Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Εναλλακτικές Μηχανές Αναζήτησης για να σπάσουμε το μονοπώλειο της νεοταξικής google

σχόλιο Γ.Θ : Δυστυχώς για την νέα τάξη πραγμάτων υπάρχουν και άλλες μηχανές αναζήτησης, καλύτερες από την google που για σήμα έχει τα τρία εξάρια. Όποιος θέλει να μην δίνει στο πιάτο της νέας τάξης τα άπαντα της ζωής του, ας επιλέξει μία από αυτές αποδυναμώνοντας έτσι τον μηχανισμό ελέγχου της αμερικής.
Προσωπικά επιλέγω την πρώτη από τις παρακάτω για ευνόητους λόγους...
 
 
 

Yandex Το Yandex είναι πιθανώς ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Google, καθώς παρέχει παρόμοιες υπηρεσίες, όπως εφαρμογές για κινητά, προγράμματα περιήγησης, χάρτες, μετάφραση, αναλυτικά στοιχεία, αποθήκευση cloud και υπηρεσία αλληλογραφίας. Αυτές οι υπηρεσίες καθιστούν το Yandex την καλύτερη εναλλακτική μηχανή αναζήτησης για τη Google.
Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Yandex;
  • Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Google, αλλά χρειάζεστε παρόμοιες λειτουργίες.
Bing Η δεύτερη πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης είναι το Bing της Microsoft. Είναι περισσότερο μια οπτική μηχανή αναζήτησης, που προσφέρει διαφορετικά εργαλεία στους χρήστες για μια καλύτερη εμπειρία. Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Bing παρέχονται από το Yahoo! Search και η αρχική σελίδα του έχει ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο υπόβαθρο που δείχνει όμορφες εικόνες ζώων, τοποθεσιών, αθλημάτων, ανθρώπων κ.λπ.

DuckDuckGo Εάν η ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο είναι αυτό που αναζητάτε, τότε το DuckDuckGo είναι η τέλεια μηχανή αναζήτησης για εσάς. Ο ιστότοπος δεν παρακολουθεί ποτέ εσάς ή τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφημίσεις για να σας ενοχλούν.
Προσφέρει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας μηχανής αναζήτησης όπως η Google, αλλά περιλαμβάνει κι ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται «bangs» και αξίζει να αναφερθεί, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν απευθείας αναζήτηση σε άλλους ιστότοπους, όπως οι Amazon, Wikipedia ή Youtube, ξεκινώντας την αναζήτησή τους με ένα θαυμαστικό!

Qwant Το Qwant είναι μια ακόμα μηχανή αναζήτησης με επίκεντρό της την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν θα καταγράψει τις αναζητήσεις σας και δεν θα συλλέξει τα προσωπικά σας δεδομένα για στοχευμένη διαφήμιση. Διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά παρόμοια με το DuckDuckGo. Ένα από αυτά ονομάζεται «Qwick Search Shortcuts» και είναι ακριβώς όπως το χαρακτηριστικό «Bangs».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...