Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Ξεκινάει ο εμφύλιος στη Τουρκία: Με απόφαση Ερντογάν ο Ιμάμογλου στη φυλακή

Ο Ερντογάν ετοιμάζει να χώσει στην φυλακή όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους πριν τις εκλογές του 2023

Τούρκοι εισαγγελείς ζητούν με φιρμάνι την ποινή της φυλάκισης για τον δημοφιλή δήμαρχο της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολης, και  αμφισβητία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για φερόμενη προσβολή της εκλογικής διαδικασίας της χώρας.

Στο κατηγορητήριο τους, αναφέρουν ότι ο Εκρέμ Ιμαμόγλου υπέπεσε στο παράπτωμα της προσβολής των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, το οποίο δεν αναγνώρισε την αρχική του νίκη στις τοπικές εκλογές του 2019 και διέταξε την επανάληψη της ψηφοφορίας για την Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική λίρα έπεσε ξανά σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ λόγω της είδησης σχετικά με το κατηγορητήριο, εντείνοντας το κατακρήμνιση του τουρκικού νομίσματος, η οποία τροφοδοτείται από την ανησυχία ότι η τουρκική οικονομική πολιτική ήταν πολύ χαλαρή για να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Η κίνηση ουσιαστικά του βαθέως κράτους του Ερντογάν, έρχεται καθώς η δημοτικότητα του Ιμάμογλου ξεπερνά εκείνη του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το 2023.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο Ερντογάν έχει φτάσει στο χαμηλότερο ποσοστό όλων των εποχών καθώς αυξάνονται τα οικονομικά δεινά, και ενώ δικαστήριο αναμένεται αν θα φέρει τον Ιμάμογλου στο εδώλιο.

Ο νυν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τεσσάρων ετών και ενός μηνός, εάν κριθεί και καταδικαστεί.

 Εμείς σε πληθώρα άρθρων μας έχουμε επισημάνει την τεράστια πολιτική πόλωση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία. Η αντιπολίτευση περιμένει κυριολεκτικά στη γωνία τον Ερντογάν, του οποίου το μέλλον πολιτικό αλλά και υπαρξιακό θεωρείται πολύ αβέβαιο σε περίπτωση απώλειας της εξουσίας, μετά από τις επικείμενες εκλογές.

Αυτό το γνωρίζει ο Ερντογάν και για αυτό θα προσπαθήσει επιστρατεύοντας οποιοδήποτε τρόπο να μην χάσει τις εκλογές. Αυτό λόγω του ότι δημοσκοπικά χάνει από τους δημάρχους Άγκυρας και Κων/πολης που πρόσκεινται στο CHP, θα τον αναγκάσει να γίνει περισσότερο ακραίος και επικίνδυνος.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...