Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Σε υστερία το καθεστώς με τον Μιθριδάτη: Τρέμουν το «τσουνάμι» αντικυβερνητικής μουσικής!

«Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες», λένε, και ο τρόπος που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φερθεί, έχει προκαλέσει οργή και στον καλλιτεχνικό κόσμο, ο οποίος τους τελευταίους μήνες παράγει συνεχώς αντικυβερνητικό υλικό.



Το τελευταίο «χτύπημα» ήταν το τραγούδι του ράπερ Μιθριδάτη, το οποίο έχει γίνει viral κι έχει προκαλέσει την οργή του Μαξίμου, καθώς γνωρίζει πως έχει μεγάλη απήχηση στην νεολαία και σε ανθρώπους που είναι «απολιτίκ».

Οι επικοινωνιολόγοι όμως του Μεγάρου Μαξίμου, ειδικά η «ομάδα ηλεκτρονικού πολέμου», έχει μεγάλη εμπειρία και την ανάλογη υποδομή προκειμένου να μπορεί να αναγνωρίζει μια απειλή όταν υφίσταται και να την αξιολογεί με την απαιτούμενη βαρύτητα και σοβαρότητα.

Στο YouTube το τραγούδι έχει συγκεντρώσει μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, σχεδόν 250.000 προβολές. Γεγονός που θεωρείται εξωφρενικό για ένα τραγούδι 13 λεπτών με πολιτικό στίχο, αρκετά βαρύ δηλαδή, ειδικά για τη νέα γενιά που παραδοσιακά καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό σε προβολές τραγουδιών hiphop.

Ανησυχητικό για το καθεστώς είναι επίσης ότι στο Twitter το χασταγκ #Μιθριδάτης είναι πρώτο τρεντ μέσα σε λίγες ώρες με τους χρήστες να είναι στην πλειοψηφία τους ενθουσιασμένοι και τις κριτικές να είναι αποθεωτικές.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού, θεωρούν ότι μία τέτοια κίνηση συνιστά μεγαλύτερη απειλή για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό από οποιαδήποτε παρέμβαση εκπροσώπου της αντιπολίτευσης.

Διότι ειδικά για τους νέους, μία ομιλία ακόμα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ελάχιστο αντίκρισμα, σε σύγκριση με ένα βίντεο αυτού του τύπου το οποίο είναι προσβάσιμο από εκατοντάδες χιλιάδες άτομα νεαρής ηλικίας που μάλιστα δεν διαθέτουν κομματικό πρόσημο.

Φοβούνται αντικυβερνητικό «τσουνάμι»

Μπορεί ένα τραγούδι να προκαλέσει κρίση σε μία κυβέρνηση; Σίγουρα όχι. Αυτό όμως που φοβούνται στο κυβερνητικό επιτελείο είναι μήπως η επιτυχία του τραγουδιού και η αποδοχή του από το ευρύ κοινό, αποτελέσει πρότυπο πάνω στο οποίο θα κινηθούν κι άλλοι καλλιτέχνες, ειδικά αυτοί που έχουν παρεμβατικότητα στους νέους ψηφοφόρους.

Η ανησυχία αυτή έχει μεγάλη βάση, διότι τα τρεντς συνήθως βασίζονται στην ανταπόκριση που δείχνει το κοινό σε μία καλλιτεχνική προσπάθεια.

Δηλαδή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κι άλλοι καλλιτέχνες βλέποντας την αποδοχή του εγχειρήματος Μιθριδάτη, να κάνουν αντίστοιχες παραγωγές, αφού το συγκεκριμένο στυλ δείχνει ότι «πουλάει».

Βέβαια η αντικυβερνητική μουσική «πουλάει» γιατί η λαϊκή δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση έχει χτυπήσει ποσοστά 70% (!) όπως έδειξε και η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

Ενώ λοιπόν θεωρούν ότι το συγκεκριμένο τραγούδι αργά η γρήγορα θα ξεχαστεί, στο Μαξίμου θεωρούν ότι η μεγάλη απειλή είναι ο μιμητισμός που θα προκαλέσει ένα τσουνάμι το οποίο θα είναι αδύνατον να ελεγχθεί. Διότι αυτό το τσουνάμι δεν θα εκδηλωθεί μέσω των συμβατικών ΜΜΕ και των καναλιών, αλλά μέσω του YouTube και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...