Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Έρχονται γεγονότα στην Τουρκία: Αναμένονται αναταραχές - Ένα βήμα πριν την διάλυση

Η μάχη πολιτικών φατριών και μαφίας θα εξαπλωθεί στους δρόμους των τουρκικών πόλεων.

Για πολλούς έμπειρους παρατηρητές της Τουρκίας, η πρόσφατη ομιλία του Ερντογάν μπορεί να θεωρηθεί ότι σηματοδοτεί την επίσημη αρχή μιας νέας ακόμα χειρότερης διαδικασίας στη συνεχιζόμενη κατάρρευση του τουρκικού έθνους.

Η πολιτική της σημερινής τουρκική κυβέρνησης προκαλεί σύγχυση στους ξένους ανταποκριτές που αποστέλλονται στην χώρα αυτή από παγκόσμια ειδησεογραφικά πρακτορεία, αφού ούτε και οι ίδιοι πιστεύουν το τι ακριβώς βλέπουν τα μάτια τους και τι ακούν τα αυτιά τους, από την “σαπίλα” που αναδύεται στην χώρα αυτή.

Ο Ερντογάν απείλησε αναμφισβήτητα την ηγέτιδα του Καλού κόμματος Ακσενέρ. Πριν 6 ημέρες η Ακσενέρ επισκέφτηκε τις πόλεις Ikizdere και Cayeli στην επαρχία Ριζά του Εύξεινου Πόντου, από την οποία προέρχεται η αμφισβητούμενη καταγωγή του πατέρα του Ερντογάν και του συζύγου της Ακσενέρ.

Κατά τη διάρκεια μιας στάσης στην περιοδεία της, αυτή και η συνοδεία της περιτριγυρίστηκαν από δεκάδες υποστηρικτές του Ερντογάν, οι οποίοι την απείλησαν ενώ προπηλάκισαν τους άνδρες της.

Η κρίσιμη στιγμή στο επεισόδιο προκλήθηκε, όταν μια γυναίκα πλησίασε την Ακσενέρ για να την κατηγορήσει ότι συνεργάστηκε με την φιλο-κουρδική οργάνωση του PKK.

Χθες οι ελεγχόμενοι 1000% Τούρκοι εισαγγελείς με προτροπή του Ερντογάν ετοίμασαν φιρμάνι με το οποίο απειλούν τον Ιμάμμογλου με Τέσσερα χρόνια φυλάκισης, ενώ στημένο περιστατικό με προπηλακισμό κατά του ίδιου του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης είδαμε και στις 25 Μαΐου 2021.

Το ίδιο περιστατικό είχε λάβει χώρα και στις 21 Απριλίου 2019 εναντίον του ηγέτη του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πάλι από γυναίκα προβοκάτορα.

“Όταν βλέπετε δράση γυναικών, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το περιστατικό είναι επιχείρηση του τουρκικού κράτους”, δηλώνει Τούρκος αντιφρονούντας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας τώρα, έχει υποβάλει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ποινική διαδικασία που επιδιώκει την άρση της βουλευτικής ασυλίας δέκα βουλευτών της αντιπολίτευσης, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του κεμαλιστικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η Κοινή Επιτροπή Συντάγματος και Δικαιοσύνης του Κοινοβουλίου, που ελέγχει ο Ερντογάν, εξετάζει την επίσπευση των διαδικασιών που εκπόνησαν οι εισαγγελείς.

Μεταξύ των βουλευτών του CHP που βρέθηκαν στο στόχαστρο, εκτός από τον Κιλιτσντάρογλου, είναι οι Ογούζ Κάαν Σαλιτζί, Μουχαρέμ Ερκέκ, Γιουνούς Εμρέ, Φετί Ατσικέλ, Φαΐκ Οζτράκ και Αχμέτ Τουντζάι Οζκάν.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ετοιμάζει επίσης να άρει την ασυλία δύο βουλευτών του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), της Αϊσέ Ατζάρ Μπασαράν και Κεμάλ Μπουλμπούλ.

Το σχέδιο φυλάκισης βουλευτών και αρχηγών κομμάτων είναι η τελευταία λύση ανάγκης του Ερντογάν για να μείνει στην εξουσία.

“Αυτό που βλέπουμε στην Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι μία τρομερή σύγκρουση του ισλαμικού τουρκικού κράτος του Ερντογάν και των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων.

Όσοι γνωρίζουν την Τουρκία και είναι εξοικειωμένοι με αυτό το σενάριο, μιλούν για περίοδο που ομοιάζει με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016”, δηλώνει ξένος ειδικός.

Όπως έχουν τα πράγματα, δεν είναι σαφές πώς ομαδοποιούνται οι συμμορίες και οι πολιτικές κλίκες στο τουρκικό κράτος και ποιος επιτίθεται σε ποιον.

Ο Ερντογάν, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει σχεδόν όλη τη δύναμη στο τουρκικό κράτος ως «εκτελεστικός πρόεδρος», προσπαθεί να εξοντώσει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους πριν τις εκλογές του 2023.

Όμως, εν μέρει χάρη σε μια οικονομία που καταρρέει, το καθεστώς του είναι πλέον πολύ αδύναμο. Οι συμμορίες στο καθεστώς εμφανίζονται ξεκάθαρα, ενώ βλέπουμε “σκελετούς να βγαίνουν από τις ντουλάπες”.

Τώρα που ο Ερντογάν έχει ευθυγραμμιστεί με τον Σοιλού, το σκιώδες «ισλαμικό κράτος μέσα στο τουρκικό κράτος», με την οργάνωση “Πελεκάνος” με επικεφαλής τον γαμπρό του Ερντογάν και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαιράκ, ετοιμάζει ευρεία επίθεση προς όλους.

Ακόμη και μέσα στον συνασπισμό του Ερντογάν ο ένας σκάβει ένα λάκκο στον άλλο.

Οι μάχες μεταξύ αυτών των ομάδων θα συνεχιστούν, αλλά ο αγώνας θα εξαπλωθεί σύντομα και στους απλούς Τούρκους πολίτες με τη μορφή βίας στην κοινωνία. Δεν υπάρχει κάτι ορατό ακόμα στην Τουρκία, αλλά όταν η κόντρα πολιτικών, μαφίας, και ΑΚΡ, φτάσει στο απροχώρητο, τότε όλα θα γίνουν ραγδαία.

Άλλωστε είναι γνωστό ιστορικά, ότι καμία αλλαγή κυβερνήσεως στην χώρα αυτή δεν υλοποιείται ομαλά, μόνο που τώρα θα έχουμε εμφύλιο πόλεμο, για έναν σοβαρό λόγο.

Αυτόν της εξόντωσης χιλιάδων αντιφρονούντων που κατηγορήθηκαν ως γκιουλενιστές και προδότες, χωρίζοντας την τουρκική κοινωνία σε πολλά κομμάτια, ενώ οι ισλαμιστές επιβιώνουν κλέβοντας το κράτος.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...