Κυριακή 30 Μαΐου 2021

''Φονική'' μηχανή: Η Ρωσία θα οπλίσει το ελικόπτερο Mi-28NM με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας

Το πιο προηγμένο επιθετικό ελικόπτερο της Ρωσίας, το διαβόητο Mil Mi-28NM, αναβαθμίστηκε με πυραύλους νέας γενιάς, σύμφωνα με τον επικεφαλή σχεδιαστή του αναπτυξιακού προγράμματος ελικοπτέρων μάχης της κρατικής εταιρείας Rostec.

Στη συνέντευξη με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η πηγή αποκάλυψε και άλλες πληροφορίες, αναφορικά με τις νέες δυνατότητες του.

Το νέο «καμάρι» της Ρωσίας, ενσωματώνει νέα οπλικά συστήματα και τεχνολογίες, που θα του επιτρέπουν να διαθέτει τρομερή δύναμη πυρός στο πεδίο μάχης, αλλά παράλληλα να συνεργάζεται και να επικοινωνεί με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), για να πραγματοποιούν αποτελεσματικά πλήγματα ακριβείας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου, οι νέοι πύραυλοι και τα οπλικά συστήματα του επιθετικού ελικοπτέρου, δίνουν την ικανότητα στο Mi-28NM να χτυπά εχθρικούς στόχους, χωρίς να εισέρχεται στο πεδίο αεροπορικής άμυνας του αντιπάλου.

Παράλληλα, η ενσωμάτωση του ελικοπτέρου Mi-28NM στον ενιαίο ψηφιακό χώρο πληροφοριών και αναγνώρισης στο πεδίο της μάχης, ενισχύει την αποτελεσματικότητα της δύναμης πυρός του.

Σε αυτό, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο νέος πύραυλος με τον οποίο θα εξοπλισθεί το ελικόπτερο, που ο Ρώσος αξιωματούχος χαρακτηρίζει ως «πολυλειτουργικό», ενώ ακόμα τόνισε, ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τα δεδομένα και τις πληροφορίες με τις οποίες θα τροφοδοτείται το Mi-28NM από άλλα φίλια μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, που θα επιχειρούν στο πεδίο μάχης.

Οι αναβαθμίσεις του επιθετικού ελικοπτέρου

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις του προηγμένου ελικοπτέρου, έγινε γνωστό ότι έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες για τη μείωση του βάρους του αλλά και στο κατασκευαστικό κομμάτι, προσδίδοντας μερικά στοιχεία stealth, αλλά και με την ενσωμάτωση ψηφιακού συστήματος ελέγχου του κινητήρα, καθώς επίσης και ραντάρ – συστήματα εντοπισμού που είναι διασυνδεδεμένα με τα οπλικά συστήματα του Mi-28NM.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει πραγματικά, είναι η ικανότητα του να «συνεργάζεται» με φίλια μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στο πεδίο της μάχης, ενώ είναι ικανό να φέρει και να αναπτύσσει drones – καμικάζι, όπου το πλήρωμα θα μπορεί να τα χειρίζεται και να χτυπούν εχθρικούς στόχους μέσω αυτών.

Η αυτοματοποιημένη αλληλεπίδραση μεταξύ ελικοπτέρων Mi-28NM και διαφόρων αεροσκαφών αναγνώρισης, θα βοηθήσει στην παρακολούθηση και την επιτήρηση του πεδίου επιχειρήσεων, χωρίς να εισέλθει στην αποτελεσματική αεροπορική άμυνα του εχθρού.

Το Izdeliye 305, είναι μια νέα γενιά κατευθυνόμενων πυραύλων με μέγιστη εμβέλεια 100 χιλιομέτρων και έχει σχεδιαστεί, για εκτόξευση από ελικόπτερο.

Προορίζεται να καταστρέψει, θωρακισμένα οχήματα και οχυρώσεις οπλισμένου σκυροδέματος.

Ο πύραυλος, θα καθοδηγείται από το ενσωματωμένο σύστημα αδρανούς πλοήγησης.

Πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του στόχου, θα μεταφορτωθούν στο σύστημα κατά τη διάρκεια της εκκίνησης.

Το ελικόπτερο, με τη σειρά του, θα λάβει τις πληροφορίες από τα δικά του συστήματα ανίχνευσης ή από το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στρατευμάτων και όπλων.

Κατά το τελευταίο στάδιο της πτήσης του, ο νέος πύραυλος θα ενεργοποιήσει τη συσκευή φιλοξενίας, για να εντοπίσει τον στόχο στην καθορισμένη περιοχή και να τον καταστρέψει.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου, θα λάβει ένα σήμα βίντεο από τον πύραυλο μέσω ενός προστατευμένου καναλιού επικοινωνίας.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...