Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Η κόλαση ειναι όπου κανείς δεν έχει τίποτα κοινό με κανέναν εκτός από το γεγονός ότι όλοι μισούν ο ένας τον άλλον


Είπε Γέρων :«Ο Θεός παιδί μου, δεν κρύβεται πίσω απ” τους θάμνους. Ούτε χρειάζεται να σκαρφαλώσεις στα βουνά για να Τον συναντήσεις.
Έρχεται Αυτός και σε βρίσκει κάθε φορά που συγχωρείς κάποιον που σ” έβλαψε, κάθε φορά που βοηθάς κάποιον που βρίσκεται σ” ανάγκη. Έλκεται η Θεία Χάρις παιδί μου, δεν εκβιάζεται…»

Ἄς ἐγερθοῦμε ἀπό τόν ὕπνο τῆς μεγάλης ὀκνηρίας μας καί ἄς ἐργασθοῦμε μέ μεγάλο ζῆλο γιά νά ἀξιωθοῦμε στόν χρόνο πού ἀπομένει τῆς σύντομης ζωῆς μας
''Τό βραβεῖον τῆς ἄνω κλήσεως τοῦ Θεοῦ'', ''ἡμῶν γάρ τό πολίτευμα ἐν οὐρανοῖς ὑπάρχει, ἐξ οὗ καί σωτῆρα ἀπεκδεχόμεθα Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν''.
Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Ένας από τους αγαπημένους συγγραφείς ήταν ο Thomas Merton. Στην εισαγωγή του έργου του «Νέοι Σπόροι της Περισυλλογής» έγραψε: «Η κόλαση ειναι όπου κανείς δεν έχει τίποτα κοινό με κανέναν εκτός από το γεγονός ότι όλοι μισούν ο ένας τον άλλον και δεν μπορούν να ξεφύγουν ο ένας από τον άλλο και από τον εαυτό τους».

Από πού μπορεί να καταλάβει ο άνθρωπος ότι έχει πνευματική πρόοδο και ότι ο αγώνας που κάνει είναι ευάρεστος στον Θεό;
Μπορεί να το καταλάβει από την προσευχή του. Από το χρόνο που ξοδεύει στην προσευχή, από την ποιότητα και τα αποτελέσματα της προσευχής του. Εάν του έρχονται δάκρυα μετανοίας και ευχαριστίας κατά τη διάρκεια της προσευχής και δεν του έρχονται λογισμοί ρεμβασμού, αυτά είναι αδιάψευστος μάρτυρας, ότι κάνει βήματα στην πνευματική ζωή. Η προσευχή είναι ο χρυσός κανόνας, της πραγματικής πνευματικής προόδου...
Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα 


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...