Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Ο Ερντογάν υπόσχεται στη Ρωσία... έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας στη Συρία!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


«Μπορείτε τώρα με σιγουριά να έχετε κοινή δράση με τους τρομοκράτες,
να τους χρησιμοποιείται ως χαρτί πίεσης, σκεπτόμενοι ότι τους έχετε στην τσέπη σας.
Όμως, αυτοί είναι σαν ένας σκορπιός.
Τώρα ή αργότερα θα σας δαγκώσουν, ή στην πρώτη ευκαιρία»
Μπασάρ Χαφέζ Αλ Άσαντ, 26 Αυγούστου 2013



Μετά την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Τουρκίας στη Μόσχα και τη διαβεβαίωση του ΝΑΤΟ πως θα στηρίξει την εισβολή-κατοχή Συριακών εδαφών από την Τουρκία, ο φασίστας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε δήλωση στην οποία υποσχέθηκε να ξεκινήσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, για να βοηθήσει τις φιλοτουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που ελέγχονται από την Άγκυρα ("ελεύθερο συριακό στρατό" και "ισλαμικό κράτος"), με αποφασιστική δράση εναντίον της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.
Σήμερα, 19 Φλεβάρη 2020, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι "Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ είναι... αναπόφευκτη και ότι έχει λάβει τελική απόφαση για το πρόβλημα αυτό, απορρίπτοντας τη ρωσική πρόταση για επίλυση της σύγκρουσης. Η Τουρκία δεν θα αφήσει την Ιντλίμπ στο συριακό καθεστώς και είναι αποφασισμένη να τη μετατρέψει σε ασφαλές χώρο και θα το πράξει".



"Ποζάρουν" οι αιχμάλωτοι Τούρκοι στρατιωτικοί μετά τη σύλληψή τους...

εισβολείς στην Αραβική Πατρίδα, την Αδέσποτη κι Αδούλωτη

Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου



Αν δεν πρόκειται για μια κίνηση εντυπωσιασμού κι εσωτερικής κατανάλωσης, αφού τώρα εκτός από φέρετρα που επιστρέφουν στην Άγκυρα από την Ιντλίμπ, έχουμε κι αιχμαλώτους, σημαίνει πως το ΝΑΤΟ ανέθεσε συγκεκριμένο ρόλο στην Τουρκία, που θα συνδράμουν το απάνθρωπο δικτατορικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας [πολλοί θεώρησαν την αποστολή του ελληνικού αμυντικού συστήματος Patriot στο δικτάτορα Σαούδ ως εμπορική συναλλαγή, ενώ είναι Νατοϊκή υποχρέωση], το Ισραήλ και φυσικά η Νατοϊκή σύμμαχος Ελλάδα.
Ο Ρωσικός στρατός ήταν ένας από τους πρώτους που συμμετείχαν στην απελευθέρωση των πόλεων και εδαφών της Συρίας, με πρόσφατη την πλήρη απελευθέρωση όλης της Περιφέρειας Χαλεπίου και γι 'αυτό ο Ερντογάν απειλεί άμεσα τη Ρωσία.
Έτσι, εάν ο Ερντογάν δεν μπλοφάρει, ή νομίζει πως μπορεί να κερδίζει διπλωματικές νίκες, ή να "νομιμοποιεί" επικυριαρχία σε άλλες χώρες, όπως ακριβώς έχει συμβεί με την Ελλάδα, τότε σε μια μετωπική κι ολοσχερή στρατιωτική σύγκρουση στη Συρία, η Ρωσία θα λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των στρατιωτικών της, αλλά και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον καλύτερο στρατό του πλανήτη: εννέα (9) χρόνια σκληρού πολέμου, έχει καταστήσει τον Αραβικό στρατό της Συρίας, τον καλύτερα εκπαιδευμένο σε πραγματικές συνθήκες συγκρούσεων κι ετοιμοπόλεμο στρατό.
Ως εκ τούτου, ο Ερντογάν αντιμετωπίζει μια δύσκολη επιλογή: να εισέλθει σε μια σύγκρουση με τη Συρία, τη Ρωσία και κυρίως με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, που θα πληρώσει πολύ ακριβά.



Εν τω μεταξύ, οι απώλειες μεταξύ του τουρκικού στρατού αυξάνονται ραγδαία, οι Σύροι και οι Ρώσοι εδραιώνουν τις θέσεις τους και η περιοχή της Ιντλίμπ που απέμεινε ακόμη υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών είναι υπό πολιορκία, ενώ τα Ρωσικά υπερόπλα, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev Tu-160 ήδη έφθασαν επίσης στη Συρία.
Ένα αδιέξοδο για τον Ερντογάν, μιας κι απέναντι του έχει τη Συρία των Άσαντ κι όχι την εύκολη υπόθεση Ελλάδα των Τσίπρα-Μητσοτάκη. Σοβαροί αναλυτές -όχι οι εγχώριοι Νατοϊκοί παπαγάλοι, "καθηγητές, αναλυτές, δημοσιογράφοι" σε διατεταγμένη υπηρεσία και με μόνιμα στασίδια στα ΜΜΕ-, εκτιμούν πως οι σημερινοί λεονταρισμοί του Ερντογάν ίσως είναι ο προάγγελος μιας απόσυρσης μέσω μιας ρωσικής συμφωνίας πρόταση, που θα του επιτρέψει να σώσει το πρόσωπο.
Αυτή η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει σήμερα η Τουρκία δεν τις αφαιρεί τίποτα από όσα ήδη κατοχύρωσε απέναντι στην Ελλάδα, που θα "επιλυθούν" μέσω συνομιλιών κι οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης, δηλαδή η παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας να γίνει με τέτοιο τρόπο που θα διασώσει το εξαρτημένο εγχώριο πολιτικό προσωπικό.

http://www.press-gr.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...