Σάββατο 29 Μαΐου 2021

29 Μαΐου και απόψε. Έχει ο καιρός γυρίσματα...

Αγιά Σοφιά μόλις πριν λίγο...

Έχει γκρίζα σύννεφα απόψε στην Βασιλεύουσα όμως κανένα γκρίζο και κανένα σκοτάδι δεν κρατάει για πάντα.
29 Μαΐου και απόψε και η πορεία του Γένους μας συνεχίζει Γολγοθά από τότε... χωρίς παραπονεμένα λόγια αλλά με γενναιότητα.
Οι Έλληνες και όλοι οι Ορθόδοξοι ακολουθούμε την πορεία που χάραξε ο Θεός μας στον Γολγοθά... και από εκεί στην Ανάσταση. Έχει ο καιρός γυρίσματα.
Ο πόνος του σήμερα θα είναι η δύναμη του αύριο!

Γ.Θ

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟ ΠΡΩΪ 29 ΜΑΪΟΥ 1453, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ULUBATLI HASAN ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ (Ή ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ), ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ. Ο ULUBATLI HASAN ΕΧΩΣΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΙΣΜΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΓΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΔΙΑΡΚΩΣ, ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΡΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΒΕΛΗ, ΤΟΥ ΕΡΙΧΝΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ (Ο ΠΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ)! ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΑΝ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΑΝ ΜΑΤΑΙΗ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ, Ο ΜΩΑΜΕΘ Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!
    ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ!
    ΕΠΡΕΠΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΙΣ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ! ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ! ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΚΑΤΑΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΙΝ ΤΩΝ ΗΡΩΪΚΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...