Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αρνήθηκε Λειτουργία σε σχισματικό κληρικό της Αυτοκέφαλης του Φαναρίου και αυτός πήγε στους παπικούς!

Ένα ακόμη περιστατικό που συνδέει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας με τους παπικιυς και Ουνίτες, έλαβε χώρα αυτή τη φορά στα Ιεροσόλυμα.
Συγκεκριμένα κληρικός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας υπό του Μητροπολίτη Επιφανίου, τέλεσε Θεία Λειτουργία σε Καθολικό Ναό στην Βηθλεέμ.
Ο σχισματικός κληρικός Ανδρέας (Ντουντσένκο) επισκέφθηκε με ομάδα προσκυνητών την Βηθλεέμ και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν του έδωσε άδεια να Ιερουργήσει.
Αμέσως ο κληρικός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, απευθύνθηκε στον Καθολικό Επίσκοπο ζητώντας άδεια να λειτουργήσει στον Καθολικό Ναό. Ο εν λόγω σχισματικός ψευτοκληρικός ανήκει στην "επισκοπή" του γνωστού για τις δογματικές και λειτουργικές ακροβασίες ψευδεπίσκοπο Αλέξανδρο Ντραμπίνκο, ο οποίος επισκέφτηκε και την Ελλάδα τον Νοέμβριο 2019 και δεν έτυχε καλής υποδοχής.
"Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στη Βηθλεέμ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Περεγιεσλάβ Αλεξάνδρου (Ντραπίνκο) και του Καθολικού Επισκόπου Κιέβου - Ζιτομίρ Αλεξάνδρου Γιαζλοβέτσκι" - έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο εν λόγω κληρικός.
Σύμφωνα με τον Spzh.news, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ανέφερε ότι η εν λόγω εκκλησία που τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ανήκει στην παπική Εκκλησία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εκκλησιαστικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πιστεύει ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δημιούργησε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας με στόχο την οικουμενική ένωση του Καθολικισμού με τις Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

Ουκρανικό

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...