Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Χίος: Ολονύχτιες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ – Στο νοσοκομείο ο δήμαρχος από χημικά

Επεισόδια ξέσπασαν τα χαράματα στο λιμάνι Μεστών Χίου καθώς αποβιβάζονταν από το πλοίο «Blue Star Naxos» ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στάλθηκαν στο νησί.

Η απόφαση ανακοινώθηκε με σκοπό να προχωρήσουν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής νέας δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροτάδου – Βολισού.

Εξαιτίας της ρίψη χημικών, ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο μετά τις 05.00 η Αστυνομία με κλούβες και μηχανήματα καθώς και όχημα εφοδιασμένο με εκτοξευτήρα νερού υπό πίεση ξεκίνησε για την επιταγμένη περιοχή.

Εκεί έχει συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη πολιτών προκειμένου να τους εμποδίσει.
Πεδίο μάχης και η Μυτιλήνη

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τη νύχτα και το λιμάνι της Μυτιλήνης, για περίπου δύο ώρες.

Από τις 02.00 ως τις 04.00, όταν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι απωθήθηκαν, 10 διμοιρίες ΜΑΤ που έφτασαν στο λιμάνι με το πλοίο «Πήγασος» ενισχυμένες με δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν ήδη στο νησί συγκρούστηκαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβαση τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στάλθηκαν στο νησί ώστε να πραγματοποιηθούν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής διανομής προσφύγων και μεταναστών στην επιταγμένη έκταση της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Μετά την ολοκλήρωση της αποβίβασης των αστυνομικών δυνάμεων, αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων και μηχανημάτων της αστυνομίας και του στρατού και την απελευθέρωση των εισόδων του λιμανιού από οχήματα, ξεκίνησε μεγάλη πομπή με κατεύθυνση την επιταγμένη έκταση, τη θέση Καβακλή – Καράβα.

Μεγάλος αριθμός κατοίκων με μηχανήματα του Δήμου δυτικής Λέσβου έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δυο σημεία, στη θέση Διαβολόρεμα και στη θέση Καράβα.
Τι δήλωσε ο Πέτσας

«Οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι ανοιχτές θα κλείσουν» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι στις κλειστές δομές είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν οι μετανάστες, ενώ χαρακτήρισε τις ανοιχτές δομές «υγειονομική βόμβα».

πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...