Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ο κοροναϊός έφτασε στην Ελλάδα: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Μία 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ταξίδεψε στη βόρεια Ιταλία το προηγούμενο διάστημα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Είναι το πρώτο θετικό δείγμα κορονοϊού στην Ελλάδα που μπαίνει πλέον στην λίστα με τις χώρες που έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η 38χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες.

«Η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από ομάδα γιατρών. Η νόσος παραμένει μια ήπια νόσος και τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγεινής των χεριών», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κορονοϊού για λογαριασμό του ΕΟΔΥ.

Δηλώσεις Τσιόδρα

«Επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση της νόσου στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της Βόρειας Ιταλίας» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κορονοϊού για λογαριασμό του ΕΟΔΥ.

«Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη» συνέχισε και πρόσθεσε: «Γίνεται ιχνηλάτιση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους».

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία και κάλεσε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορονοϊού να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...