Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Η Ρωσία ξεκίνησε το πρόγραμμα LFI - Νέο μονοκινητήριο μαχητικό 5ης γενιάς

Η Ρωσία ξεκίνησε την ανάπτυξη του νέου  «ελαφρού» μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς. Αυτό έκανε γνωστό δημοσίευμα του TASS το οποίο επικαλείται πηγές από την Sukhoi η οποία εκ των πραγμάτων φέρεται να είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος.

Το νέο μαχητικό θα είναι χαμηλότερου κόστους από το Su-57, και θα δράσει συμπληρωματικά του πρώτου σε μίγμα hi-low-mix όπως συμβαίνει αντίστοιχα με τα F-22 και τα F-35.

Το νέο ρωσικό μαχητικό θα είναι πιο εύκολο στη συντήρηση και στην υποστήριξη, αλλά θα διαθέτει την απόδοση και τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά ενός αεροσκάφους όπως το Su-57 αναφέρουν Ρώσοι αξιωματούχοι.

«Το ελαφρύ μαχητικό είναι πάντοτε περιζήτητο από την άποψη της εξαγωγικής προοπτικής του, καθώς προκαλεί μεγαλύτερη ζήτηση. Το ελαφρύ «MiG-29» για παράδειγμα, υπερβαίνει τα βαριά μαχητικά απ’ αυτήν την άποψη, αλλά σήμερα έχουμε πλήρως αναπτυγμένη παραγωγή στη βιομηχανία «Irkut», όπου παράγουμε «Su-30SM», ενώ στο Κομσομόλσκ-να-Αμούρε παράγονται «Su-35S» και ήδη έχουμε τη μαζική παραγωγή του Su-57», δήλωσε στέλεχος της Sukhoi, σημειώνοντας ότι η Ρωσία πάντοτε προσπαθούσε να συνδυάσει την παραγωγή ελαφρών και πιο βαρέων μαχητικών.

Το νέο μαχητικό θα μπορεί να εξαχθεί και να αποτελέσει την χαμηλού κόστους, αλλά υψηλής αποτελεσματικότητας, πρόταση της ρώσικης βιομηχανίας στο διεθνή ανταγωνισμό.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...