Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Γιατί το σάπιο ανθελληνικό κατεστημένο φοβάται τον Μουτζούρη

Χαράλαμπος Μηνάογλου

Ο αγώνας των νησιωτών, όπως γράψαμε από προχθές, θα είναι μακρύς. Αλλά στο τέλος θα νικήσουν, αν επιμείνουν σε ανένδοτο. Αν συσπειρωθούν γύρω από τον παντελονάτο περιφερειάρχη (ίσως να μην είναι και στοϊκός αυτός, δύσκολο βέβαια, αλλά θα τον είχαν βάλει σε τάξη νομίζω ήδη αν ήταν δικός τους) και αφήσουν τις δουλειές τους για ένα διάστημα προστατεύοντας το νησί τους.

Παρότι, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε η πρώτη νίκη να έρθει τόσο σύντομα, εντούτοις δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι αυτό που έγινε χθες ήταν κάτι άλλο πέρα από μία πρώτη νίκη.
Ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί, ώστε από την μία να ακυρωθεί η κατασκευή νέων κέντρων και από την άλλη να αρχίσει η παρεμπόδιση νέων αφίξεων. Αυτό για να το πετύχουν, θέλει ακόμη πολύ αγώνα.
Τα χθεσινά όμως γεγονότα απέδειξαν περίτρανα πώς παρά τις γραβάτες και την επιφανειάκη σοβαρότητα, άλλη μία παρέα μας κυβερνάει. Ο σιτεμένος γαμπρός του πρωθυπουργού, ο Κουγιουμτζής, εξευτέλισε τελείως την ΕΛΑΣ στέλνοντας τα ΜΑΤ σε μία επιχείρηση ούτε καν παταγώδους αποτυχίας. Και αν δεν ήταν άνθρωπος απεδεδειγμένης πολλάκις ανικανότητας, θα έλεγα μάλιστα ότι το έκανε επίτηδες. Αλλά ένας άνθρωπος των δικών του δυνατοτήτων σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί και σχεδιάσει τέτοια ξεφτίλα για την αστυνομία.
Τόσο ξύλο και τόσους τραυματισμούς αστυνομικών με ταυτόχρονη τόση ανεξέλεγκτη βία και διάπραξη κακουργημάτων από μέρους τους δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί. Και τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, εάν την κατάσταση δεν είχαν αντιμετωπίσει με σύνεση και ψυχραιμία οι νησιώτες. Σκεφθείτε, απλώς σκεφθείτε, ποια θα ήταν σήμερα η κατάσταση, αν αντί για τα σκάγια που τους έριξαν που ήταν για πουλιά και το πολύ που μπορούσαν να προκαλέσουν ήταν τραυματισμούς, τους έριχναν μονόβολα. Σήμερα θα είχαμε νεκρούς αστυνομικούς! Η λογική λέει ότι σήμερα κιόλας ο υπουργός, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο διοικητής των μεταφερόμενων δυνάμεων των ΜΑΤ έπρεπε να ήταν σπίτι τους (αφήστε τις εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη). Ο πρωθυπουργός, όμως, πρέπει να περάσει μία τέτοια απόφαση από οικογενειακό συμβούλιο και δεν το βλέπω!
Τα χθεσινά, όμως, γεγονότα πέρα από την τραγική ανικανότητα της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ κατέδειξαν και την ανεπάρκεια της δικαιοσύνης (τουλάχιστον ως προς το να δράσει άμεσα). Και δεν αναφέρομαι εδώ στην υπέρμετρη βία των ΜΑΤ ούτε στις εσκεμμένες καταστροφές των περιουσιών των νησιωτών που προέκυψαν μόνο και μόνο ως εκδίκηση για το ξύλο που έφαγαν. Αυτές διώκονται κατ᾽ έγκληση και ελπίζω ότι και η περιφέρεια θα βοηθήσει τους νησιώτες σε αυτόν τον δικαστικό αγώνα κατά των ΜΑΤ. Αναφέρομαι στον χαρακτηρισμό Τουρκόσποροι, που άνδρες των ΜΑΤ χρησιμοποίησαν σύμφωνα με δεκάδες μαρτυρίες και από την Χίο και από την Λέσβο, μάλιστα πολλοί επικαλούνται ότι τους έχουν καταγράψει και σε βίντεο να τα λένε αυτά. Αυτός είναι βαρύτατα ρατσιστικός (δεν περιμένω από εκείνον τον τύπο, την Δημήτρη Παναγιωτά βέβαια να τους μηνύσει) και αντιμετωπίζεται αυτεπάγγελτα από τους εισαγγελείς. Δεν χρειάζεται δηλαδή κανείς να υποβάλει μήνυση για αυτόν. Και εξυπακούεται ότι όποιο καθίκι ματατζής τον χρησιμοποίησε για Έλληνες, δεν έχει καμία θέση στις τάξεις της ΕΛΑΣ. Και αυτό θα πρέπει να το φροντίσει η δικαιοσύνη, καθώς η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ τιμωρεί μόνο όποιους συμπεριφέρονται ρατσιστικά σε αλλοδαπούς ή αριστερούς αλληλέγγυους.

Και ένα τελευταίο: όλοι οι καθωσπρέπει και καθώς δεν πρέπει δημοσιοκάφροι, που μπορεί να βρίζουν οι ίδιοι χυδαία, αλλά κατακεραυνώνουν σήμερα εξίσου χυδαία τον Μουτζούρη, γιατί όχι σε δημόσια αλλά ιδιωτική του συνομιλία τον κατέγραψαν να γράφει τον πρωθυπουργό, ξέρετε γιατί το κάνουν;
Γιατί το σάπιο ανθελληνικό κατεστημένο φοβάται τον Μουτζούρη. Όχι γιατί θα κερδίζει στα νησιά ες αεί, αλλά γιατί τρέμουν την απήχησή του σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...