Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Αντίσταση Ρεπουμπλικανών στις ιδεοληψίες Μπάιντεν: H κυβερνήτης της Αλαμπάμα απαγόρευσε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού!

Έβαλε τέλος σε κάθε συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Αντιστέκονται σε απαγορεύσεις, υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και πιστοποιητικά εμβολιασμού οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες στις ΗΠΑ, βάζοντας έτσι τέλος στα σχέδια του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος (όπως και ο Κ.Μητσοτάκης) είναι υπέρμαχος των lockdown και «καλοβλέπει» τις συζητήσεις που γίνονται για πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος να μην έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ, όμως αρκετοί Δημοκρατικοί κυβερνήτες, έχουν ήδη εφαρμόσει πιστοποιητικά Covid-19, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στη Νέα Υόρκη, εκεί που το γήπεδο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν χωρίστηκε στα δύο (το μισό για εμβολιασμένους οι οποίοι δεν τηρούσαν τα μέτρα και το άλλο μισό για τους μη εμβολιασμένους), ενώ έχουν αφήσει ελεύθερες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού από πολίτες. Αυτή είναι μία πρόταση που αρέσει και στο Μαξίμου διότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με κυβερνητική εντολή είναι αντισυνταγματικός.

Ενώ ταυτόχρονα ο Λευκός Οίκος συνομιλεί με τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες και τον τουριστικό κλάδο προκειμένου να τους προσφέρει τεχνική καθοδήγηση για τη δημιουργία πιστοποιητικών εμβολιασμού που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των διεθνών ταξιδιών.

Σε όλα αυτά αντιστέκεται η κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Άιβι, ο οποίος υπέγραψε νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες να ζητούν «διαβατήρια εμβολιασμού» κατά της cοvid-19 από τους πολίτες προκειμένου να τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες ή να αποκλείονται όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι.

«Υπέγραψα το SB 267! Μετά την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της covid-19, τόσο ο δρ Σκοτ Χάρις (ο υπουργός Υγείας της Αλαμπάμα) όσο και εγώ έχουμε δηλώσει ότι δεν θα καταστήσουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στην πολιτεία της Αλαμπάμα» επεσήμανε η Ρεπουμπλικάνος Άιβι.

«Στηρίζω τον εθελοντικό εμβολιασμό και υπογράφοντας το νομοσχέδιο αυτό σε νόμο απλώς παγιώνω αυτή την πεποίθηση» πρόσθεσε.

Ωστόσο στην ανακοίνωσή της η κυβερνήτης τόνισε ότι ο ίδιος έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19 και πρόσθεσε ότι «ενθαρρύνω όσους κατοίκους της Αλαμπάμα δεν έχουν εμβολιαστεί να σηκώσουν τα μανίκια».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το οποίο τίθεται αμέσως σε ισχύ, οι πολιτειακές και τοπικές αρχές της Αλαμπάμα δεν μπορούν να εκδίδουν διαβατήρια εμβολισμού ή οπουδήποτε άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί αν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...