Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Η επίθεση του εξαποδίτη και η ασπίδα του Τιμίου Σταυρού

ΡΩΤΗΣΕ μοναχός:
- Ορθόδοξος χριστιανός είσαι;


- Ναι.
- Σταυρό φοράς;
- ’Όχι, τον ξέχασα.
- Έ, τότε τί σόι χριστιανός είσαι; Να φοράτε πάντα τον τίμιο Σταυρό στον λαιμό σας, είτε ακριβός και πολύτιμος είναι είτε φτηνός και απλός. Άλλοι θυσίασαν τη ζωή τους και αποκεφαλίστηκαν γιά να μη βγάλουν τον Σταυρό από επάνω τους, όπως ό άγιος νεομάρτυρας Ευγένιος από τη Ρωσία. Εσείς γιατί δεν τον φοράτε. Σας βιάζει ή σάς απειλεί μήπως κανείς;
Πριν λίγο καιρό μάς επισκέφτηκε έδώ. "κελί, ένα νέο παιδί, ό όποιος μάς διηγήθηκε κάτι συγκλονιστικό: «Πριν ένα μήνα περίπου πήγαινα με το αυτοκίνητο από τ’ Άνάπλι προς τήν Επίδαυρο.

Στα μισά του δρόμου μου έκανε σημάδι να σταματήσω ένας γεράκος για να τον πάρω μαζί μου. Τον λυπήθηκα, σταμάτησα και τον πήρα στο αμάξι. Μετά, όμως, από λίγα χιλιόμετρα βλέπω τον γέρο να βγάζει από τα δάχτυλά του κάτι μαύρα, μεγάλα νύχια, να στρέφεται προς το μέρος μου και να φωνάζει με μίσος: Βρωμόπαιδο, έχε χάρη που φοράς αυτόν τον καταραμένο (τον Σταυρό εννοούσε) στον λαιμό σου αλλιώς θα σε σκότωνα!

Και αμέσως εξαφανίστηκε αφήνοντας πίσω του μια ανυπόφορη βρώμα. Τόσο που φοβήθηκα, πάτερ μου, που την άλλη μέρα πήγα και πούλησα το αμάξι... Ευτυχώς, που φορούσα τον Σταυρό αλλιώς θα μου κάνατε το τρισάγιο τώρα».

Τα βλέπεις, αδελφέ μου; Όμως, όχι μόνον να τον φοράτε αλλά και παντού να σημειώνετε τον τύπο του. Να σταυρώνετε τα πάντα, πρόσωπα, πράγματα, ενέργειες που κάμετε, το μαξιλάρι πριν κοιμηθείτε, το τιμόνι πριν οδηγήσετε, πριν από κάθε τηλεφώνημα, αλλά πρωτίστως τις τροφές , που είναι σήμερα γιομάτες δηλητήρια. Ο τίμιος Σταυρός είναι φύλακας, φρουρός, κραταίωνα και διαβολοκτόνος.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...