Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Πρωτοφανές! - Η Αθήνα στήριξε το ανακοινωθέν της ΕΕ κατά του Άσαντ - ''Να σταματήσει τις επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ ο Συριακός Στρατός''

Για άλλη μία φορά οι Ευρωπαίοι και συγκεκριμένα το ''κονκλάβιο'' των Βρυξελλών δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Στο πλευρό της Τουρκίας στέκεται εμμέσως η ΕΕ, αλλά και η Αθήνα, καθώς μετά τις ΗΠΑ, ζητούν να σταματήσουν οι συγκρούσεις στην Ιντλίμπ, ενώ τα βάζουν και με τον Άσαντ!

Φυσικά καμία καταδίκη της Τουρκίας και του Ερντογάν.

Τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει ο συριακός στρατός του Άσαντ και οι σύμμαχοί του στην επαρχία Ιντλίμπ ζήτησαν την Παρασκευή οι ηγέτες της ΕΕ.

Άρα στην ουσία την ίδια στάση κράτησε και ο Κ. Μητσοτάκης, δηλαδή ψήφισε κατά του Άσαντ και Ρωσίας και εμμέσως υπέρ Τουρκίας!

Ζήτησαν επίσης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ασχοληθεί με την κατάσταση στη Συρία προκειμένου οι υπεύθυνοι για παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «να λογοδοτήσουν».

«Η νέα στρατιωτική επιχείρηση του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του στην Ιντλίμπ, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλα δεινά στους αμάχους, είναι απαράδεκτη», κατήγγειλαν σε κοινό τους ανακοινωθέν από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται έκτακτη σύνοδος κορυφής.

«Η ΕΕ καλεί τις πλευρές να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες και ζητεί επίμονα από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιτρέψουν την άμεση και χωρίς εμπόδια πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Επιπλέον οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν «μόνιμη εκεχειρία» και «εγγυήσεις για την προστασία των αμάχων».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...