για να ενισχυθεί η συλλογική συνείδηση, να αρχίσει να γίνεται η αλλαγή που θέλει να δει, και να μην την περιμένει να έρθει από τον διπλανό του…

ΠΗΓΗ igata
https://filoinikodimou.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...