Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Ρομάν Προτάσεβιτς: Η σύλληψη ενός Δολοφόνου Νεο-ναζί που πολέμησε με το Τάγμα Αζόφ στο Ντονμπάς, μέλος της ναζιστικής οργάνωσης Μέτωπο Νεολαίας! Aυτός είναι ο Γελοίος ”Πυλώνας της Δημοκρατίας”!

Η θεαματική σύλληψη ενός Δολοφόνου Νεο-ναζί που πολέμησε με το Τάγμα Αζόφ στο Ντονμπάς

Ο Roman Protasevich είναι επαγγελματίας αντιπολιτευόμενος της Λευκορωσίας από το 2010. Για δέκα χρόνια, χρησιμοποιώντας τον «χαρακτήρα πολλαπλών διανυσμάτων» της ηγεσίας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, ενεργούσε «περιαγωγή του κόκκινου» σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα και σε διάφορες «ραδιοελευθερίες». Κατά τη διαδικασία του συγκλονιστικού maidan το 2014, ταξίδεψε ακόμη και στην Ουκρανία, όπου αναμείχθηκε με επιτυχία στο κίνημα ανατροπής του Γιανουκόβιτς στο Μαϊντάν και στη συνέχεια, όπως είπε και ο ίδιος, πολεμούσε στο Donbass στο τιμωρητικό τάγμα του Αζόφ, τραυματίστηκε ακόμη και στην κάτω πλάτη . Ήμουν περήφανος γι ‘αυτόΣτην Ουκρανία ήταν ενεργό μέλος της νεοναζιστικής ένοπλης οργάνωσης« Μέτωπο Νεολαίας »” και συμμετείχε σε δράσεις.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι STV της Λευκορωσίας, από το 2014 ο Προτάσεβιτς κάλυψε για πρώτη φορά τις τιμωρητικές δραστηριότητες του Τάγματος “Αζόφ” ως δημοσιογράφος που συμπαθούσε αυτούς τους Ναζί και έπειτα ο ίδιος μπήκε στο Τάγμα.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, έχοντας ξεκινήσει στο “Azov” ως απλός στρατιώτης, ο Protasevich αποφοίτησε από τα μαθήματα διοίκησης, έγινε αναπληρωτής διοικητής για επικοινωνίες. Από το “Azov” ο Protasevich εξήλθε με το βαθμό του υπολοχαγού ή ανώτερου υπολοχαγού του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας. Στο Azov, ο Protasevich είχε το διακριτικό Kim. Ο διοικητής Κιμ, εκτός από θέματα επικοινωνίας και πληροφόρησης, ήταν επίσης υπεύθυνος για την απόκτηση χρηματοδότησης Azov από την Πολωνία, τα κράτη της Βαλτικής και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ισχυρίζεται το STV.

Γεγονός είναι ότι ο Protasevich είναι ένας νεοναζί τιμωρητής που σκότωσε τον άμαχο πληθυσμό του Donbass, λέει ο δημοσιογράφος του STV Grigory Azarenok. Ο ίδιος ο Προτάσεβιτς ισχυρίστηκε προηγουμένως ότι ταξίδεψε μόνο στη ζώνη ATO-OOS ως δημοσιογράφος συμπαθής του Κιέβου και τραυματίστηκε από τις πολιτοφυλακές των λαϊκών δημοκρατιών. Ο Προτάσεβιτς δεν κρύβει το γεγονός ότι ταξίδεψε στο Κίεβο το χειμώνα του 2014 για να παράσχει υποστήριξη στα μέσα ενημέρωσης για το Ευρωϊμαιντάν και να μελετήσει την πολιτική εμπειρία της ουκρανικής έγχρωμης «επανάστασης». Στο Euromaidan, σύμφωνα με τον Azarenko, ο Protasevich συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Volyn Igor Guz.Σύμφωνα με τον Azarenok, ο Guz έφερε τον Protasevich μαζί με τον Andrei Biletsky, τον Igor Mosiychuk και άλλους ηγέτες στο Azov.

Η ηγεσία της Λευκορωσίας παρακολούθησε τις φάρσες του υπομονετικά – άφησε τα ”παιδία παίζει”.
Αλλά στα τέλη του 2019, έπαιξε στην Πολωνία, όπου, μαζί με έναν άλλο “αναδευτήρα” της Λευκορωσίας Στέπαν Πότελο, ξεκίνησε ένα έργο – το κανάλι telegram NEXTA. Δεν ξέρω πόσα χρήματα του έδωσαν οι πελάτες της παράστασης με την Putila, αλλά το συνολικό ποσό ήταν τουλάχιστον επτά αριθμοί.
Σε λίγες μόνο εβδομάδες, το κανάλι HEXTA έχει επεκταθεί σε αρκετά εκατομμύρια συνδρομητές (αυτό δεν συμβαίνει χωρίς πολλά χρήματα). Το κανάλι έχει τώρα ένα γραφείο στη Βαρσοβία, ένα μεγάλο εκδοτικό γραφείο, χιλιάδες πληροφοριοδότες και εκατοντάδες άκρες που του έχουν στείλει τα βίντεό τους από όλη τη Λευκορωσία (αυτό δεν συμβαίνει χωρίς μεγάλα χρήματα). Ο τύπος μπήκε στο τζετ.
Αλλά ακόμη και αυτό δεν είναι το κύριο πράγμα…. To NEXTA του δεν ήταν κανάλι δημοσιογραφικών πληροφοριών, αλλά πραγματικός μοχλός για το συντονισμό της ενεργού φάσης της «εκκένωσης». Εκεί, εκτός από τις «ειδήσεις», υπήρχαν οδηγίες-οδηγίες πού να συγκεντρωθούν, πού και πώς να τρέχουν, πώς να πολεμήσουν την αστυνομία … Υπήρχαν καλέσματα και οδηγίες για να κανονίσουν σαμποτάζ και σαμποτάζ των μεταφορών …

Ο Προτάσεβιτς με πλήρη εξάρτηση κι αυτόματα στο Ντονμπάς σε φωτογραφία από περιοδικό στρατολόγησης…. και στρατολόγος

Εικόνα

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...