Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Η «χρεωκοπία» του προγράμματος εμβολιασμού: Οι αριθμοί... «βάλτωσαν» - Δείτε πόσοι έχουν εμβολιαστεί

Καταρρέει το αφήγημα του καθεστώτος 

Συνεχίζεται το αφήγημα για το «επιτυχημένο» εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, με την ονομασία «Ελευθερία», καθώς τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δείχνουν διαρκώς τις ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα. 

Παρόλα αυτά, αν και υπάρχει αύξηση στα ποσοστά, κυρίως στις μικρότερες ηλικίες, η σκληρή πραγματικότητα είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα, όπως θα δούμε και στους αριθμούς εδώ και περίπου έναν μήνα έχουν αυξηθεί ελάχιστα τα ποσοστά των εμβολιασμένων και... σχεδόν καθόλου τα ποσοστά των κλεισμένων ραντεβού. 

Να σημειωθεί εδώ πως στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιάσει περίπου το 70-80% του πληθυσμού, καθώς σύμφωνα με τους «ειδικούς» αυτό είναι το «μαγικό» ποσοστό για να χτιστεί το λεγόμενο «τοίχος ανοσίας». 

Όπως βλέπουμε στους παρακάτω αριθμούς στις ηλικίες άνω των 75 ετών ελάχιστος κόσμος προσήλθε τον τελευταίο μήνα για εμβολιασμό και πλέον τα ποσοστά των εμβολιασμένων «αγγίζουν» τα ποσοστά των κλεισμένων ραντεβού. Αν δούμε παράλληλα τα κλεισμένα ραντεβού θα παρατηρήσουμε ότι αυτά δεν αυξήθηκαν σχεδόν καθόλου (αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες) και έτσι μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τα ποσοστά εμβολιασμών στις συγκεκριμένες ηλικίες θα μείνουν ως έχουν (ίσως αυξηθούν λίγο ακόμα). 

Παράλληλα μην ξεχνάμε πως αυτές οι ηλικίες, δεδομένου ότι ήταν οι πρώτες που εμβολιάστηκαν, σε λίγους μήνες θα κληθούν να κάνουν την 3η δόση. 

Έτσι, με εξαίρεση τους 75-79 ετών οι οποίοι από την αρχή έδειξαν «θερμοί» ως προς τον εμβολιασμό, καμία άλλη ηλικιακή ομάδα δεν έχει φτάσει το 70%. 

Από εκεί και πέρα στους 60 έως και 74 υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση στους εμβολιασμούς, καθώς αυτό τον μήνα υπήρχαν και πολλά κλεισμένα ραντεβού των συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων, όμως τα κλεισμένα ραντεβού αυξήθηκαν ελάχιστα. 

Στις συγκεκριμένες ηλικίες δείχνει πιο βατό μεν, αλλά δύσκολο δε, να φτάσουμε το 70%. 

Ενώ στους κάτω των 60 ετών παρά το αφήγημα της κυβέρνησης είναι απίθανο να φτάσουμε το 70%. Ο λόγος είναι πως παρά την μεγάλη αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων, λογικό αφού οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας ουσιαστικά άνοιξαν αυτόν τον μήνα, τα κλεισμένα ραντεβού δεν έχουν αυξηθεί καθόλου. Και μάλιστα σε καμία ηλικιακή υποομάδα αυτά δεν φτάνουν κοντά στο 70%. 

Δείτε τα ποσοστά εμβολιασμένων σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο γ.γ. του Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους (να σημειωθεί πως αριστερά στην παρένθεση είναι η αύξηση που υπάρχει στο ποσοστό εμβολιασμένων από τα νούμερα που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές του μήνα, ενώ δεξιά είναι η αύξηση των ραντεβού): 

 • 85 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί το 65% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 67% (+2% , +1%)
 • 80-84 έχει εμβολιαστεί το 66% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 70% (+2%, +1%)
 • 75-79 έχει εμβολιαστεί το 76% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 81,75% (+3%, +1,75%) 
 • 70-74 έχει εμβολιαστεί το 66% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 76% (+7%, +1%)
 • 65-69 έχει εμβολιαστεί το 57,5% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 76,35% (+3,5%, +1,35%)
 • 60-64 έχει εμβολιαστεί το 59% και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 70,5% (+5%, +2,5%)
 • 55-59 έχει εμβολιαστεί το 40,5% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 66% (+17,5%, +2%)
 • 50-54 έχει εμβολιαστεί το 41,2% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 61% (+18,2%, +1%)
 • 45-49 έχει εμβολιαστεί το 26% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 56% (+15%, +1%)

Αναφορικά με τους 40-44 ετών, που η πλατφόρμα άνοιξε την προηγούμενη Παρασκευή, ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε ότι έχουν κλείσει 145.000 ραντεβού, με το 21% να έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 45%

Τέλος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ανέφερε, επίσης, ότι 3.250.000 πολίτες θα έχουν κάνει έστω και μία δόση (ποσοστό 31%) και 1,8 εκατ. θα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (ποσοστό 17,2%).

Να σημειωθεί πως από την Τετάρτη ανοίγουν τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί η κυβέρνηση να κάνει λόγο για υψηλό ρυθμό εμβολιασμών, ωστόσο –όπως εκτιμά το υπουργείο Υγείας– μέχρι το τέλος Μαΐου ανοσία από το εμβόλιο θα έχει μόλις 1 στους 5 πολίτες της χώρας (δηλαδή ποσοστό 20%). Σημειώνεται ότι ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε στην ενημέρωση της Δευτέρας ότι «περισσότεροι από 3.250.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 31% και περισσότεροι από 1.800.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που είναι στο 17,2%».

πηγή

1 σχόλιο:

 1. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ!!!
  ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ: ΠΟΣΕΣ ΚΑΤΟΧΕΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΩΣ ΓΕΝΟΣ; ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΣΚΛΑΒΩΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ "ΦΤΑΝΕΙ ΤΩΡΑ,ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ.ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ";;
  ΟΣΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ,ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ..
  ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!!!ΟΤΑΝ Ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ..
  ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ "ΙΣΤΟΡΙΚΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΛΑ:(ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ) -ΤΟ "ΟΧΙ" ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ>>ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ(Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΣΚΕΠΑΣΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ!!)
  -Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ>ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ(Η ΙΔΙΑ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΠΑΛΙ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ!!)
  -ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΜΥΡΙΕΣ ΜΥΡΙΑΔΩΝ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ-ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ..
  ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ:ΜΗΠΩΣ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Ή ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΓΕΡΜΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ;; ΟΧΙ.. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ!!!!!!
  ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ -ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ- ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΙΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ "ΕΜΒΟΛΙΑΚΙ" ΤΟΥΣ..ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΛΛΟΥ (ΣΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΜΗ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΜΑΡΑΙΝΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ..ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΔΥΡΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ 1 Η ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΥΠΟΥΛΑ ΛΑΔΑΚΙ ΝΑ ΜΗ ΣΒΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ..ΚΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΤΟΥΤΟΥ..ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΟΜΙΛΩΝ ΕΚΑΤΣΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΔΟΣΕΙΣ..ΑΥΤΑ..
  ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ,ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...