Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

O απόλυτος εφιάλτης στην Ιταλία: Εξαπλώνεται ο κορωνοϊός - “Χτύπησε” Φλωρεντία και Σικελία ο ιός!

Εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορονοϊός στην Ιταλία!


Τρόμος και πανικός επικρατεί στην Ιταλία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού Covid-2019, που ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή σε επτά ανθρώπους. Η ραγδαία εξάπλωση του ιού έχει σημάνει συναγερμό, καθώς μετά τη βόρεια Ιταλία, κρούσματα καταγράφηκαν και στην κεντρική και νότια χώρα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι μέσα σε λίγα 24ωρα η Ιταλία βρέθηκε να έχει περισσότερα από 200 κρούσματα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, καταγράφηκε κρούσμα του κορωνοϊού στη Φλωρεντία, όπου ένας επιχειρηματίας που ταξίδεψε στην Κίνα βρέθηκε θετικός στον ιό.

Την ίδια ώρα, μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας που επίσης έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας. Τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.

Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 229, ενώ επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Από πού ξεκίνησε ο ιός

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, υποστήριξε ότι για όλα φταίει ένα νοσοκομείο.

Κατά τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε στην Ιταλία γιατί «ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο».

Ο Κόντε θύμισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, αλλά συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, προκαλούνται προβλήματα. Και άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση στη Ρώμη ενδέχεται να επέμβει και να αναλάβει τον συνολικό συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης, ειδικά όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, ο ακροδεξιός (ανήκει στη Λέγκα) Ατίλιο Φοντάνα περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, όπου εντοπίζονται οι περισσότεροι θάνατοι και τα περισσότερα κρούσματα, αντέτεινε ότι «ελπίζει οι δηλώσεις αυτές να οφείλονται στη κούραση των τελευταίων ημερών».

Σχεδόν 2.700 νεκροί

Η παράταση του κλεισίματος των σχολείων ανακοινώνεται την ώρα που ο νέος κοροναϊός έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 2.700 ανθρώπων στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, του Ιράν και της Νότιας Κορέας.

Πολλά σχολεία έχουν ήδη αρχίσει μαθήματα μέσω Ίντερνετ και μαθήματα με τηλεδιάσκεψη, με εργασίες που ανατίθενται στους μαθητές σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα από τις 27 Μαρτίου, διευκρίνισε ο Γέουνγκ, με ορισμένα μαθήματα, στα οποία περιλαμβάνεται η μουσική και η φυσική αγωγή, να αναβάλλονται ως τον Μάιο.

Στο Χονγκ Κονγκ έχουν επιβεβαιωθεί 81 κρούσματα του νέου κοροναϊού και έχουν αναφερθεί 2 θάνατοι μέχρι στιγμής.

3 νέα κρούσματα στο Κουβέιτ

Τα κρούσματα όμως πληθαίνουν και στο Κουβέιτ. 3 ακόμη υπήκοοί του βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, όλοι εκ των οποίων είχαν επιστρέψει από το Ιράν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Οι τρεις αυτοί άνθρωποι, που βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν τεθεί σε καραντίνα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κουβέιτ ανέρχεται πλέον σε οκτώ, μετέδωσε το KUNA.

Χθες, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί το Ιράν, το οποίο έχει καταγράψει 61 κρούσματα εκ των οποίων 14 θανατηφόρα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης των χωρών αυτών.

Το Κουβέιτ εντόπισε τον covid-19 σε τρεις ανθρώπους μεταξύ των 700 που αναχώρησαν το Σάββατο από την πόλη Μασχάντ στο βορειοανατολικό Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ΚUNA.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας διευκρίνισε ότι πρόκειται για έναν 53χρονο Κουβεϊτιανό, έναν 61χρονο Σαουδάραβα και έναν 21χρονο η εθνικότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Κουβεϊτιανός και ο Σαουδάραβας δεν εμφανίζουν συμπτώματα, ενώ ο τρίτος ασθενής έχει κάποια αρχικά συμπτώματα.

Στο γειτονικό Μπαχρέιν το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας πολίτης της χώρας που επέστρεψε από το Ιράν διαγνώστηκε με τον covid-19 και πρόσθεσε ότι «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή ο ασθενής».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...